728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

  Επίσκεψη Λαμπρόπουλου στον Γιώργο Διδασκάλου-Πώς αντέδρασε ο Δημήτρης Κωστούρος


  Τον Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και βρίσκονται σε εξέλιξη Τα όσα κατέθεσε ο Γραμματέας Του Υπουργείου δεν αποτελούν είδηση αφού είναι όλα όσα έχει αναφέρει και πρόσφατα ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος που επιβεβαιώθηκε και μέσω αυτής της συνάντησης . Εκείνο όμως που βγαίνει μέσα απο την επίσκεψη Λαμπρόπουλου είναι η προσπάθεια του συμβούλου της αντιπολίτευσης να αποστασιοποιηθεί από την παράταξή του και να αναδείξει το δικό του ηγετικό προφίλ. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά αποτελεί παρελθόν . Οι ίδιοι κύκλου διαδίδουν ότι ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος έχει διαφορετική πολιτική αντίληψη με τους μέχρι εχθές συνεργάτες του και δεν θέλει να ταυτισθεί με πρακτικές που δεν συμφωνεί Γι αυτό και επέλεξε να ενημερωθεί ο ίδιος και δεν περιορίσθηκε σε παθητικο ρόλο. Μία μέρα μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στην σχετική ανάρτηση στο facebook :
  Χθες Τρίτη 13.10.2020, είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτώ θεσμικά ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου, φίλο και συμμαθητή, προκειμένου να ενημερωθώ από τα πλέον επίσημα χείλη για τα έργα πολιτισμού, την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Ναυπλίου.
  Αφού τον ευχαρίστησα και τον συγχάρηκα για τις ενέργειες τόσο της Υπουργού κα. Μενδώνη όσο και του ίδιου προσωπικά για την ένταξη του μεγάλου έργου του Τελωνείου και την χρηματοδότηση του με το ποσό των 960.000 ευρώ μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από αυτόν και τους άμεσους συνεργάτες του (η ευγένεια και προθυμία των οποίων με εξέπληξαν) για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν για χρόνια τους συμπολίτες μας.
  🔹 Α. Μπούρτζι: Για την καστρονησίδα πληροφορήθηκα με χαρά ότι οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο (επιχρίσματα) και γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την ηλεκτροδότηση και τον φωτισμό του. Μάλιστα με ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου εξασφαλίστηκε και η τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους για την απρόσκοπτη και συνεχή ηλεκτροδότηση του. Απομένουν οι ενέργειες του Δήμου για την σύνδεση με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για υδροδότηση και αποχέτευση.
  🔹 Β. Περίπατος της Αρβανιτιάς: Έχει ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η σύνταξη του σχεδίου της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει αποσταλεί από 2.10.2020 στο Δήμο Ναυπλιέων και στο λιμενικό ταμείο για να περάσει από την οικονομική επιτροπή.
  🔹 Γ. Άγιος Νικόλαος: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της πρότασης του Υπουργείου Πολιτιςμού για την ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
  🔹 Δ. Κτήριο Βίγκα: Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και λίαν συντόμως θα γίνει ανάθεση μελέτης από το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτηρίου.
  Τέλος, συζητήσαμε και για αλλά θέματα ανάδειξης και προστασίας του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως η ανάδειξη των τάφων της Ευαγγελιστρίας, η ανάδειξη του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος, τον Πύργο της Κάντιας και το ηρώο του Νικηταρά στην ομώνυμη πλατεία.
  Συνάντησα ανοιχτές πόρτες και ώτα ακουόντων, κλίμα διάθεσης για προσφορά και δεδομένη διάθεση για ανάδειξη και προστασία της κληρονομιάς μας. Οφείλουμε ως Ναυπλιώτες ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπουργό κα. Μενδώνη και στον Ναυπλιώτη Γενικό Γραμματέα κ. Διδασκάλου για την άοκνη προσφορά τους, για το μέγιστο ενδιαφέρον για την πόλη μας και για την αποτελεσματικότητα τους, αφού σε πολύ μικρό διάστημα έλυσαν χρόνια προβλήματα.
  Κωστούρος
  Απο την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Κωστούρος αντέδρασε με εμφανή διάθεση χιούμορ γράφοντας στο facebook :Ρε Βαγγέλη έπρεπε να κάνεις το κουραστικό ταξίδι στην Αθήνα για να διαπιστώσεις τις επιτυχίες του Δήμου μας και απο επίσημα χείλη;
  Για να γλυτώνεις τα έξοδα άλλη φορά να ακούς τι σου λέμε!
  Εύχομαι να ενημερώσεις και τους υπόλοιπους για να μην κάνουν το ίδιο λάθος.
  Υπάρχουν βέβαια κάποιες αοριστίες τις οποίες θα σου εξηγήσουμε...."
  Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι ο Δημήτρης Κωστούρος ανάρτησε τη δήλωση Λαμπρόπουλου γράφοντας χαρακτηρισιτκά :Για όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία για την πρόοδο του Δήμου στα θέματα του υπουργείου Πολιτισμού σας παραθέτω αυτούσια τη δήλωση συμβούλου της αντιπολίτευσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Επίσκεψη Λαμπρόπουλου στον Γιώργο Διδασκάλου-Πώς αντέδρασε ο Δημήτρης Κωστούρος Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top