728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021

  Έκρηξη Κωστούρου : Λαϊκισμός με σοβαρά συμπτώματα άγνοιας από τον κ. Λαμπρόπουλο


  Την έκρηξη του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου προκάλεσε η σημερινή παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου που βρήκε έλλειμμα (!!!) στην ενημέρωση  για την πανδημία σε επίπεδο Δήμου ,μίλησε για χρέη της ΔΕΥΑΝ ενώ παράλληλα άνοιξε και περιβαλλοντικά  ζητήματα προσπαθώντας να κερδίσει επικοινωνιακά έδαφος στην προσπάθεια που κάνει με στόχο τις επόμενες εκλογές. Προκαλεί  εντύπωση ότι ζήτησε ευθύνες από την Δήμο Ναυπλίου  αγνοώντας προφανώς ότι η διοίκηση του Βιολογικού ασκείται από τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Η δήλωση του Δημήτρη Κωστούρου που χαρακτηρίζεται από αγανάκτηση για όσα ανυπόστατα του καταλογίζει ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος περιέχει μια σειρά ερωτημάτων που πλέον πρέπει να απαντηθούν. 
  Από το γραφείο τύπου της παράταξης του Δημήτρη Κωστούρου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα :
  Μήπως ο κύριος Λαμπρόπουλος δεν έχει καμία επαφή και σχέση με την σχολική κοινότητα; Λέμε… Μήπως;
  Μήπως επίσης δεν έχει καμία επαφή και γνώση για τη λειτουργία του βιολογικού; Λέμε ... Μήπως;;;
  Μήπως τέλος δεν παρακολουθεί κανένα ενημερωτικό μέσο όπως ιστοσελίδες , ιστολόγια, τηλεόραση , ραδιόφωνο ή αναρτήσεις-ανακοινώσεις του Δήμου Ναυπλιέων; Λέμε.... Μήπως;;;
  Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι δεν γνωρίζει ότι σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων (αυτά για τα οποία ρωτούσε το λόγο που έκλεισαν στην αρχή της πανδημίας!) σε όλες τις βαθμίδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι διευθυντές σε συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Ναυπλιέων, έχουν προμηθευτεί θερμόμετρα (σύγχρονης τεχνολογίας) από φαρμακεία της περιοχής μας για να κάνουν θερμομέτρηση έτσι όπως μαρτυρούν και οι μαθητές;
  Ενημερώνουμε ακόμη ότι έχουν μοιρασθεί μάσκες , αντισηπτικά , γίνονται απολυμάνσεις έχει ενισχυθεί πολύπλευρα η λειτουργία αλλά και η καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
  Σε ότι αφορά την ευθύνη της ΔΕΥΑΝ για το θέμα της περιβαλλοντικής μόλυνσης από τη λειτουργία του βιολογικού (διαχειριστής της εγκατάστασης η ΔΕΥΑΡΜ) πως θα μπορούσε να εξηγηθεί η άγνοια του κ. Λαμπρόπουλου για το ποιος διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις και σε ποιους αναφέρεται η δικογραφία που σχηματίζεται;
  Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι δεν γνωρίζει ότι οι δύο ΔΕΥΑ προσπαθούν να λύσουν νομικά τα θέματα της συνεργασίας τους στο βιολογικό (ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ο διαχειριστής) μιας και δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία;
  Επίσης δεν γνωρίζει ότι η ΔΕΥΑΝ πληρώνει μηνιαίως τον εργολάβο του βιολογικού; Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι όποιες δικαστικές διεκδικήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο.
  Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί σε ότι αφορά την ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο μας ότι όλοι ενημερώνονται καθημερινά από τις σελίδες του Υπουργείου Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , τις ανακοινώσεις του Δήμου αλλά και όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας εκτός του κ. Λαμπρόπουλου;
  Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση βοηθώντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και ακόμη περισσότερο τις κινητές ομάδες και τις δομές υγείας;
  Θα μπορούσε πριν τουλάχιστον εκφραστεί διά του γραπτού λόγου να ρωτήσει το δήμαρχο , τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ , την πρόεδρο των σχολικών επιτροπών ή έναν δημοσιογράφο για να φροντίσει να πληροφορηθεί έστω και θεσμικά ως ανεξάρτητος (δεν τον λες...) δημοτικός σύμβουλος την αλήθειακαι όχι να επιλέξει τον παρωχημένο τρόπο της λάσπης στον ανεμιστήρα.
  Τον καλούμε λοιπόν άμεσα να αποκαταστήσει την αλήθεια, να ανασκευάσει τις δηλώσεις του , να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο επειδή τον παραπληροφόρησε και να σταματήσει να προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη εκμεταλλευόμενος την πανδημία και την ευαισθησία των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.
  Τελειώνοντας να υπογραμμίσουμε ότι το να είσαι παρών στην αυτοδιοίκηση δεν είναι αρκετό,  χρειάζεται πολλή δουλειά, ευαισθησία, όραμα και προτάσεις που θα ξεπεράσουν κατά πολύ την φοβερή μνημειώδη ατάκα του κ. Λαμπρόπουλου ως πρόταση στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 ότι…”υπάρχει μία λακκούβα στην οδό Αγίου Ανδριανού”.
  Γραφείο Τύπου
  του Συνδυασμού «ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
  Δήλωση Λαμπρόπουλου
  Στην πρωινή δήλωσή του ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε τα εξής :
  Στο προσκήνιο της επικαιρότητας της τοπικής μας κοινωνίας βρίσκονται αφενός ,η έξαρση της πανδημίας και αφετέρου η ρύπανση και η αφόρητη δυσοσμία  που προέρχεται από τη λειτουργία ή μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
         Ως προς την έξαρση της πανδημίας, η οποία έκανε την εμφάνιση της και σε πολλά σχολεία του δήμου μας λεκτέα τα ακόλουθα :
  ☑️  Σε πάρα πολλούς γειτονικούς δήμους (Άργος και Κόρινθος) η δημοτική αρχή διέθεσε ανέπαφα θερμόμετρα σε όλα τα σχολεία και τα παιδιά θερμομετρούνται πριν μπουν στην αίθουσα ,έτσι ώστε όποια παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού απομακρύνονται από το σχολείο και αποφεύγεται η διασπορά .Στο  δήμο μας αυτό ,δυστυχώς ,δεν έγινε και σε αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη ο Δήμαρχος .
  ☑️ Ως προς το μείζον θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης από τα απόβλητα του βιολογικού η παρούσα δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη στο μέτρο που της αναλογεί καθώς όφειλε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της και να φαινόταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο διαχειριστή του βιολογικού αφού η οφειλή της αγγίζει το 1 εκ. Ευρώ και η έκδοση διαταγής προς πληρωμή είναι προ των πυλών.
  Ζητώ με το παρόν .
  ✔️ Την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου ο κ. Κωστούρος να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες της Πόλης μας  ως έχει υποχρέωση και οι πολίτες το δικαίωμα ,για τη διαχείρηση της πανδημίας και τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.
  ✔️ Την ενημέρωση των πολιτών μέσω απευθείας μετάδοσης της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Διαδικτύου,  για το θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης του Δήμου μας από το Βιολογικό καθαρισμό.
  Γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν κ. Δήμαρχε.
  🔷 Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πόλης μας, ότι από τη θέση που με επέλεξαν να υπηρετήσω τα κοινά ,θα είμαι Παρών !
  Ευάγγελος Αθ. Λαμπρόπουλος
  Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
  Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Έκρηξη Κωστούρου : Λαϊκισμός με σοβαρά συμπτώματα άγνοιας από τον κ. Λαμπρόπουλο Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top