728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

  Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

   
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των οχλήσεων από εισπρακτικές εταιρίες σε οφειλέτες εν μέσω της πανδημίας. Όταν ο Βουλευτής του κόμματος που είναι Κυβέρνηση κάνει τέτοια παρέμβαση υπάρχουν δύο δεδομένα : Πολιτικό θάρρος και δεύτερον κοινωνική αγανάκτηση πέραν των ορίων

  Απάντηση

  Φυσικά πέρα από την ενδιαφέρουσα ερώτηση του Γιάννη Ανδριανού ακόμα πιο ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση που θα πάρει ,αν θα πάρει, και θα μεταφερθεί  στην κοινωνία Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα μπορεί να αποδειχθούν ταφόπλακα για την Κυβέρνηση και η θεωρία ότι παίζει χωρίς αντίπαλο να πάει περίπατο . Η κοινωνική έκρηξη θα έρθει χωρίς καμία προαναγγελία .

  Σχολεία 

  Με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλίας, θα πρέπει από τις αρμόδιες αρχές και τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια να εξεταστεί η στατικότητα των σχολικών μας κτιρίων, αν τηρούνται όλες τις προδιαγραφές που προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί, και αν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες. Αυτά επεσήμανε ο Γιάννης Ανδριανός σε σχετική ερώτησή του για να θυμηθούμε ότι το καλύτερο από όλα είναι να προλαβαίνεις καταστάσεις και όχι να τρέχεις να τις διορθώσεις αφού πρώτα γίνει το κακό 

  Σιωπή

  Η συνένοχη σιωπή του υπουργού Περιβάλλοντος συνιστά συγκάλυψη της εκτεταμένης ρύπανσης στον Αργολικό κόλπο δήλωσε ο Βουλευτής Κρίτων Αρσένης στην Βουλή αλλά κάποιοι ξέχασαν να τον ενημερώσουν και για τις ένοχες σιωπές λαλίστατων παραγόντων που εξαφανίσθηκαν τις μέρες της οργής για να μην εκτεθούν στα μάτια ανθρώπων που έκαναν δημόσιες σχέσεις ή βλέπουν επαγγελματικά συμφέροντα. 

  Πλατεία

  Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Δημήτρη Καμπόσου στην ιστοσελίδα in.gr όπου τοποθετήθηκε τόσο για την ανάπλαση στην πλατεία όσο και για τις μελλοντικές κινήσεις δηλώνοντας : Ο εχθρός  του καλού είναι το καλύτερο και αυτό μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση. Στο κέντρο του Άργους, πριν αναλάβουμε εμείς την δημοτική αρχή,  είχαν γίνει μόνο κάποιες πεζοδρομήσεις. Η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου, που κάναμε πράξη, άλλαξε σημαντικά την εικόνα της πόλης . Έχουμε ένα κέντρο πιο φιλικό για πεζούς, παιδιά, οικογένειες, ΑμΕΑ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως σταματήσαμε, πάντα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

  Κωστούρος

  Το αίτημα για παραχώρηση έκτασης 50 στρεμμάτων δίπλα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κιου για την ανέγερση αθλητικού κέντρου και χώρο εκπαίδευσης επανάφερε για τρίτη φορά ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήρης Κωστούρος στην Γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής που έχει και την κυριότητα της έκτασης.
  Είναι σίγουρο ότι εάν τελικά ο Δήμαρχος Ναυπλίου καταφέρει να πείσει για την παραχώρηση της έκτασης τότε ανοίγονται σημαντικές προοπτικές για την δημιουργία ενός χώρου που θα αναβαθμίσει πολυεπίπεδα την ποιότητα στον χώρο της παιδείας και του αθλητισμού και παράλληλα θα δώσει απαντήσεις σε πολλά προβλήματα Το στοίχημα είναι μεγάλο.

  Αισιοδοξία

  Αν όλα σας φαίνονται μαύρα και άραχνα τότε απλά διαβάστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη που δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων της Επιδαύρου υποστηρίζοντας ότι : ««Η υγειονομική κρίση θα οδηγήσει σε μονάδες που θα είναι μικρές και ασφαλείς, άρα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω, πέρα, μακριά από τις μεγάλες μονάδες, οι οποίες έχουν ένα δικό τους concept και να πάμε πάλι στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είναι μια φιλοσοφία, η οποία είναι στο κομμάτι της ενδογενούς τοπικής ανάπτυξης, δηλαδή παίρνουμε μόνοι μας τον τόπο μας και τον αναδεικνύουμε σε όλα τα επίπεδα», τονίζει ο δήμαρχος Επιδαύρου.» 

  Δήλωση

  Δήλωση –μήνυμα έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Γεωργόπουλος που έδειξε ότι στηρίξει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν και κατά την άποψή του προσφέρουν Είπε ο Γιάννης Γεωργόπουλος : «Τιμώ, σέβομαι και εμπιστεύομαι απόλυτα όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και τους Αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τον Γενικό Γραμματέα, τους Ειδικούς Συνεργάτες και τους Ειδικούς Συμβούλους, τους οποίους επέλεξα να έχω δίπλα μου και να συνδιοικήσω μαζί τους τον Δήμο Ερμιονίδας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο.» Όταν ένας Δήμαρχος κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις τότε κάτι τρέχει και θέλει να σβήσει την φωτιά πρίν πάρει έκταση

  Προσδιορισμός 

  Και επειδή ο Γιάννης Γεωργόπουλος θέλησε να γίνει ακόμα πιο σαφής στο θέμα της στήριξης και της δικαίωσης συμπλήρωσε στην σχετική δήλωση : «Ιδιαίτερη μνεία κάνω στους συνεργαζόμενους με την παράταξή μας άμισθους συνεργάτες μου, δηλαδή στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας κ. Φλωρή Μανώλη και στον Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου κ. Δημαράκη Ιωάννη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα και αποδοτικά, ανταποκρινόμενοι πλήρως και με μεγάλη επιτυχία στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.» . Το μήνυμα προφανώς πέραν των άλλων είχε και παραλήπτη στο Πόρτοχέλι

  Πρόταση 

  Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκδημία του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημητρίου Σφυρή ο επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου εισηγήθηκε  να δοθεί το όνομα του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας, σε οδό της Κοινότητας Κρανιδίου, “Οδός Δημητρίου Σφυρή – Δημάρχου Ερμιονίδας” ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη του και την προσφορά του στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Η πρόταση αυτή οπως υποστήριξε , είναι σε πλήρη συμφωνία, τόσο με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και με τις οδηγίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που παροτρύνουν τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να υλοποιήσουν σχέδιο για την ονοματοθεσία των οδών – πλατειών και την αρίθμηση των κατοικιών.
  Με δεδομένα τα ανωτέρω, προτείνουμε επιπλέον να τιμηθούν με τον ίδιο τρόπο (ονοματοθεσία οδών στην Κοινότητα Κρανιδίου) και οι αποβιώσαντες πρώην Δήμαρχοι Κρανιδίου : Αναστάσιος Γκιώνης, Δημήτριος Φωστίνης, Κυριάκος Στεφάνου.

  Σύλλογος

  Οσο και να διαφωνεί κάποιος δεν μπορεί να αμφσβητήσει ότι ο Εμπορικός σύλλογος Αργους είναι ένα ζωντανό κύτταρο που δεν μένει θεατής στα δρώμενα αλλά έχει ενεργή δράση Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει στο Ναύπλιο όπου οι κινήσεις είναι πιο λίγες και ειδικά τώρα με την πανδημία Ισως να είναι διαφορετικές οι επιπτώσεις στις δύο πόλεις και γι αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top