728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

  Τάσος Χρόνης : Δικαίωση για όλους η ίδρυση και λειτουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Νέας Επιδαύρου

  Δικαίωση για όλους αποτελεί η λειτουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Νέας Επιδαύρου δήλωσε ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης κατά την διάρκεια των εγκαινίων αναδεικνύοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο και ευχαριστώντας τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας για την απόφασή του.
  Στον λόγο του ο Τάσος Χρόνης ανέφερε τα
  εξής:
  Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες σήμερα και επίσημα εγκαινιάσαμε μια ακόμα υπηρεσία στο όρια του Δήμου μας, το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου.
  Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα από την αρχη της θητείας της, προσπάθησε να αναδείξει την έλλειψη αυτή και στον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη της ίδρυσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αυτη είναι μια δικαίωση για τη δημοτική αρχή και για την τοπική κοινωνία! Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και υπήρξε αυτή η ιστορική στιγμή για το Δήμο μας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Χαρδαλιας, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παπαγεωργίου, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κολοκουρης, ο Συντονιστής Π.Σ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Πετρουτσος, ο Περιφερειακός
  διοικητής Π.Σ. κ. Κολυβηρας, ο διοικητής νόμου Π.Σ. κ. Καλαιτσιδης, ο διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου κ. Γεωργοπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντζουνης, ο εντεταλμένος συμβουλος πολιτικής προστασίας Δήμου Επιδαύρου κ. Κουστενης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου κ. Οψιμουλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σιδέρης και κ. Γανωσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου και της Νέας Επιδαύρου.
  "...Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό τόπο. Δίπλα μας είναι ο φοίνικας, το σύμβολο του νέου ελληνικού κράτους, όπου αναγεννήθηκε εκ της τέφρας του.
  Εδώ έλαβε σάρκα και οστά για πρώτη φορά το ενιαίο κράτος των Ελλήνων.
  Η Α' Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων είναι, αδιαμφισβήτητα, το κρισιμότερο ιστορικό – διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.
  Η Νέα Επίδαυρος είναι τόπος ιερός. Για πολλά χρόνια κεφαλοχώρι της γύρω περιοχής, αυτό άλλωστε δείχνουν σύγχρονα επίσημα στοιχεία.
  Κύριε υπουργέ, μια διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Επιδαύρου έγινε πλέον πραγματικότητα. Ο Δήμος μας , ο δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο...
  Η απαίτηση αυτή δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα καθαρά επιχειρησιακό!
  Κύριε υπουργέ, κύριε αρχηγέ η επιλογή της Νέας Επιδαύρου δεν εγινε τυχαία!
  Μέσα στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού σας, οπου δίνεται βάση στη διασπορά δυνάμεων και
  στην μάχιμη κάλυψη των περιοχών μας, εκτός του κλιμακίου που ιδρύεται σε νευραλγική θέση, αναμεσα σε Κορινθιά και Αργολίδα ουσιαστικά, επιλέξατε να υπαρχει και πεζοπόρο τμήμα στο Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου , τις μέρες που αυτό είναι απαραίτητο. Όλα αυτά συνέβαλαν και συμβάλουν στην θωράκιση της περιοχής έναντι των φυσικών απειλών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλεόν είναι δεδομένα λόγω και της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας.
  Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να βρεθεί ο τρόπος και να παραταθεί η λειτουργία του κλιμακίου για όλο το χρόνο, καθώς είναι επιτακτική επιχειρησιακή και φυσική ανάγκη να προστατευθεί ο αστικός ιστός με τις εκατονταδες κατοικίες και ξενοδοχεία και να είστε σιγουρος ότι η αρωγη και η αγκαλια του Δήμου είναι δεδομένη για να στηρίξει αυτή την υπηρεσία και τη μητρική της Π.Υ. Ναυπλίου.
  Κύριε αρχηγέ , στο από 2/ 7/ 2020 έγγραφό σας, μας αναφερεται ότι η υπηρεσία σας αξιολογησε την επιστολή μας και ιδρύθηκε το Π.Κ. Νέας Επιδαυρου, η αλήθεια είναι ότι κάνατε ένα σπουδαίο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο το διαπιστωσαμε στη φωτιά του Κολιακιου πριν λίγες μερες όπου μέσα σε λίγες ώρες οι πολίτες μας αισθάνθηκαν ασφαλείς . Ο Περιφεριεακός διοικητής, ο διοικητής Νομού, ο διοικητης της Π.Υ. Ναυπλίου και όλοι οι μάχιμοι πυροσβέστες με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό ανέδειξαν την υψηλη επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.
  Όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ. Κολυβήρας, ο κ. Καλαιτσίδης και ο κ. Γεωργοπουλος έβαλαν τα θεμέλια για να κάνουμε εδώ σημερα τα εγκαίνια, κατόπιν των εντολών σας και των
  εντολών του υπουργού για να αισθανεται και να είναι ο πολίτης προστατευμένος.
  Θα ήθελα να σημειώσω επίσης τη συνεργασία του δημου με την Περιφεριακή διοίκηση και την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, στο κομμάτι της πρόληψης, καθώς μόνο φέτος καθαρίστηκαν πάνω από 45 χλμ δασικών δρόμων με την αρωγή και τη σημαντική συμβολή της δασικής υπηρεσίας και τα μισά από αυτά ήταν στο δήμο μας.
  Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που πίστεψαν στο εγχείρημα και το αγκάλιασαν, όπως ο πυροσβεστης και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Κουστένης οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών και πολλοί ακόμα.
  Κύριε υπουργέ. Κύριε αρχηγέ να γνωρίζεται ότι το αίτημα μας για μόνιμο κλιμάκιο είναι καθαρό, σοβαρό και απόλυτα ελεγχόμενο ως προς τη δική μας συμβολή!
  Επίσης να ξέρετε ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν ανθρωποι που δεν κοιμούνται για να κοιμόμαστε ήσυχοι εμείς!"
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Τάσος Χρόνης : Δικαίωση για όλους η ίδρυση και λειτουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου της Νέας Επιδαύρου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top