728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

  Π. Νίκας από τον Ισθμό: “Είμαστε υποχρεωμένοι να φθάσουμε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει”

  “Είμαστε υποχρεωμένοι, την επόμενη φορά που θα έρθουμε, να έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί μόνο από το αποτέλεσμα μπορούμε να κριθούμε και όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις”.
  Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης
  Νίκας σε παρέμβασή του με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες, Παρασκευή 28 Αυγούστου, στον χώρο του ανανεωμένου Κέντρου Πληροφόρησης Τουριστών στον Ισθμό.
  Θέμα της εκδήλωσης που έγινε παρουσία -μεταξύ άλλων- των υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, ήταν “Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορονοϊού”.
  Ως “συμβολική κίνηση επανεκκίνησης” για δράσεις και έργα που θα αποφέρουν ουσιαστική τόνωση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής του Ισθμού, της Κορινθίας -αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικά- χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό:
  “Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, αλλά πορευόμαστε πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητές του. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να ανεβαίνουμε τα σκαλιά ένα -ένα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Χρέος μας είναι να ανεβάσουμε το όνομα Κόρινθος εκεί που του αξίζει και έχω την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε, με συνεργασία και σκληρή δουλειά. Η ελπίδα και η αισιοδοξία μου εκπηγάζει και από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής, αλλά και στην ποιοτική πολιτική εκπροσώπησή της, από αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους -με την ευκαιρία- τους ευχαριστώ για την παρουσία τους” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.
  Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για τα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα η περιφερειακή Αρχή στα ζητήματα του τουρισμού, αλλά και στην προσπάθειά της να διαφυλάξει το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσει τις υπόλοιπες υποδομές, προκειμένου οι επισκέπτες της Περιφέρειας να έχουν ασφαλείς μετακινήσεις, εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά και δυνατότητα παροχής βελτιωμένων υπηρεσιών υγείας.
  “Ευρισκόμενος εδώ, δίπλα στην Διώρυγα -το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο της χώρας μας- αισθάνομαι την ψυχή του Τρικούπη” συνέχισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ειδικά για την περιοχή του Ισθμού και την Κορινθία γενικότερα σημείωσε ότι ήδη προγραμματίζονται, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα”, εργασίες για την στερέωση των πρανών της, έργο περί τα 18.000.000 ευρώ.
  Παράλληλα επανέλαβε την παρέμβαση στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου, προϋπολογισμού περί τα 6 εκ. ευρώ, αλλά και το περιβαλλοντικό πάρκο που σχεδιάζεται στην περιοχή εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.
  “Είμαστε υποχρεωμένοι, την επόμενη φορά που θα έρθουμε, να έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί μόνο από το αποτέλεσμα μπορούμε να κριθούμε και όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Π. Νίκας από τον Ισθμό: “Είμαστε υποχρεωμένοι να φθάσουμε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει” Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top