728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

  Ερμιονίδα : Υποσχέσεις για αποκαλύψεις και στο βάθος Εισαγγελέας για την ΔΕΥΑΕΡ

  Υποσχέσεις για αποκαλύψεις που θα έχουν σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοικησης της ΔΕΥΑΕΡ έδωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Τσεγκής που δεν διστάζει να μιλήσει για πιθανή παρέμβαση του Εισαγγελέα Στην ανακοίνωση που έχουν σχέση με τα προβλήματα που παρουσίασε η κύρια γεώτρηση του Πορτοχελίου αναφέρει τα εξής:

   Το Σάββατο 27/6/2020, διαπιστώθηκε μεγάλη βλάβη στο σύστημα άντλησης της κύριας γεώτρησης που τροφοδοτεί με νερό την Κοινότητα Πόρτο-Χελίου.
  Η αντίδραση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ήταν άμεση. Διενεργήθηκε αυτοψία και διαπιστώθηκε πως όλο το σύστημα άντλησης , λόγω της εντελώς πρόχειρης συντήρησης από την προηγούμενη διοίκηση της Επιχείρησης, διέλυσε στην κυριολεξία με αξιοπερίεργο τρόπο. Έμειναν μέσα στην γεώτρηση οι σάπιες σωλήνες, οι άξονες και γενικά όλα τα εξαρτήματα του αντλητικού συγκροτήματος. Να σημειωθεί, πως για τις υποτιθέμενες εργασίες συντήρησης του συστήματος άντλησης της συγκεκριμένης γεώτρησης, τον Μάρτιο του 2019 δαπονήθηκαν χιλιάδες ευρώ. Εργασίες για τις οποίες, με εντολή Δημάρχου διενεργείται έλεγχος γιατί κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αλόγιστα τα χρήματα των δημοτών.
  Ύστερα από την αυτοψία και κατόπιν συλλογικής συζήτησης και συνεννόησης με τον ιδιώτη εργολάβο, του οποίου το πλάνο ακολουθήσαμε πιστά, επιλέξαμε να διακόψουμε την παροχή νερού στις εκτός σχεδίου πόλεως κατοικίες, στην περιοχή της Βερβερόντος και στο Πανόραμα, για να υπάρχει επάρκεια νερού μέσα στην Κοινότητα Πόρτο-Χελίου. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιήθηκε ο αριθμός των κατοικιών που δεν θα είχαν νερό και διευκολύναμε τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τους.
  Από εκείνη την στιγμή ο ιδιώτης εργολάβος εργάζεται νυχθημερόν για την αποκατάσταση της τεράστιας αυτής ζημιάς. Σας ενημερώνουμε πως, με μεγάλη δυσκολία, κατάφερε να βγάλει όλα τα προαναφερόμενα εξαρτήματα από το υπέδαφος, τα οποία αντικατέστησε με καινούριες σωλήνες και υποβρύχιο μοτέρ. Το νέο σύστημα άντλησης της γεώτρησης έχει αρχίσει να λειτουργεί και τις επόμενες ώρες, αφού γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
  Επιπλέον, για να μην ξαναζήσουν οι δημότες μας αυτήν την ταλαιπωρία στο Πόρτο-Χέλι, ολοκληρώνουμε τις εργασίες σύνδεσης μιας ακόμη γεώτρησης από το Κρανίδι, την οποία μισθώσαμε από ιδιώτη που θα ενισχύσει την παροχή του νερού στην Κοινότητα. Επίσης, το σύστημα άντλησης της δεύτερης γεώτρησης της Κοινότητας Πόρτο-Χελίου βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως φυσικά συμβαίνει και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. , τις οποίες παραλάβαμε σε κακό χάλι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
  Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
  Η κατάσταση χρήζει της παρέμβασης του εισαγγελέα για τις εγκληματικές ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης, όσον αφορά στην καταχρεωμένη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.. Σε λιγότερο από δέκα μέρες, και αφού έχουμε όλα τα στοιχεία των αρμοδίων στα χέριο μας, θα γίνετε μάρτυρες των “έργων και ημερών" των προηγούμενων διοικούντων. Ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος υποσχέθηκε "όλα στο φως" και οφείλουμε να κάνουμε πράξη την υπόσχεσή του. Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, σε όσους δημότες διακόψαμε την παροχή ενός τόσο πολύτιμου αγαθού όπως είναι το νερό, όμως η ζημιά ήταν τέτοιας έκτασης που δεν θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικό.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ερμιονίδα : Υποσχέσεις για αποκαλύψεις και στο βάθος Εισαγγελέας για την ΔΕΥΑΕΡ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top