728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

  Τηλεδιάσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου

  Σε μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου ενημέρωσαν τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Γκιόλα, Γ. Ψυχογιό, Σ. Αραχωβίτη, Γ. Παπαηλιού και τον Τομεάρχη Αλ. Χαρίτση για τα τεράστια προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία, ενώ παράλληλα άκουσαν τις ουσιαστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση τους.
  Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας την Πέμπτη 19/11. Τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, αλλά και της ανεπαρκούς στήριξης της κυβέρνησης, τέθηκαν προς τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση και τους Βουλευτές Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού και Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό.
  Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αναδεικνύοντας την ρευστότητα που έχει άμεση ανάγκη η αγορά εξαιτίας του γενικευμένου lockdown που έχει επιβληθεί, αλλά και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης με λήψη οριζόντιων μέτρων στήριξης όλων των επιχειρήσεων. Όπως επισημάνθηκε από τους φορείς, η αναστολή υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  Στις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι οι προτάσεις των φορέων εφάπτονται με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την έναρξη της πανδημίας, τόνισαν ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα «σήκωσε στις πλάτες της» τον εθνικό στόχο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά τώρα δυστυχώς αντιμετωπίζεται ως «βαρίδι» από την Κυβέρνηση και αναφέρθηκαν στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις όπως:
  • Μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε όλους τους πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις.
  • Μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%. Αφορά όλους ανεξαιρέτως τους υπόχρεους καταβολής προκαταβολής φόρου, προσφέροντας σημαντική ελάφρυνση στο σύνολο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Μείωση ΦΠΑ εστίασης από το 13% στο 6% όσο διαρκεί η κρίση.
  • Μόνιμη κατάργηση τέλους επιτηδεύματος. Ένα μέτρο που θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.
  • Επιδότηση 40% ενοικίου των επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Κάλυψη δώρου Χριστουγέννων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Εισόδημα έκτακτης ανάγκης προς τα νοικοκυριά για τον Δεκέμβριο.
  Παράλληλα εκφράστηκε από όλους τους παριστάμενους έντονη ανησυχία για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση, ο οποίος οδηγεί ουσιαστικά σε ρευστοποιήσεις περιουσιών και δέσμευση εισοδημάτων.
  Τέλος, εκτιμήθηκε από όλους, ότι οι παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι με μέτρα «ασπιρίνες» και την λογική «βλέποντας και κάνοντας» δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική προοπτική για την πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την εργασία.
  Στην τηλεδιάσκεψη από πλευράς Επιμελητηρίων συμμετείχαν:
  Γιάννης Παναρίτης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας και Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου)
  Φώτης Δαμούλος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας)
  Βαγγέλης Ξυγκώρος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας)
  Παναγιώτης Πιτσάκης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας)
  Γιάννης Τρουπής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας)
  Πάνος Κρητικός (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου)
   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Τηλεδιάσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top