728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

  Βαγγέλης Μανούχος : Πορεία στην κορυφή με αδιάκοπο αγώνα -Κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή στην διαιτησία και τον αθλητισμό


  Το τυχαίο περιστατικό που βοηθά να ξεκινήσει το ταξίδι για το όνειρο ήταν η αφετηρία. Από εκεί και πέρα χρειαζόταν η απόφαση ,η συνέπεια ,η υπομονή και η κατάθεση ψυχής μέχρι να αρχίσει να ξεπερνά τα εμπόδια και να κερδίζει τις μάχες που έδινε. Πάνω από όλα βέβαια χρειάσθηκε να έχει έναν διαρκή αυτοέλεγχο και να παραμείνει σεμνός σε όλη την διαδρομή Αυτό ίσως ήταν και
  το κρίσιμο σημείο ώστε η Αργολίδα να είναι υπερήφανη για τον 29χρονο Βαγγέλη Μανούχο που διακρίνεται στο χώρο της διαιτησίας και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τον «δικό μας Βαγγέλη» σε κάποια Ευρωπαϊκό παιχνίδι 
  Συνέντευξη 
  Μιλώντας στην Αργολική Ανάπτυξη θα γυρίσει το ρολόι τοι χρόνου πίσω και θα τονίσει ότι : «πάντα

  είχα έφεση στον αθλητισμό αλλά το ξεκίνημα έγινε από τον χώρο του μπάσκετ. Με την διαιτησία ασχολήθηκα όταν κάποια μέρα βρήκα τον Σταύρο Κρεμαστιώτη στο σπίτι μου να συζητά με τον πατέρα μου που είχε περάσει από την διαιτησία και να  ψάχνει για βοηθό σε έναν αγώνα. Η πρόταση να αναπληρώσω τον βοηθό που έλειπε έγινε αυθόρμητα και εγώ δέχθηκα Από τότε δεν σταμάτησα ούτε λεπτό.» 
  Η διαδρομή που ακολούθησε έδειχνε ανοδική πορεία Δύο χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα ήταν αρκετά ώστε να περάσει στο επόμενο στάδιο όπου έγραψε στο βιογραφικό του δύο χρόνια βοηθός διαιτητή στην Δ Εθνική για να συμπληρώσει την θητεία του στην Δ Εθνική με άλλα δύο χρόνια σαν διαιτητής. Η επόμενη φάση ήταν η  Γ Εθνική με μία τετραετή παρουσία και η Β Εθνική με τρία χρόνια. 

  Έχοντας ξεπεράσει μια δεκαετία αγώνων βρέθηκε και στα σαλόνια της Super League όπου .μετρά επιτυχημένες εμφανίσεις σε μεγάλα παιχνίδια αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Ο ίδιος σήμερα θυμάται ότι : «κάθε βράδυ στις προσευχές μου ήταν και η επιθυμία μου να βρεθώ εδώ που βρίσκομαι σήμερα Επειδή έχω μεγάλη υπομονή δεν ήρθε η στιγμή να νοιώσω ότι έκανα λάθος επιλογή Αντίθετα νοιώθω ευλογημένος που ζω το όνειρό μου.» 
  Τι λέει όμως για τον Έλληνα φίλαθλο και τις αντιδράσεις του όταν βλέπει διαιτητικά λάθη
  « Είναι σίγουρο ότι θα γίνονται λάθη όσο τους αγώνες θα διευθύνουν άνθρωποι και όχι μηχανές Επίσης είναι σίγουρο ότι αυτά τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν έχουν δόλο .Ο Έλληνας φίλαθλος έχει μάθει να είναι πιο εκδηλωτικός μερικές φορές Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ένα παιχνίδι που καλούνται οι θεατές να το απολαύσουν και έτσι μόνο πρέπει να είναι γιατί και εμείς έχουμε αγνές προθέσεις.» 
  Τι λέει όμως ο ίδιος για την  πίεση που δέχεται πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα ;
  «Όταν έχω να διευθύνω έναν σημαντικό αγώνα σταματάω να διαβάζω τις ιστοσελίδες και ειδικότερα

