728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

  Νίκας -Μαλτέζος ισχυρό μέτωπο για την δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου -Πίστη στο όραμα για αναβάθμιση στον χώρο της υγείας


  Η δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου είναι τελικά η αιχμή του δόρατος στην μάχη των διεκδικήσεων για την Αργολίδα από τον Παναγιώτη Νίκα αλλά  και τον Γιάννη Μαλτέζο που κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του αναπληρωτή υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη 
  Όλα δείχνουν ότι τόσο ο Παναγιώτης Νίκας όσο και Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και η Αργολίδα να αποκτήσει ένα Νοσοκομείο που θα αναβαθμίσει στον βαθμό που απαιτείται τις υπηρεσίες του στον χώρο της Υγείας 
  “Κατάκτηση του κόσμου της Αργολίδας αποτελεί η αναγνώριση, στο υψηλότερο επίπεδο, της ανάγκης για νέο νοσοκομείο” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφορικά με την σχετική πρόσφατη επισήμανση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “είναι απαράδεκτη η ύπαρξη δύο μικρών νοσοκομείων σε πολύ κοντινές πόλεις”.
  Ο περιφερειάρχης προέβη στην πιο πάνω δήλωση με αφορμή την επίσκεψη στην Αργολίδα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, για την οποία εξέφρασε ικανοποίηση, όπως και για τον επιπλέον λόγο της αναγνώρισης, εκ μέρους του κυβερνητικού στελέχους σε σχετικές δηλώσεις του, της προσφοράς της Περιφέρειας στον αγώνα της εναντίον της πανδημίας.
  Ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε στην Αργολίδα, αφ’ ενός για να εγκαινιάσει τον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείου του Ναυπλίου και αφ’ ετέρου για να διαπιστώσει την κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στο νομό.
  Μαλτέζος
  Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος που δειχνει να πιστεύει απόλυτα στην υλοποίηση του οράματος με τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου εξέφρασε αισιοδοξία για το σύντομο τέλος της πανδημίας, εξέφρασε δε “ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την ΚΟΜΥ ιδιαίτερα, που παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα, αντιμετώπισαν τις όποιες καταστάσεις με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα”. Και συνέχισε:
  “Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω την δήλωση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συμβολή μας έφτασε τα 120 εκατομμύρια ευρώ περίπου, είτε σε στήριξη επιχειρήσεων, είτε σε προμήθειες σε αναλώσιμα και ιατρικά μέσα, είτε σε πιστώσεις προς δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μετανάστες.
  Hταν χρήματα τα οποία στερήθηκε ο πελοποννησιακός λαός από έργα υποδομών. Από τα 120 εκατομμύρια ευρώ, τα 50 πήγαν ευθέως προς την υγεία για αναλώσιμα.
  Eχουμε ήδη εντάξει προγράμματα για τα δύο νοσοκομεία στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, έχουμε ήδη διαθέσει αρκετά χρήματα για την αγορά καθώς και τη διάθεση μηχανημάτων.
  Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η κατάσταση της υγείας στην Αργολίδα είναι ικανοποιητική. Και πώς να είναι ικανοποιητική όταν δεν διαθέτουμε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο ικανό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας στις δύο μεγάλες πόλεις, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Αργολίδος;
  Την ανάγκη αυτή έχει αντιληφθεί απολύτως ο περιφερειάρχης και όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το πρώτο αίτημά μας θα είναι η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ανέγερσης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργολίδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επισήμανση του πρωθυπουργού, μόλις προχτές, ότι είναι απαράδεκτη η ύπαρξη δύο μικρών νοσοκομείων σε πολύ κοντινές πόλεις.
  Δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια. Θα χρειαστούμε, βεβαίως, την αμέριστη βοήθεια του υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει”.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νίκας -Μαλτέζος ισχυρό μέτωπο για την δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου -Πίστη στο όραμα για αναβάθμιση στον χώρο της υγείας Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top