728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

  Περιοδεία του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα-Τα προβλήματα που καταγράφηκαν στις δομές


  Το ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους στην υγεία και τις διοικήσεις των δομών, το κλιμάκιο του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Ανδρέα Ξανθό, κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα.

  Αναλυτικά, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Tμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας αναφέρονται τα εξής:
  Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου κλιμάκιο του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περιόδευσε τις βασικές Υγειονομικές δομές του νομού μας.
  Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Ανδρέας Ξανθός ( πρ.Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ) και οι Σταμάτης Βαρδαρός (πρ.Γ.Γ.του Υπουργείου, Επιστημονικός Συντονιστής του Τομέα Υγείας της Κ.Ο.) και Γιώργος Γιαννόπουλος (πρ.Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ,στέλεχος του Τμήματος Υγείας).
  Στην περιοδεία συμμετείχαν ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Γκιόλας, μέλη του Τοπικού Τμήματος Υγείας ( Π. Νικολαράκος, Δ.Παπαδημόπουλος, Σ.Τσετσέκος, Μ.Συρίγας, Δ.Δημάκης) και στελέχη του κόμματος (Γ. Γαβρήλος, Γ. Σαρρής, Β. Δεβελέκος).
  Στις 2 Νοσ/κες μονάδες Άργους και Ναυπλίου έγινε διεξοδική συζήτηση με τη Διοίκηση και τα Σωματεία των Εργαζομένων πάνω στα φλέγοντα προβλήματα υποδομής και προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού),της ανάγκης προκήρυξης μόνιμων θέσεων και της άκρως επίκαιρης διαμόρφωσης νέου Οργανισμού, καθώς και της ένταξης όλου του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά. Συζητήθηκε επίσης η αναδιοργάνωση και στελέχωση του ΤΕΠ Άργους και η ανάγκη ολοήμερης λειτουργίας 30 μέρες το μήνα (πράγμα στο οποίο συμφωνεί και η τωρινή Διοίκηση), και η λειτουργία του Τμήματος Αξονικού Τομογράφου στο Ναύπλιο (που μεταφέρθηκε εκεί από τη προηγούμενη Δ/ση).
  Ο Α.Ξανθός έκανε εκτεταμένο απολογισμό της κυβερνητικής θητείας και τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης του θέματος της λειτουργίας των 2 Νοσ/μείων ξεκινώντας από τις ανάγκες της κοινωνίας (και όχι από τοπικιστικές αφετηρίες) ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
  Στα Κέντρα Υγείας Άργους και Ναυπλίου, στη συνάντηση με τους Διευθυντές και τους εργαζόμενους, συζητήθηκε το ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, ιατρικού (κυρίως) αλλά και νοσηλευτικού, που οξύνεται από τις απαράδεκτες μετακινήσεις του προς τα 2 Νοσ/μεία και το ΚΥ Κρανιδίου για τη κάλυψη των ελλείψεων (κατά τη περίοδο της πανδημίας αλλά και τώρα).
  Στο Κέντρο Υγείας του Λυγουριού, τέθηκε και πάλι από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού και η επιτακτική ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων.
  Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, που διαθέτει μεγάλη υλικοτεχνική υποδομή αλλά έχει τραγική έλλειψη σε προσωπικό (κυρίως ιατρικό),ο Διευθυντής υπενθύμισε ότι στην έξαρση της επιδημίας (κατάσταση που οξύνθηκε από την ύπαρξη της μεταναστευτικής δομής) παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση η κρίση αντιμετωπίστηκε αποκλειστικά με "ίδιες δυνάμεις", καθώς δεν υπήρξε προσέλευση για τις 8 θέσεις επικουρικών που είχαν ανακοινωθεί από την 6η ΥΠΕ για τη κάλυψη των αναγκών.
  Από τη πλευρά του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές στους εκπροσώπους όλων των δομών ότι το κόμμα θα συμβάλλει με κάθε τρόπο, από τη θέση σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη στήριξη κάθε μέτρου που θα ενδυναμώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ( ιδιαίτερα τις κρίσιμες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας) και θα προωθεί τα ώριμα και δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται το προσωπικό που το υπηρετεί με θάρρος και αυταπάρνηση .

  Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, το Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε με επικεφαλής τον Α. Ξανθό, πρώην Υπουργό Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενο από το Γιάννη Γκιόλα, Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ, τους πρώην Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, Γ. Γιαννόπουλο και Σ. Βαρδαρό και με τη συμμετοχή στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας και μελών του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ.
  Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Άργους, το Κ.Υ  Άργους, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, την ΤΟΜΥ Ναυπλίου, το Κ.Υ Λυγουριού και το Κ.Υ Κρανιδίου.
  Ακούσαμε με προσοχή τους ανθρώπους του δημόσιου συστήματος υγείας, που μας εξήγησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συνομιλήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, προβάλλοντας και ενισχύοντας τις θέσεις μας για την δημόσια υγεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Περιοδεία του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα-Τα προβλήματα που καταγράφηκαν στις δομές Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top