728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

  Ότι σπείραμε θερίζουμε γι αυτό ..φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι -Γράφει ο Γιώργος Αργυρίου

  Η μία χώρα μετά την άλλη παίρνουν τις αποστάσεις τους από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφιάς. Πρώτοι και καλύτεροι οι Ρώσοι δήλωσαν ότι: « Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφιάς είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Μεγάλη Βρετανία. Από την άλλη βέβαια η  ηγεσία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της
  αμερικανικής γερουσίας στη κοινή τους ανακοίνωση των γερουσιαστών Τζον Ρις και Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφέρει ότι «η ενέργεια του προέδρου Ερντογάν συνιστά μια μεγάλη προσβολή για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο». «Χλιαρή» αντίδραση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να διατηρηθεί ανεμπόδιστη η προσβασιμότητα στην Αγία Σοφία δήλωσαν οι αξιωματούχοι.Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παγίδα. Να μπει σαν θέμα η προσβασιμότητα στο τζαμί .Να μπει για συζήτηση δηλαδή εάν θα τους αφήνουμε τα ωραία μας λεφτάκια για να βλέπουμε την Αγιά Σοφιά το σύμβολο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού μεταμφιεσμένη και κακοποιημένη. Αυτό θέλουν να βάλουν σαν θέμα για συζήτηση. Για να βγει στη συνέχεια ο βάρβαρος και να δηλώσει πολιτισμένος και να ανοίξει τις πόρτες που δεν έκλεισε ποτέ. Δεν είπε ποτέ ο Τούρκος ότι δεν θα μπαίνει ο Ρωμιός στο τζαμί Αγιά Σοφιά. Δεν είπε ποτέ ότι ο ξεφτιλισμένος Ραγιάς δε θα μπορεί να κάνει τουρισμό εκεί που του ισοπέδωσαν και το τελευταίο στοιχείο αξιοπρέπειας. Θέλουν να σε κάνουν να θεωρείς επιτυχία τον παγκόσμιο διασυρμό σου.
  Φυσικά κανένας δεν μιλά για τιμωρία. Κανένας απολύτως!
  Είναι αλήθεια ότι με την πάροδο των χρόνων εκφυλισθήκαμε. Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μια περίοδο παρακμής και άρρωστης σκέψης.
  Βαδίζουμε χωρίς πνευματική ηγεσία και με την θρησκευτική ηγεσία να ψάχνει την γέφυρα που θα την ξαναενώσει με το ποίμνιο.
  Όλα αυτά που βιώνουμε και πιθανόν να βιώσουμε σε ακόμα χειρότερο επίπεδο είναι αποτέλεσμα πολιτικών που δεν είχαν έγνοια τους το Έθνος, τον τόπο ,την κοινωνία.
  Πολιτικών απαίδευτων που δεν είχαν αντλήσει κανένα στοιχείο από τα λάθη του παρελθόντος. Μια πολιτική που στηρίχτηκε σε αμυντικά δόγματα και σε φοβικά σύνδρομα. Μην μιλάς για να μην τους αγριέψεις. Μην διεκδικείς για να μην χάσεις και αυτά που έχεις. Γι αυτό και σήμερα ο πονηρός Έλληνας τους θεωρεί αναξιόπιστους και κατώτερους των απαιτήσεων που υπάρχουν. Όλα δείχνουν Εθνική μοναξιά και απόγνωση. Τι θα κάνουμε; Θα σιωπήσουμε πάλι ; Θα κρυφτούμε πάλι; Θα συμβιβαστούμε πάλι;
  Μα όλα αυτά τα κάναμε και σε λιγότερο κρίσιμες στιγμές εκχωρώντας την ελπίδα μας για το αύριο σε είδωλα πρόστυχα που έπαιξαν μαζί μας με σημαδεμένες τράπουλες και μας οδήγησαν σε αδιέξοδα μονοπάτια.
  Μέσα στο σπίτι του ο καθένας η καθεμιά νοιώθει αρχηγός αλλά έξω από αυτό μονίμως ψάχνει τον ηγέτη.
  Αυτόν που θα τον κάνει να παθιαστεί και να παλέψει.
  Τι κάνουμε λοιπόν; Περιμένουμε τον ηγέτη ή μήπως να αρχίζαμε να φωνάζουμε ώστε αν υπάρχει πουθενά κανένας ηγέτης και είναι κρυμμένος να καταλάβει ότι έχει λαό που πιστεύει και θέλει να παλέψει; Ατομική ευθύνη δεν υπάρχει μόνο για τον ιό.
  Αυτό πρέπει να μπει στο μυαλό μας για τα καλά. Είναι το δόρυ του νικητή. Ατομική ευθύνη και συλλογική προσπάθεια περιμένοντας να φανεί ο ηγέτης.
  Πάντως μέχρι τότε καλό είναι να προσευχόμαστε ώστε εκείνο το παραμύθι για τον Θεό της Ελλάδας να βγει αληθινό. Μέχρι τότε σιγοτραγουδήστε: Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι αλλιώς την βάψαμε!
  Όσο η Ελληνική σημαία κυματίζει μπορούμε να κάνουμε όνειρα σχέδια και να ελπίζουμε γι αυτό ας φροντίσουμε …
  Ναύπλιο 117/2020
  Γιώργος Αργυρίου
  Εγγονός του πρόσφυγα Φώτη Κερασαρίδη από Νεοχώριο Νικομηδείας Μικράς Ασίας

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ότι σπείραμε θερίζουμε γι αυτό ..φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι -Γράφει ο Γιώργος Αργυρίου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top