728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

  ΚΕΦ Κρανιδίου: Ιστορία για γέλια και για κλάματα

  Τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες η λειτουργία του ΚΕΦ στο Κρανίδι αναδεικνύει ο Τάσος Λάμπρου με επιστολή του  προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Α.Α.Δ.Ε
  Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ζητώντας παράλληλα την άμεση επίλυση του προβλήματος που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις
  Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Κρανίδι
  ουσιαστικά είναι κλειστό εδώ και 5 μήνες και η αγανάκτηση τόσο των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας, όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας είναι τεράστια, αφού στο ΚΕΦ Κρανιδίου υπάρχει ένα απλό χαρτί που σε ενημερώνει ότι λειτουργεί λόγω κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα.
  Ένα προσωρινό μέτρο εξαιτίας της πανδημίας πάει να γίνει απαράδεκτο καθεστώς. Όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να μεταβούν στη ΔΟΥ Ναυπλίου στο Ναύπλιο 75 χιλιόμετρα από το Κρανίδι.
  Αυτή η ανακοίνωση σχετικά με τις δύο ημέρες λειτουργίες είναι για γέλια και για κλάματα.
  Τελικά στην Ελλάδα όλες τις παθογένειες της κακοδιοίκησης και της κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες θα τις χρεώσουμε στην υγειονομική κρίση, στον covid-19.
  Όταν έκλεισε η ΔΟΥΚρανιδίου την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης 2010-2014, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών και ιδρύθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας.
  Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει υποχρεωτικότητα στην καθημερινή του λειτουργία, στη μόνιμη στελέχωση, καθώς και στα αντικείμενα εργασιών – λειτουργιών που προσφέρουν τα ΚΕΦ στους πολίτες.
  Ζητάμε την παρέμβασή σας, το κράτος να έχει μία συνέπεια, να έχει μία αξιοπιστία, το ΚΕΦ στο Κρανίδι να λειτουργεί σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ ίδρυσης και λειτουργίας του, όπως τα άλλα ΚΕΦ σε όλη την Ελλάδα. Τέρμα οι σκοπιμότητες και τα διοικητικά παιχνίδια κάποιων, δε μπορούμε να ανεχτούμε την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου μας και είναι υποβάθμιση ζωής όταν για την οικονομική μας καθημερινότητα απαιτείται να μετακινηθούμε προς το Ναύπλιο, να χάσουμε μία ολόκληρη εργάσιμη μέρα για να εξυπηρετηθούμε. Ο Δήμος Ερμιονίδας τους τελευταίους μήνες, αξιοποίησε μία σημαντική δωρεά συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου που στεγάζεται το ΚΕΦ Κρανιδίου. Επίσης ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μη λειτουργία του ΚΕΦ στο Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη έχουμε επίκαιρες ερωτήσεις Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το ίδιο θέμα. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες και παρεμβάσεις.
  Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,
  σας ζητώ την άμεση παρέμβαση, τη διοικητική ευαισθησία σας, να λυθεί άμεσα το θέμα μας και να επαναλειτουργήσει κανονικά το ΚΕΦ στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον αρχικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας του. Η Ελληνική Πολιτεία και οι πολίτες πέτυχαν πολλά, αντιμετώπισαν την πανδημία, μην αφήσουμε όμως «τον κορονοϊό» να υποβαθμίζει τη ζωή μας, να καταργεί παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, να δημιουργεί συνθήκες μεγάλου θυμού στην Ελληνική κοινωνία.
  Τέρμα το καθεστώς των δύο ημερών λειτουργίας, το αίτημά μας είναι λογικό και νόμιμο και υπηρετεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
  Τάσος Λάμπρου
  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
  Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΚΕΦ Κρανιδίου: Ιστορία για γέλια και για κλάματα Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top