728x90 AdSpace

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

    Αύξηση στην Βιοκαλλιέργεια της ελιάς στην Αργολίδα


    Δύο διαφορετικές εικόνες σε ότι έχει σχέση με την παραγόμενη ποσότητα βιολογικού ελαιολάδου έχει να παρουσιάσει η Αργολίδα αφού σε άλλες περιοχές ,κυρίως του Άργους ,ο καύσωνας του Μαΐου είχε σοβαρές επιπτώσεις με μείωση της παραγωγής κατά 80 % ενώ άλλες όπως στην Δήμαινα τις άφησε ανέπαφες και με αυξημένη παραγωγή. Από την περιοχή του Αργους ο βιοκαλλιεργητής Θεόδωρος Μαυριάς δήλωσε : « η μείωση της παραγωγής φέτος ήταν εντυπωσιακή αφού έφτασε το 80 % λόγω του καύσωνα του Μαΐου. Οι τιμές του λαδιού γενικότερα τα τελευταία χρόνια είναι χαμηλές . Η ποιότητα ήταν καλή και η τιμή διαμορφώθηκε από 3 έως 3,50 ενώ την περασμένη χρονιά ήταν 2,80 έως 3,30. Το βιολογικό ελαιόλαδο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην αγορά και κάθε χρόνο αυξάνεται η ζήτησή του.» Η οικογένεια Μαυριά που κάνει τυποποίηση και εξαγωγές είναι αισιόδοξη και ο Θοδωρής Μαυριάς δηλώνει ότι : Υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθούν οι εξαγωγές κάτω από προϋποθέσεις . Μέχρι σήμερα  κάνουμε εξαγωγές στη Γερμανία ,Ιταλία και Αυστρία»
    Δημαινα 
    Από την άλλη πλευρά της Αργολίδας στην Δήμαινα της Επιδαύρου ο Κώστας Οικονόμου μας δήλωσε : «Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως περιμέναμε αφού τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και σε επίπεδο παραγωγής . Μπορούμε να πούμε πλέον ότι ενώ την περασμένη χρονιά είχαμε παραγωγή διακόσιους τόνους φέτος θα πάμε στους τριακόσιους. Αυτό το στοιχείο δείχνει και το ποσοστό αύξησης της παραγωγής Οι τιμές του βιολογικού κινήθηκαν από 3,30 έως 3,40 ενώ το συμβατικό κινήθηκε από 2,40 έως 2,50. Το βιολογικό λάδι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην αγορά αφού έχει συγκεκριμένο κοινό ενώ η καλλιέργεια στην περιοχή συνεχώς αυξάνεται Φέτος μπήκαν περισσότεροι παραγωγοί στην Βιολογική καλλιέργεια ελιάς. Η διαφορά στη τιμή αλλά και τα άλλα πλεονεκτήματα της βιοκαλλιέργειας φέρνουν νέο κόσμο»

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αύξηση στην Βιοκαλλιέργεια της ελιάς στην Αργολίδα Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
    Scroll to Top