728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

  Ένας νέος ξενώνας δημιουργήθηκε στη Βαμβακού Λακωνίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)


   H πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά στις πλαγιές του Πάρνωνα, να απολαύσουμε μια βόλτα ή μια ποδηλατάδα στα καταπράσινα μονοπάτια του χωριού, να βρεθούμε στην πλατεία της Βαμβακούς κάτω από τον πλάτανο και να βρούμε ξανά την ανθρώπινη επαφή και την ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Σε όλους έλειψε μια μικρή απόδραση, είτε ημερήσια είτε πολυήμερη. Η Βαμβακού φοράει τα ανοιξιάτικά της και είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί ξανά από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021!
  Το εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, δραστηριότητες βουνού, αλλά και η Ρούγα της Βαμβακούς, ο νέος παραδοσιακός ξενώνας, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά, σας περιμένουν. Από τις 15/05/2021, σας προ-σκαλούμε να ζήσετε μερικές ακόμα μοναδικές εμπειρίες, αλλά και μία ιδιαίτερη εμπειρία φιλοξενίας στο ορει-νό χωριό του Πάρνωνα, μένοντας για λίγο στη δική μας όμορφη γειτονιά, στη δική μας Ρούγα.
  Πλησίον της πλατείας ρολογιού στη Βαμβακού, μια ακόμη γειτονιά του χωριού αναβιώνει και τρεις παλιές παραδοσιακές οικίες μετατράπηκαν σε έναν ξενώνα, τη «Ρούγα της Βαμβακούς – Ruga of VamvakouHomes»,  με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτο-βουλίας Αναβίωσης του
  χωριού.Ένας χώροςπου θυμίζει τις παλιές γειτονιές των χωριών, τις «ρούγες», εκεί που χτυπούσε η καρδιά της ζωής! Έτσι, είναι και η δική μας, η Ρούγα της Βαμβακούς, ένα σημείο συνάντη-σης για εκείνους που ονειρεύονται αποδράσεις σε έναν όμορφο και εναλλακτικό προορισμό της Πελοποννήσου και αναζητούν να βιώσουν ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης, σε ένα δημιουργικό και φρέσκο περιβάλλον, ιδανικό να ζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς.Κάθε δωμάτιο κι από ένα γυναικείο όνομα μιας Βαμβακίτισας, βγαλμένο από το παρελθόν! Η Μαριγώ, η Βγένα, η Στάμω, η Τσεβούλα, η Αννιώ και η Ποτούλα – τα δωμάτια του ξενώνα - σας προσκαλούν να γνωρίσετε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία της υπαίθρου. Μείνετε στη γειτονιά μας και γίνετε για λίγο ένας από εμάς, ζώντας την εμπειρία του χωριού, της ζωής στην ύπαιθρο, αλλά και της Αναβίωσης.
  Στο εξής, η διαμονή στη «Ρούγα» έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία των επισκεπτών και να προστεθεί στις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου – καφέ «Βουρέικο», στην πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, στις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και στα καινοτόμα προγράμματα στο V.Lab (VamvakouRevivalfullypoweredbySNF).
  Περισσότερες πληροφορίες στο www.rugaofvamvakou.org
  Πληροφορίες κρατήσεωνγια τον ξενώνα στo 214-6-879900
  #RugaofVamvakou #VamvakouRevival#SNForg
  Λίγα λόγια για τη VamvakouRevival

  Η ομάδα VamvakouRevival υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο οργανισμός συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η πρώτη φάση του εγχειρήματος, που αφορούσε στην προσέλκυση επισκεπτών έχει ολοκληρωθεί και νέοι κάτοικοι έχουν ήδη επιστρέψει στο χωριό.
  Επικοινωνία
  Ομάδα VamvakouRevival
  Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
  [email protected]
  +30 27310 76233
  www.vamvakourevival.org
  Like us on Facebook @VamvakouRevival
  Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ένας νέος ξενώνας δημιουργήθηκε στη Βαμβακού Λακωνίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top