728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

  Ναύπλιο : Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου έστειλαν το δικο τους μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης-ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ


  Μία ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου για να παρακολουθήσουν το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που είχε οργανώσει ο Δήμος Ναυπλίου.  Μια τελετή ξεχωριστή που αποτέλεσε μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται και τιμά ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου που είχε την έμπνευση και την υλοποίησε με απλότητα και σεμνότητα Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος ανοίγοντας τη σεμνή τελετή μίλησε για τον αγώνα που δίνει το προσωπικό και τόνισε χαρακτηριστικά : Ας ελπίσουμε ότι η φωταγώγηση θα δώσει ελπίδα για την υγεία και το αύριο» 
  Στο τέλος της τελετής ο Θοδωρής Βασιλόπουλος έδωσε συμβολικά δώρο στους παρισταμένους μια μάσκα προστασίας από τον ιό αφού πρώτα συνεχάρη τον Δήμαρχο Ναυπλίου για την πρωτοβουλία του.
  ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ
  Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος εμφανώς συγκινημένος λίγο πρίν ανάψουν τα φώτα δήλωσε :
  « Σήμερα ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και θέλουμε να φωτίσει την ψυχή μας, γιατί ιδιαίτερα τις μέρες που έρχονται πρέπει να είμαστε άνθρωποι για τους ανθρώπους, για όλους αυτούς που δίπλα μας έχουν ανάγκη και δεν πρέπει σε καμία στιγμή να τους ξεχάσουμε. Το δέντρο θέλουμε να φωτίσει την καρδιά μας για να αντέξει την δοκιμασία που περνάμε, να μπορέσει να υπομείνει καρτερικά να μην αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, αυτούς που θα θέλαμε αλλά να κρατήσουμε την απόσταση ασφαλείας που ο καιρός επιβάλει και η πανδημία έχει βάλει ως πρωτόκολλα και κανόνες.  
  Θέλουμε να φωτίσει το μυαλό μας για να κρίνουμε σωστά, να επιλέξουμε την ασφάλεια πρώτα και μετά οποιαδήποτε άλλη απόλαυση φαίνεται ότι χάνεται αυτή την χρονιά. Θέλουμε πάνω απ' όλα να "φωτίσει" τον χώρο που ανάψαμε το δέντρο μας, γι' αυτό και η επιλογή του. Η υγεία πρέπει να είναι η προτεραιότητα, οι άνθρωποι που την υπηρετούν μπαίνουν πλέον στο επίκεντρο εδώ και πάρα πολύ καιρό, πάντα τους άξιζε η εκτίμηση μας και ο απεριόριστος σεβασμός μας. Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτούς που με τον καθημερινό προσωπικό τους αγώνα, καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα ελλείματα. Είτε αυτά λέγονται κτιριακές υποδομές, είτε λιγότερο προσωπικό, χωρίς ούτε μία στιγμή να διαμαρτυρηθούν. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο μας, το οποίο δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια στιγμή. Είμαστε υπερήφανοι που οι γιατροί μας αυτή την στιγμή υπηρετούν σε περιοχές που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη επιδημιολογικά από ότι εδώ. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η πρώην Δήμαρχος Μηδέας κα Κανέλλα Τζιάρρου Nelly Tziarou , είναι αυτή την στιγμή στην Δράμα και υπηρετεί την υγεία, για να δείξει ότι ο άνθρωπος παραμένει πάντα άνθρωπος. 
  Για εμάς τους αυτοδιοικητικούς είναι μία παραπάνω τιμή.
  Εύχομαι Καλές Γιορτές σε όλους!»
  ΔΟΠΠΑΤ
  Από την πλευρά του ΔΟΠΠΑΤ που είχε αναλάβει τον στολισμό η Πρόεδρος Μαρία Ράλλη δήλωσε : Φωτίσαμε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου μας, στο προαύλιο του νοσοκομείου Ναυπλίου χωρίς κοινό ,λόγω της πανδημίας. 
  Θα θέλαμε πάρα πολύ να σας έχουμε όλους κοντά μας και να ανταλλάξουμε ευχές, όπως κάθε χρόνο .
   Δυστυχώς ,όμως, δεν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και γι αυτό τις φετινές γιορτές θα τις περάσουμε διαφορετικά, με  "αποστάσεις", που όμως μηδενίζονται μπροστά στο αγαθό της υγείας.
  Απόψε φωτίσαμε το δέντρο μας, στρέφοντας τα φώτα σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για  το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία. Ταυτόχρονα ρίξαμε φως στην ελπίδα με την προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.
   Η αισιοδοξία μας ότι θα τα καταφέρουμε είναι ακόμα μεγαλύτερη, μετά από τα αποτελέσματα των ελέγχων για covid19  που διενεργούνται καθημερινά  στο δήμο μας, όπου ο αριθμός κρουσμάτων παραμένει πολύ χαμηλός σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Και αυτό χάρη στην  υπευθυνότητα και την  προσπάθεια όλων μας.
  Μένουμε σπίτι για να μας βρει ο νέος χρόνος και πάλι όλους μαζί! 
  Η σκέψη μας είναι σε εσάς!
  Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία!  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ναύπλιο : Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου έστειλαν το δικο τους μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης-ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top