728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

  Στην δημοσιότητα οι πρώτες επισημάνσεις από Επίδαυρο –Ερμιονίδα και Ναύπλιο για το Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 – 2027

   Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα τις πρώτες προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν καταθέσει οι τρείς από τους τέσσερεις Δήμους της Αργολίδας Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: « Η διαδικασία σχεδιασμού του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021 - 2027 είναι μια δυναμική διαδικασία, η οποία θα είναι σε εξέλιξη με συνεχείς επικαιροποιήσεις και περαιτέρω εξειδικεύσεις των ενδεικτικών δράσεων και του κειμένου του προγράμματος συνολικά, σύμφωνα πάντοτε με τις κατευθύνσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι και την επίσημη υποβολή του στις υπηρεσίες της Ε.Ε.
  Αυτός ο κύκλος διαβούλευσης θα εξελίσσεται καθ' όλη τη διάρκεια της σύνταξης του Προγράμματος και θα ολοκληρωθεί πριν την επίσημη αποστολή του στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εν τω μεταξύ θα έχουν διενεργηθεί οι σχετικές διαβουλεύσεις της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας και της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου με την Εθνική Αρχή Συντονισμού (ΕΑΣ) και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. 
  Ο Δήμος Επιδαύρου κατά την πρώτη φάση της Διαβούλευσης, κατέθεσε προτάσεις για ενιαία σύγχρονα ψηφιακά openmall, για εξωστρέφεια επιχειρήσεων και διεθνείς εκθέσεις, για ενίσχυση της ανακύκλωσης στην πηγή, για ενίσχυση του netmetering στα δημόσια κτίρια και σε υποδομές, για εξοικονόμηση ενέργειας στις σχολικές μονάδες, για συμπληρωματικά δίκτυα Αναβάλου, για επέκταση δικτύων από κοινότητες σε υφιστάμενους ΕΕΛ, για συμπληρωματικά έργα Καταφύγιου - λιμένα Νέας Επιδαύρου, για την υφιστάμενη κατάσταση λιμένος Παλαιάς (Αρχαίας) Επιδαύρου - προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού ενάλιου & χερσαίου αποθέματος, για δημιουργία υδατοδρομίου στην Αρχαία Επίδαυρο, για την είσοδο - σύνδεση Λυγουριού με Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, για υποστήριξη ποιοτικών δομών εκπαίδευσης, για επέκταση Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Επιδαύρου, για δημιουργία κλειστής αγοράς τοπικών προϊόντων και διαδραστικού πολυχώρου στην περιοχή Κορώνι Λυγουριού (πρώην Σφαγεία), για συνολική ανάπλαση κοινότητας Λυγουριού και για δημιουργία Δασικού Πάρκου Αναψυχής.
  Κατά τη δεύτερη φάση της Διαβούλευσης, ο Δήμος Επιδαύρου κατέθεσε επιπλέον προτάσεις για έργα και δράσεις, όπως ακολούθως:
  Ψηφιοποίηση υπηρεσιών δήμου, λιμενικού ταμείου, ΔΕΥΑΕΠ
  Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων ( Β' βάθμια - μεγάλα δημοτικά)
  ΑΠΕ σε ενεργοβόρες δομές (πχ. βιολογικοί καθαρισμοί)
  Βιολογικός Καθαρισμός Λυγουριού (ΕΕΛ) και επέκταση Αγίου Δημητρίου, Αρκαδικού - Γιαννουλεϊκων
  Βιολογικός Καθαρισμός Νέας Επιδαύρου (επέκταση Δήμαινας)
  Ολοκλήρωση τηλεελέγχου - τηλεμετρία ΔΕΥΑΕΠ και αρδευτικό δίκτυο
  Μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα - φράγματα άρδευσης
  Υπογειοποίηση κάδων - πλυντήριο - απολύμανση κάδων
  Προστασία ακτών - πολιτιστικού αποθέματος Δήμου Επιδαύρου
  Δημιουργία παλαιοντολογικού μουσείου αμμωνιτών στο Λυγουριό
  Αναβάθμιση οδικού δικτύου Ισθμός - αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ( κόμβοι εισόδων Δήμαινας - Νέας Επιδαύρου - Αρχαίας Επιδαύρου - Λυγουριού - αρχαίου Θεάτρου)
  Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Επιδαύρου
  Δημιουργία Βρεφικού σταθμού Λυγουριού
  Αναβάθμιση Κ. Υ. Λυγουριού και αγροτικών Ιατρείων ( Αρχαίας Επιδαύρου - Νέας Επιδαύρου - Αγίου Δημητρίου - Δήμαινας)
  Επέκταση λιμένων ( Νέας Επιδαύρου - Αρχαίας Επιδαύρου)
  Νέο Μουσείο Ασκληπιείου Επιδαύρου
  Ολοκληρωμένη πολιτιστική διαδρομή Δήμου Επιδαύρου
  Εκπαίδευση πληθυσμού
  Αναβάθμιση προσβασιμότητας σε χώρους
  Δημιουργία Ο.Χ.Ε.
  Τεχνική βοήθεια ωρίμανσης έργων
  Ως γενικό σχόλιο, τίθενται σε προτεραιότητα έργα που αφορούν την ολοκλήρωση των έργων του Αναβάλου.
  Δήμος Ερμιονίδας - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
  Ο Δήμος Ερμιονίδας έθεσε ζητήματα όπως η μεγάλη γραφειοκρατία, οι πολύπλοκες διαδικασίες καθώς και η έλλειψη πρόσβασης σε τεχνική βοήθεια. Επιπλέον, σημειώθηκε πως το οδικό δίκτυο χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και τέθηκε το θέμα της λειψυδρίας και της ερημοποίησης της υπαίθρου.
  Δήμος Ναυπλιέων - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
  Ο Δήμος Ναυπλιέων παρατήρησε πως το ουσιαστικότερο κομμάτι του προγράμματος είναι η ανάγκη για τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση των έργων και ζητήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου - Περιφέρειας - ΕΥΔ ΕΠ. Επίσης, στάθηκε στη σημασία της αναβάθμισης της ποιότητας του οδικού δικτύου, συνδυαστικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις για τον σιδηρόδρομο, καθώς αποτελούν σημείο αναφοράς για την αξιοποίηση του τουρισμού.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στην δημοσιότητα οι πρώτες επισημάνσεις από Επίδαυρο –Ερμιονίδα και Ναύπλιο για το Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 – 2027 Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top