728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

  Θεμελιώθηκε το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα «KILADA» παρουσία Α. Γεωργιάδη και Χ. Θεοχάρη

  Οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και oι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης
  Οικονόμου, παρέστησαν σήμερα στην τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “KILADA”  του Ομίλου «Dolphin Capital» στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί  Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια.

  Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.


  Άδωνις Γεωργιάδης
  «Είναι η ταχύτερη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό», τόνισε ο Ά. Γεωργιάδης.
  «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων που δούλεψαν για αυτή την επένδυση το καλοκαίρι του 2019 ώστε από τη μία να αναδείξουμε το νέο πνεύμα της ταχύτητας το οποίο θέλουμε να περάσουμε και του σεβασμού του χρόνου, των χρημάτων και των ονείρων των επενδυτών και από την άλλη να φύγουμε από την εικόνα μίας Ελλάδας, που το μόνο που κάνει, είναι να φέρνει προβλήματα σε όποιον θέλει να κάνει μία επένδυση», είπε ο υπουργός.

  Χάρης Θεοχάρης
  Από την πλευρά του, ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για την παροχή υψηλής ποιότητας τουρισμού βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής που θέλουμε να υλοποιήσουμε για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το συγκρότημα «Kilada», το οποίο με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην  οικογένεια των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί υπόδειγμα μιας διαφορετικής φιλοσοφίας για την τουριστική ανάπτυξη.


  Είναι αλήθεια πως περνάμε μια πρωτοφανή κρίση την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με  αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα. Με αυτά τα τρία συστατικά – όπως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Σαντορίνη την περασμένη βδομάδα- θα επιτρέψουμε στον Ελληνικό τουρισμό να ανοίξει τα φτερά του με ασφάλεια. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού.

  Μίλτος Καμπουρίδης
  Ο ιδρυτής  και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Dolphin Capital, Μίλτος Καμπουρίδης, αποκάλυψε πως «η εξέλιξη αυτή, ενδεχομένως να μην είχε συμβεί, αν δεν αναλάμβανε πρωτοβουλία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης».

  Ο Μίλτος Καμπουρίδης τόνισε επίσης, ότι το έργο που καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.016 στρεμμάτων, θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά τη φάση των εργασιών και 600 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της λειτουργίας. Θα περιλαμβάνει το πρώτο γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών στην Ελλάδα, στο οποίο, όπως είπε ο Πέτρος Δούκας, δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ στην Ελλάδα, «θα πραγματοποιηθεί εδώ το πρώτο πρωτάθλημα και το πρώτο διεθνές.»

  Πέραν του γηπέδου γκολφ, θα κατασκευαστούν Country Club, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, Beach Club, Spa και αθλητικό κέντρο. Η επένδυση θα έχει δύο φάσεις κατασκευής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022, της πρώτης φάσης, γήπεδο γκολφ και Country Club.

  Νίκος Παπαθανάσης:
  Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάσης, τόνισε πως  «από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, ο βασικός κανόνας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων ήταν ότι κανένα σπουδαίο έργο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Δηλαδή κανένα έργο, καμία μεγάλη επένδυση, δεν μπορεί να αφεθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Θεμελιώθηκε το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα «KILADA» παρουσία Α. Γεωργιάδη και Χ. Θεοχάρη Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top