  αυτές που είναι οπαδικού χαρακτήρα ενώ παράλληλα φρεσκάρω τις γνώσεις μου για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές ώστε να μπορώ να διευθύνων καλύτερα τον αγώνα Εκείνες τις μέρες κάνω περισσότερη παρέα με τους ανθρώπους που με στηρίζουν και με αγαπάνε Το άγχος μου τελειώνει μόλις σφυρίξω την έναρξη του αγώνα .Το ευχάριστο είναι ότι οι παίκτες έχουν γίνει καλοί επαγγελματίες και η αντιπαλότητα κρατά μόνο 90  λεπτά. Είναι πλέον φίλοι μεταξύ τους και αυτό βοηθά το ποδόσφαιρο.»
  Εχει αυτή η διαδρομή όρια ; Τελειώνει ο δρόμος με την συμμετοχή στους αγώνες της Super League ;  Ο Βαγγέλης Μανούχος θα δηλώσει με νόημα : «φέτος ήμουν πολύ τυχερός αφού η επιτροπή με επέλεξε ανάμεσα στους νέους που δεν είναι Διεθνείς να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο προεπιλογής νέων Διεθνών που θα γινόταν στην Ελβετία αλλά λόγω της πανδημίας δεν έγινε Ελπίζω το επόμενο βήμα να είναι αυτό Υπάρχουν πιθανότητες. Θεωρώ ότι η Ελληνική διαιτησία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο έναντι των ξένων .Απλά λόγω Μεσογειακού χαρακτήρα εμείς υπερτονίζουμε τα λάθη ενώ αντίστοιχα λάθη στο εξωτερικό δεν τα αντιμετωπίζουν με τoν ίδιο τρόπο »
  Ο Βαγγέλης Μανούχος ακόμα και σήμερα δηλώνει : «ξεκίνησα λόγω του πατέρα μου και στην πορεία

  υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που στήριξαν την προσπάθειά μου Το στοιχείο που πρέπει να διακρίνει κάθε νέο άνθρωπο είναι η σεμνότητα για πάρα πολλούς λόγους» 
  Το κλείσιμο της συζήτησης αφορά τους νέους ανθρώπους και τον αθλητισμό και ειδικότερα την διαιτησία : « Για να ασχοληθεί κάποιος με την διαιτησία πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι να αντέχει την κριτική αφού είναι το χαρακτηριστικό μας και να είναι ταπεινός. Θέλω τα νέα παιδιά να έρθουν στην διαιτησία Ας έρθουν να με βρουν στο γήπεδο και να συζητήσουμε Πρέπει να υπάρχει συνέχεια στον χώρο της διαιτησίας και από την Αργολίδα»
  Σε ότι αφορά την λογική της εγκατάλειψης του αθλητισμού προκειμένου τα παιδιά να ασχοληθούν στο Λύκειο μόνο με το διάβασμα ο Βαγγέλης Μανούχος είναι κατηγορηματικός : « Όταν ήμουν στην ομάδα του ΟΙΑΚΑ πρόεδρος ήταν ο Γιάννης Κολιόπουλος που μας έλεγε ότι πρώτα πρέπει να είναι η μάθηση αλλά είναι απαραίτητο και το στοιχείο του αθλητισμού Μέσα από τον αθλητισμό κοινωνικοποιείσαι και αποκτάς χαρακτηριστικά που μόνο από το διάβασμα δεν μπορείς να αποκτήσεις. Το νους υγιής εν σώματι υγιή πρέπει να είναι ο οδηγός. Εγώ που έτρεχα συνέχεια πέρασα με καλό βαθμό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αποτελώ μία από τις πολλές αποδείξεις ότι μπορείς αν θέλεις να τα συνδυάσεις όλα». Ο Βαγγέλης Μανούχος αδιαμφισβήτητος πρεσβευτής της Αργολίδας στον χώρο του ποδοσφαίρου επιμένει να ασχοληθούν οι νέοι με την διαιτησία αποδεικνύοντας ότι πέρα από την προσωπική του πορεία τον απασχολεί σοβαρά και το αθλητικό αύριο της Αργολίδας 
  Γιώργος Αργυρίου-Αργολική Ανάπτυξη
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Βαγγέλης Μανούχος : Πορεία στην κορυφή με αδιάκοπο αγώνα -Κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή στην διαιτησία και τον αθλητισμό Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top