728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

  Ψηφιακός Νοέμβριος από τη Βαμβακού με αισιοδοξία και χαμόγελο!

  Μοιραζόμαστε με ενθουσιασμό εμπειρίες, δραστηριότητες και προγράμματα, διαδικτυακά.
  Οι έκτακτες και ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας καθιστούν εκ νέου αναγκαία την αναστολή των δια ζώσης δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στη Βαμβακού. Η Vamvakou Revival, όμως, είναι έτοιμη να μοιραστεί μαζί σας νέες εμπειρίες και δραστηριότητες και να προ-σαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μεταφέροντας όλα τα προγράμματά μας σε ψηφιακό περιβάλλον. Για τον μήνα Νοέμβριο, λοιπόν, ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, η Καινοτομία και η Ψυχαγωγία, αλλά και η επαφή και η επι-κοινωνία μαζί σας παραμένουν ενεργό κομμάτι του εγχειρήματός μας και της δράσης μας.
  Για τις επόμενες εβδομάδες, θα μας λείψει η δια ζώσης επικοινωνία, αλλά θα είμαστε μαζί σας μέσα από τα διαδικτυακά προγράμματα που υλοποιεί η Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς.
  Γεφυρώνουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας με e-κδηλώσεις και e-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! To Σάββατο 14/11, η αστροφυσικός Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού μας παρουσιάζει τον Μηχανισμό των Αντι-κυθήρων, τον αρχαιότερο γνωστό πολύπλοκο μηχανισμό με γρανάζια, σε μια διαδικτυακή συνάντηση κα-τάλληλη για όλους (12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex). Το Σάββατο 21/11, παιδιά 4-7 ετών μαζί με τους γονείς τους, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό θα ζωντανέψουν από τις οθό-νες τους εικόνες από το παραμύθι “Leaves” του David Ezra Stein (12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex), με οδηγό τη Φλώρα Καλομοίρη.
  Κάθε Σαββατοκύριακο του μήνα και μία διαδικτυακή δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά 6-12 ετών! Ξεκινάμε το Σάββατο 14/11, δημιουργώντας ένα φθινοπωρινό δέντρο με οδηγό την παλάμη μας, μαθαί-νουμε για τη φύση σε όλες τις εποχές της και παίζουμε παντομίμα από απόσταση (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex). O άκακος αγκαθωτός φίλος μας, ο σκαντζόχοιρος, που θα τον χρωματίσουμε και η κρεμάλα με φθινοπωρινές λέξεις έρχονται το Σάββατο 21/11 (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Webex). Αποχαιρετούμε τον γλυκό Νοέμβρη με πολύχρωμα βεγγαλικά και έναν κρυμμένο μελένιο θησαυρό, όλο γλύκα και χρυσό-σκονη (29/11, 12:00-13:00, σύνδεση μέσω Webex).
  Την Κυριακή 15/11, τα προγράμματα του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επι-στρέφουν… σε online μορφή! Ελάτε να αναλύσουμε γιατί είναι σκόπιμη η εξερεύνηση του διαστήματος, να μάθουμε για τις εφευρέσεις της ΝASA στην καθημερινή μας ζωή και να φτιάξουμε τη δική μας διαστημοσυ-σκευή, με οδηγό τη Δώρα Κουρκούλη (15/11, 12:00-14:00, σύνδεση μέσω Webex). Το εξ αποστάσεως ερ-γαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού του Τhe Tipping Point έρχεται την Κυριακή 22/11 και μαθητές Λυκείου μπορούν να "συναντήσουν" μέσω live video επαγγελματίες από διάφορους κλάδους από την άνεση του σπιτιού τους (16:00-17:00, σύνδεση μέσω Zoom). Αυτήν τη φορά θα ασχοληθούμε με τις διεξόδους ενός εφήβου στις Ανθρωπιστικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. Το Σάββατο 28/11, προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους 8-12 ετών, σε ένα ταχύρρυθμο εργαστήριο ρομποτικής από το V.Lab στο σπίτι τους (16:00-19:00, σύνδεση μέσω Webex)! Μαζί μας στον κυβερνοχώρο θα είναι η ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.
  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αναλυτικές οδηγίες κράτησης και σύνδεσης θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.vamvakourevival.org/events/
  Το ψηφιακό περιεχόμενο εντάσσεται στον προγραμματισμό εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που υλοποιού-νται από την ομάδα Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
  Επικοινωνία
  Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival
  Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
  +30 27310 76233 www.vamvakourevival.org
  Like us on Facebook @VamvakouRevival
  Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ψηφιακός Νοέμβριος από τη Βαμβακού με αισιοδοξία και χαμόγελο! Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top