728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

  Ασταμάτητη η λεηλασία των αγροτών από τους κλέφτες που παίρνουν ότι βρουν-Από τον Μανιάτη στον Πουλά το ερώτημα μένει ίδιο


  Στο έλεος κακοποιών βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί που διαπιστώνουν ότι είναι απροστάτευτοι και είναι αδύνατον να βρεθεί λύση που να δίνει απάντηση στο πρόβλημα που έχουν δημιουργηθεί Αγροτικά μηχανήματα, παραγωγή αλλά και μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ γίνονται στόχος και την επόμενη μέρα απλά καταγράφονται οι ζημιές Μόνο από την ΔΕΔΔΗΕ οι ζημιές είχαν υπολογισθεί πρίν από καιρό ότι αγγίζουν τις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως Αν συνυπολογισθούν οι ζημιές και των παραγωγών αντιλαμβάνεται  εύκολα ότι ο οποιοσδήποτε ότι ο «τζίρος» είναι ιδιαίτερα υψηλός Οι ρεαλιστές υποστήρίζουν ότι επειδή είναι ανέφικτη η αστυνόμευση της υπαίθρου ο στόχος πρέπει να είναι οι αποδέκτες των προιόντων της κλοπής που κάνουν πάρτι σε μία εποχή ιδιααίτερα δύσκολη για τους αγρότες.
  Το θέμα έχει φτάσει πολλές φορές στη Βουλή με αφορμή κλοπές σε περιοχές και είναι χαρακτηριστική η ερώτηση Μανιάτη πρίν δύο χρόνια αλλά και προχθεσινή του Ανδρέα Πουλά προχθές που επαναλαμβάνει τις ίδιες διαπιστώσεις εμπλουτισμένες με τις συνέπειες της πανδημίας 
  Μανιάτης
  Τόσο το 2018 όσο και το 2019 ο Γιάννης Μανιάτης είχε καταθέσει ερωτήσεις όπως η ακόλουθη : «Με έγγραφό του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοκαλλιεργητών Ήρας καταγράφει την απόγνωση των αγροτών του Συνεταιρισμού αλλά και όλης της Αργολίδας, από τις συνεχόμενες κλοπές στα συγκροτήματα άρδευσης και αντιπαγετικής προστασίας τους.
  Πάνω από δέκα φορές έχω καταγγείλει το θέμα στην κυβέρνηση μέσα από παρεμβάσεις μου στη Βουλή. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου και τη σοβαρότητα του προβλήματος, η κυβέρνηση κωφεύει. Χαρακτηριστικότατες της αδιάφορης στάσης της, οι απαντήσεις τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην τελευταία σχετική ερώτηση μου (Φεβρουάριος 2019), όπου σύμφωνα με πρώτη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, τα κλεμμένα καλώδια παροχών αντικαθίστανται αλλά ο αγρότης εξακολουθεί να οφείλει να καταβάλει το σύνολο των επιβαρύνσεων ενώ με τη δεύτερη απάντηση οι αγρότες δήθεν δεν έχουν κανέναν λόγο ανησυχίας καθώς ‘’τρέχουν’’ ειδικά επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.
  Ανδρέας Πουλάς
  Πρίν από λίγες μέρες ο Ανδρέας Πουλάς σε ερώτηση σχετική περιέγραφε την κατάσταση με τον ακόλουθο τρόπο :
  Καλώδια  χαλκού του δικτύου της  ΔΕΗ που τροφοδοτούν τις γεωτρήσεις, αντλητικά συγκροτήματα, μεταλλικές βάνες, γεωργικά εργαλεία και εξαρτήματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να μεταπωληθεί γίνεται στόχος κλοπής από επιτήδειους. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούνται καταστροφές στα δίκτυα άρδευσης και ηλεκτροδότησης, τίθεται σε κίνδυνο η αγροτική παραγωγή, αλλά και επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι αγρότες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με απρόβλεπτα και σημαντικά έξοδα για να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα.
  Η πανδημία και οι απαγορεύσεις που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών φαίνεται να διευκόλυναν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, για αυτό και τα περιστατικά κλοπών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο που νοιώθει αβοήθητος και απροστάτευτος.
  Επειδή οι κλοπές είναι συστηματικές και αυξανόμενες.
  Επειδή υπονομεύεται το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου των αγροτών και τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.
  Επειδή προκαλείτε σοβαρή απώλεια εισοδήματος στους αγρότες.
  Επειδή η πανδημία έχει επιφέρει έντονη οικονομική δυσπραγία στους αγρότες και δεν έχουν άλλα περιθώρια για απρόβλεπτα έξοδα που θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.
  Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου, που τείνει να γίνει μόνιμο, με την άμεση ενεργοποίηση της Ελληνικής  Αστυνομίας  προς αυτήν την κατεύθυνση.
  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  Ποια  άμεσα μέτρα προτίθεστε  να λάβετε  ώστε  να βελτιωθεί η αστυνόμευση στις αγροτικές περιοχές του νομού Αργολίδας, να ικανοποιηθεί  το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να προστατευθεί η περιουσία και η επαγγελματική ιδιότητα των αγροτών;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ασταμάτητη η λεηλασία των αγροτών από τους κλέφτες που παίρνουν ότι βρουν-Από τον Μανιάτη στον Πουλά το ερώτημα μένει ίδιο Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top