728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

  Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε Ευρωπαϊκές Σπουδές

  Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας ανακοινώνει την εκκίνηση του νέου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μ.Α. Institutions, Communication and European Integration – Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, με τη θεσμική υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού
  Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
  H επιλογή των ικανών υποψηφίων της περιόδου 2020-22 έχει ήδη αρχίσει.  Πρόκειται για ένα καινοτόμο ΠΜΣ που εξετάζει την λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών σε σχέση με τις ψηφιακές προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολυεπίπεδο ρόλο της Επικοινωνίας στην πολιτική δράση, σε σχέση με το πανευρωπαϊκό όραμα της Ολοκλήρωσης. Οι φοιτητές του νέου προγράμματος θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία για σπουδές και έρευνα σε τομείς, όπως οι πολιτικές επιστήμες-ευρωπαϊκές πολιτικές, οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας, η κοινωνιολογία, και τα media. Με σημείο σύγκλισης μία Ευρώπη των Πολιτών που υπηρετείται από ενιαίους, δημοκρατικούς και λειτουργικούς Θεσμούς, το Πρόγραμμα προετοιμάζει πολίτες και τεχνοκράτες για θητεία που συνδυάζει την Υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Υπόθεση, με τα απαραίτητα για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε δημόσιους, ιδιωτικούς και μικτούς ή κοινωφελείς φορείς. Το ΠΜΣ, όπως και οι υπόλοιπες κατευθύνσεις του ECI προσφέρεται με εξ αριστείας Ευρωπαίους διδάσκοντες από την ακαδημία, την διοίκηση και την κοινωνία μέσω διαλέξεων, workshops και projects based learning στην Αθήνα και στη Βιέννη.
   Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Μ.Α.) «Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» αναλυτικά
  Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα M.Α. Institutions, Communication and European Integration αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που προσεγγίζει συνδυαστικώς τα ζητήματα λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών, με εκείνα του αποφασιστικού ρόλου της Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας.  Εξετάζει διεπιστημονικώς θέματα Πολιτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας, ψηφιακών προκλήσεων και Επικοινωνίας – Συγχρονισμού των Ευρωπαίων Πολιτών, όπως αυτά καθορίζουν την υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Περιλαμβάνει σπουδές και έρευνα σε θέματα Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας και Media με διδάσκοντες τόσο από την Ακαδημία όσο και εξ Αριστείας / στελέχη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης. Προσφέρει δηλαδή, με τον ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στο πεδίο των Ευρωπαϊκών Σπουδών, συνδέοντας την ακαδημαϊκή γνώση με την επαγγελματική εμπειρία στελεχών πρώτης γραμμής που δρουν στη σφαίρα των θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης.
  Απευθύνεται σε επικοινωνητές, στελέχη Διοίκησης όλων των βαθμών, στελέχη πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφους  και τεχνοκράτες με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προσφέροντας εφόδια για επίτευξη θέσεων Ευθύνης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Στοχεύει στην εκπαίδευση των Τεχνοκρατών και των Ιδεολόγων που θα συμβάλλουν σε μία αναβαθμισμένη Ευρώπη με επαυξημένη δημοκρατία και λειτουργικούς θεσμούς στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής ιδέας και του Πολίτη του 21ου αιώνα. Το Ινστιτούτο προσφέρει στους φοιτητές του το ιδανικό πλαίσιο για εξοικείωση με τα Ευρωπαϊκά θέματα καθώς και ευκαιρία για διάδραση – μάθηση σε ένα περιβάλλον που συναποτελείται από θεσμούς και οργανισμούς Ευρωπαϊκής εμβέλειας, με μαθήματα που υλοποιούνται σε δύο Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με ένα τρίτο module επιλογής σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο.
  Στόχος, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναδειχθούν και να στηριχθούν ικανά και πεπαιδευμένα στελέχη, ως επιτακτική ανάγκη μίας καλύτερης Ευρώπης.
  Ο ιδανικός υποψήφιος είναι δίγλωσσος (Ελληνικά – Αγγλικά), έχει πρώτο πτυχίο σε συναφή κατεύθυνση κοινωνικών / ανθρωπιστικών επιστημών ή τεχνολογίας. Συνεκτιμάται η εμπλοκή σε δράσεις ή και έργα κοινωνικού οφέλους ή εν γένει δημόσιας υπηρεσίας. Απαιτείται να  μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ομάδας επί δύο συναπτά έτη στην διάρκεια των οποίων θα χρειαστεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας. Η επιλογή γίνεται σε τέσσερις φάσεις. Η επιλεξιμότητα διακριβώνεται με την αποστολή βιογραφικού στην διεύθυνση [email protected] (φάση 1).
   To ECI
  Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ΕCI – European Communication Institute) αποτελεί Συνέργεια Ειδικού Σκοπού των παρακάτω Ευρωπαϊκών δημοσίων φορέων:
  Αυστριακό πανεπιστήμιο DUK (Donau Universität Krems)
  Ερευνητικό Κέντρο ‘Αθηνά’ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας
  Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση (κοινωφελής φορέας συν-εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας)
  Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ, του ΕΜΠ.
  Αποστολή του ECI είναι η βελτιωμένη Επικοινωνία του Ευρωπαϊκού Βορρά – Νότου, σε επίπεδο πολιτών, μέσω Μεταπτυχιακών Σπουδών /  Έρευνας και Πρωτοβουλιών που προάγουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους με επιτεύξεις και σταδιοδρομία σε εξέλιξη, δημιουργώντας δίκτυα  πτυχιούχων με υψηλή συνοχή και νέες ευκαιρίες ανέλιξης.
  Οι φοιτητές του παρακολουθούν μαθήματα σε αμφότερα campus (Αθήνα, Βιέννη) και συμμετέχουν σε Έργα και Πρωτοβουλίες κύρους και υψηλής προβολής που προτάσσουν  θέματα αιχμής για τις δύο κοινωνίες και την Ευρώπη του αύριο.
  πηγη eur
  #CohesionGR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε Ευρωπαϊκές Σπουδές Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top