728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

  Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο : ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ως βουλευτής υπέγραψε – φαρδιά, πλατιά – για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου


   Αμεση ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα απέναντι σε όσα του προσάπτει ο Πέτρος Τατούλης για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου που αφορά την Χρυσή Αυγή Η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα έδωσε στην δημοσιότητα την πρόταση της παράταξής του τονίζοντας παράλληλα ότι  Θεωρεί ως τη βέλτιστη λύση τη δημοκρατική συμπεριφορά, την ιστορική γνώση, την κατάλληλη καθοδήγηση της νεολαίας και κυρίως την αποφυγή κάθε φανατισμού
  Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε :
  1. Όσον αφορά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η πλειοψηφίσασα απόφαση έλαβε 19 ψήφους και από την παράταξη ΤΑΤΟΥΛΗ την ψήφισαν 7 από τους 17 Περιφερειακούς Συμβούλους της (τόσοι έχουν απομείνει;)
  2. Το ψήφισμα της παράταξής μας, που έλαβε 17 ψήφους, τίθεται στην κρίση όλων και έχει ως εξής:
  α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τις ναζιστικές ιδέες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως και τις δολοφονικές πρακτικές
  β. Δε δέχεται την μετατροπή του ΠΕ.ΣΥ. σε δικαστήριο, απαιτώντας από τον Πρόεδρο να μην καλεί στις συνεδριάσεις του, μέλη του Σώματος. Θεωρεί πως το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι οι βάσεις της οργανωτικής δομής της συντεταγμένης πολιτείας μας. Δηλαδή, ο Νόμος ορίζει ποιος δεν καλείται ή  γιατί αποβάλλεται από το συλλογικό μας όργανο
  γ. Ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις στιγματισμού και διαπόμπευσης των μελών του
  δ. Θεωρεί ως τη βέλτιστη λύση τη δημοκρατική συμπεριφορά, την ιστορική γνώση, την κατάλληλη καθοδήγηση της νεολαίας και κυρίως την αποφυγή κάθε φανατισμού
  Επίσης, 
  3. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ως βουλευτής υπέγραψε – φαρδιά, πλατιά – για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου, σαν σήμερα 10/12/1990.
  Στη συνέχεια, αξιοποίησε την υπογραφή του για να νέμεται ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ το χώρο της ακροδεξιάς ως Βουλευτής ή Περιφερειάρχης κι αυτό γινόταν για χρόνια.
  4. Ακόμα, με την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων της Χ.Α. (τον ψήφιζαν σχεδόν πάντα και σε όλα) εξέλεξε το συμπαραστάτη του Πολίτη (Δικηγόρο με αντιμισθία)  στα προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια, που ήταν και προτεινόμενος μάρτυρας υπεράσπισης (από τον κ. Μιχαλολιάκο – Γραμματέα Χ.Α.) στην πρόσφατη Δίκη.
  Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά (και πολλά άλλα), που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με τα γνωστά “καντάρια” υποκρισίας, στρεψοδικίας, ιδιοτέλειας και συκοφαντίας Τατούλη. 
  Στην περίπτωσή του, το περιεχόμενο των όρων ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ και ΑΡΙΒΙΣΜΟΣ ταιριάζουν “γάντι”. 
  Ευτυχώς όλοι τον έχουν καταλάβει πλέον. 
  Ο πολιτικός του επίλογος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους.
  ΤΑΤΟΥΛΗΣ
  Η ανακοίνωση Τατούλη που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Παναγιώτη Νίκα έχει ως εξής :Κατάπτυστη και φιλοφασιστική είναι η θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα, ο οποίος μετά μανίας υποστηρίχθηκε προεκλογικά από τον Πρωθυπουργό αυτοπροσώπως. Η σκοτεινή σχέση του εκλεκτού του νεομητσοτακισμού με τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ασφαλώς κάτι καινούργιο. Ο κ.Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2013 είχε δηλώσει σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τον εξτρεμισμό της το ενδεικτικό «Δεν σχολιάζω πολιτικά κόμματα»!!! Σε αυτή την ακραία, εγκληματική  και φασιστικά εξτρεμιστική θέση παραμένει και σήμερα, αφού με την δική του σκληρή καθοδήγηση η παράταξη του, καταψήφισε την πρόταση που υιοθέτησαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  Ο κ.Νίκας αρνήθηκε να ψηφίσει την κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα:
  A.) Tην στήριξη στο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο απαίτησε από τον Πρόεδρο του, να μην καλεί τον εκπρόσωπο της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής στις συνεδριάσεις. 
  Β.) Την καταγγελία της μήνυσης που άσκησε η περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που συμμορφώθηκε με το ψήφισμα.
  Γ.) Το αίτημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, μετά την κήρυξη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, να αποβάλλονται τα μέλη της από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια. 
  Ο κ.Νίκας δηλαδή εξέφρασε ξεκάθαρα πολιτική άποψη …φιλική υπέρ των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από τη Χρυσή Αυγή και απόλυτα αντίθετη με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας και του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα. Προσπάθησε μάλιστα με επικίνδυνη προπαγάνδα, να αποτρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από λήψη πολιτικής απόφασης εναντίον της συμμετοχής των μελών της Χρυσής Αυγής στα Περιφερειακά Συμβούλια, αναπτύσσοντας μια δήθεν …συναισθηματική και ευσυγκίνητη θέση για τις ευγενείς προσωπικότητες τους!! 
  Οφείλει ο κ.Μητσοτάκης να  πάρει θέση για:  
  A.) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος με ειρωνεία καταλόγισε στη πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, «φιλοδοξία του Τζιτζικώστα». 
  Β.) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος στην επισήμανση ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει λάβει και ο Δήμος Αθηναίων, χασκογελούσε σκωπτικά. 
  Γ.) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος, αρνούμενος να αντιληφθεί το ζήτημα στην ιστορική του διάσταση, παρουσίασε ένα ντροπιαστικό κείμενο που περιέγραφε ως «καλά παιδιά» τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης.
  Δ.) Τον Περιφερειάρχη του, ο οποίος αγνόησε και απαξίωσε την πολιτική συμβολή κορυφαίων μελών της Νέας Δημοκρατίας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και ξεφτιλίζοντας την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη θέλησε να «εκμεταλλευτεί» τη θετική ψήφο της παράταξης που στηρίχτηκε από τη Χρυσή Αυγή. 
  Κύριε Μητσοτάκη, σε αυτήν την παράταξη ο καθένας από εμάς έχει διανύσει τα δικά του χιλιόμετρα. Και αφήνει καθημερινά το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία αυτού του τόπου.  Έχετε ευθύνη να λάβετε άμεσα θέση για τον «φιλο-Χρυσαυγίτη» εκλεκτό Περιφερειάρχη σας και να μην αμαυρώσετε με την ανοχή σας την ιστορική ευθύνη έτσι ώστε να μην αφεθεί ποτέ πια ούτε μια σπιθαμή χώρου για την επώαση του φασισμού και των εγκλημάτων του στην πατρίδα μας. 
  Οφείλετε να απαιτήσετε από τον κ.Νίκα τη δημόσια συγγνώμη του, σε διαφορετική περίπτωση φέρετε και εσείς ευθύνη, εκτός και αν βολεύεστε εκλογικά, ψαρεύοντας σε θολά νερά, προετοιμαζόμενος για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται…

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο : ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ως βουλευτής υπέγραψε – φαρδιά, πλατιά – για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top