728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

  Κορυφώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή το έλλειμμα του 1,3 εκατ. ευρώ


  Στην κορύφωσή της βρίσκεται η αντιπαράθεση του Πέτρου Τατούλη μετά την ανακοίνωση της Πελοπόννησος ΑΕ για έλλειμα που φθάνει το 1,3 εκατ. ευρώ Η αρχή έγινε όταν η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι :
  Τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ενέκρινε το Δ.Σ. της εταιρείας, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι , Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
  Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συναίνεσε στην πρόταση των –διενεργούντων τους ελέγχους τα τελευταία 6 χρόνια- ορκωτών λογιστών, οι οποίοι διαπιστώνοντας έλλειμμα 1,3 εκατομμυρίων ευρώ ενημέρωσαν το Δ.Σ. ότι “οφείλει να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση της Εταιρείας προκειμένου να αποφασιστεί, είτε η λύση της Εταιρείας, είτε η λήψη κατάλληλων μέτρων”.
  Χαρακτηριστικά, στην εισήγησή του προς το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ο εκπρόσωπος των ορκωτών λογιστών σημειώνει, μεταξύ άλλων:
  “Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 έχει καταστεί αρνητικό και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 119 παρ 4 του Ν 4548/2018 (…)
  Υπό την ιδιότητά μου ως τακτικός ορκωτός λογιστής της Εταιρείας (…) ενημερώνω το Δ.Σ. της Εταιρείας ότι οφείλει να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση της Εταιρείας προκειμένου να αποφασιστεί, είτε η λύση της Εταιρείας, είτε η λήψη κατάλληλων μέτρων”.
  Η γενική συνέλευση θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες του τρέχοντα Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις ως προς την κάλυψη του ελλείμματος.
  Παράλληλα, έγινε γνωστό σήμερα ότι αναμένεται και το πόρισμα από την Αρχή Διαφάνειας σχετικά με την “Πελοπόννησος” Α.Ε.
  Τατούλης 
  Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας η παράταξη του Πέτρου Τατούλη έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:
  Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» συνεπής στην πολιτική της άποψη για αυτοδύναμη και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση  κατήγγειλε στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πρακτική της κυβέρνησης για την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης καθώς και τα μέλη της παράταξης μας που τοποθετήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα μίλησαν αμιγώς πολιτικά, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα αντίδρασης απέναντι στην υποβάθμιση των Συλλογικών Οργάνων της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
  Ουδεμία προσωπική αναφορά ή επίθεση έγινε για οποιοδήποτε μέλος της Περιφερειακής Αρχής, ούτε για τον κ.Περιφερειάρχη.
  Στην χθεσινή Συνεδρίαση, η πολιτική αθλιότητα εκ μέρους του κ.Νίκα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και η επίθεση εναντίον του Πέτρου Τατούλη και μελών της παράταξης μας, ξεπέρασε κάθε όριο.
  Ο κ.Νίκας βρισκόμενος σε πολιτικό «παραλήρημα» στην τοποθέτηση του για την θεσμική εκτροπή που προσπαθεί η κυβέρνηση …θυμήθηκε τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Πέτρου Τατούλη.  
  Η ίδια πολιτική πρακτική ακολουθήθηκε και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Σκαντζό, όπου σε κάθε Συνεδρίαση υποβαθμίζει με την στάση του τον πολύ σημαντικό θεσμικό ρόλο που υπηρετεί.
  Ο κ.Νίκας προσπάθησε για ακόμη μία φορά να παραποιήσει την αλήθεια, χρησιμοποιώντας ως ….όχημα για την συκοφαντική δυσφήμιση της παράταξης μας την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε». Έφτασε στο σημείο μάλιστα, να πει ότι οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές, που για έξι συνεχή χρόνια δημοσίευαν και υπέγραφαν ισολογισμούς χωρίς κανένα απολύτως έλλειμμα, ξαφνικά …ανακάλυψαν έλλειμμα 1.300.000 ευρώ!!!
  Σας το λέμε ξεκάθαρα κ.Νίκα, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το διαχειριστικό έλλειμμα που επικαλείστε δεν είναι χρήματα που λείπουν από το ταμείο της εταιρείας. Υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν που δαπανήθηκε και το τελευταίο ευρώ.
  Αναλάβατε μία εύρωστη και με πολύ υψηλό προφίλ Αναπτυξιακή Εταιρεία και το μόνο που έχετε καταφέρει επί ένα χρόνο που είστε Πρόεδρος, είναι να την δυσφημείτε και να υποβαθμίζετε το προφίλ της. Θα πρέπει να απολογηθείτε γι’αυτό κ.Νίκα.
  Έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, οι οποίες θα κριθούν αλλά δεν έχετε όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να συνεχίζετε να 
  συκοφαντείτε, να απειλείτε και να σπιλώνετε όλους όσοι είχαν την ευθύνη διοίκησης αλλά και τους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της.
  Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την αυταρχικότητα και την αλαζονεία του τρόπου που διοικείτε και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν σας φοβόμαστε ούτε εσάς, ούτε την «ανεκδιήγητη πολιτική συμμορία», γιατί όπως σας έχουμε ξαναπεί «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
  Πολύ σύντομα, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία θα αποδείξουμε στους πολίτες τον τρόπο που διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα καθώς και την μέθοδο μέσω των απευθείας αναθέσεων και την κατακερμάτιση των έργων.
   Όσο για την πολιτική πρακτική του κ.Περιφερειάρχη, στη διαχείριση των ζητημάτων της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.», της πολιτικής άποψης «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης», στη δική μας περίπτωση δεν …περνάει κ.Νίκα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή το έλλειμμα του 1,3 εκατ. ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top