728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

  Σύμφωνος ο Δήμος Ναυπλιέων στην κήρυξη του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημείο – Δεν αλλάζει τίποτα στην πορεία του έργου-Τι υποστηρίζει η παράταξη Ανάπλι Εμπρός

   

  Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος συμμετείχε στην συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την κήρυξη του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημείο.
  Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο υπάρχον νομικό πλαίσιο το οποίο προστατεύει το πάρκο Κολοκοτρώνη θέτοντας την οποιαδήποτε μελέτη στην διάθεση και έγκριση της εφορίας αρχαιοτήτων Αργολίδας και του υπουργείου πολιτισμού. Επίσης εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του Δήμου για το χαρακτηρισμό του πάρκου ως μνημείο.
  Από την πρώτη στιγμή έχει γίνει γνωστό ότι οποιαδήποτε μελέτη και ενέργεια στο πάρκο Κολοκοτρώνη γίνεται εφόσον εγκριθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία.
  Ο Δήμος είχε αποστείλει και εγγράφως τις απόψεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.Η κήρυξη του πάρκου ως μνημείο δεν αλλάζει σε κάτι την πορεία του έργου ανακαίνισης και αναζωογόνησης του χώρου.
  Όσοι μιλούν για νίκες , ήττες και καταστροφές απλά συνεχίζουν να παραπληροφορούν τον κόσμο ο οποίος ορθά επέλεξε να τους θέσει στο περιθώριο του «πληκτρολογίου» όπου και θα μείνουν.
  Ανάπλι εμπρός
  Από την παράταξη Ανάπλι Εμπρός η κήρυξη του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημεείο χαρακτηρίζεται σαν επιτυχία παραταξιακή και έδωσαν στην δημοσιότητα το ακόλουθο κείμενο : Η Δεκάτη Δεκεμβρίου 2020 ήταν μια σπουδαία  ημέρα για το Ναύπλιο, για την ιστορία μας, για την κληρονομιά που μας άφησαν οι παλαιότεροι Το Πάρκο των αναμνήσεών μας, το Πάρκο της καρδιάς μας πρόκειται να κηρυχθεί ως ιστορικό μνημείο σύμφωνα με την  χθεσινή κοινή απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (και των δύο!!!!)
  Εύγε στα μέλη των Συμβουλίων που έπραξαν αυτό που έπρεπε.
  Πλέον ουδείς θα διανοηθεί να μελετά να ρίξει μπετά στο Πάρκο και να μικρύνει τον χώρο πρασίνου
  Ήταν πριν από τρεις μήνες όταν μετά από προσφυγή του “Ανάπλι εμπρός!” ακυρώθηκε και για δεύτερη φορά η μελέτη του Δήμου για την “ανάπλαση” του Πάρκου (ήδη είχε ακυρωθεί και πάλι μετά από προσφυγή μας), που δηλώσαμε ευθαρσώς ότι εμείς εγγυόμαστε ότι το Πάρκο μας θα σωθεί.
  Δεν είπαμε λεπτομέρειες, όμως ήδη είχαμε αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί το Πάρκο Κολοκοτρώνη μνημείο της νεώτερης ιστορίας μας.
  Και δεν ήταν μια απλή αίτηση. Σιωπηλά, αλλά μεθοδικά  είχαμε ετοιμάσει πλήρη φάκελο με όλες τις τεκμηριώσεις (ιστορική, φυτοτεχνική, αρχιτεκτονική, φωτογραφική). Πολλοί Ναυπλιώτες, αλλά και φίλοι του Ναυπλίου ανιδιοτελώς μας βοήθησαν. Οι μηχανικοί μας, οι αρχιτέκτονες, οι γεωπόνοι και ο άνθρωπος που κατέγραψε ένα-ένα όλα τα φυτά, οι ιστορικοί μας, οι αρχαιολόγοι, οι νομικοί που μας συμβούλεψαν. Αυτοί που βοήθησαν στην φωτογραφική αποτύπωση που συνόδευσε τις φωτογραφίες του παρελθόντος.
  Όλους τους ευχαριστούμε για την μεγάλη  βοήθεια.
  Το Ναύπλιο πρέπει να τους ευχαριστεί. Διότι σώθηκε ένα σπουδαίο μνημείο
  Η  τοπική κοινωνία, όλη η πόλη, οι φίλοι του Ναυπλίου παντού στην υφήλιο πρέπει σήμερα να πανηγυρίζουν και να νιώθουν ευτυχείς
  Όμως πρέπει να το πούμε και εμείς: Σαν μέλη της παράταξης είμαστε απόλυτα  δικαιωμένοι.
  Μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές  εκλογές, αφού ευχαριστήσαμε το 20% των πολιτών που μας προτίμησε, δεσμευτήκαμε και για κάτι παραπάνω Ότι ως παράταξη  θα αγωνιστούμε για τα κοινά  συμφέροντα όλων ανεξαίρετα  των Ναυπλιωτών. Όχι μόνον για όσους μας ψήφισαν
  Και πιστεύουμε ότι αυτή την δέσμευση την κάναμε πράξη και με τους αγώνες μας για την διάσωση του Πάρκου.
  Ειλικρινά πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό εκπροσωπήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τουλάχιστον το 99% των Ναυπλιωτών. 
  Ίσως και παραπάνω. Ποιος θέλει τσιμεντένιες κερκίδες σε ένα Πάρκο - μνημείο; Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να δαπανήσουμε σημαντικά ποσά για κάτι τέτοιο.
  (Σε λίγες μέρες θα αποκαλύψουμε μία ακόμα είδηση για το Πάρκο που θα κάνει σεισμό στην πόλη. Να μας διαβάσετε)
  Ανάπλι εμπρός!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Σύμφωνος ο Δήμος Ναυπλιέων στην κήρυξη του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημείο – Δεν αλλάζει τίποτα στην πορεία του έργου-Τι υποστηρίζει η παράταξη Ανάπλι Εμπρός Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top