728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020

  Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Κωστούρος- Με το δεξί μπαίνει στον δεύτερο χρόνο-Με ερωτηματικά η αντιπολίτευση

  Με το δεξί μπαίνει στον δεύτερο χρόνο της θητείας του ο Δημήτρης Κωστούρος που αυτή την τετραετία περιμένει να κάνει «ταμείο» και να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις κινήσεις που έκανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αν αξιοποιήσει και την μετά κορωναϊό συγκυρία τότε θα σφραγίσει πολύ νωρίς το καθοριστικό επικοινωνιακό πρόκριμα για μία ακόμα νίκη. Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ολοκλήρωση του έργου που αφορά την εκβάθυνση του λιμανιού. Η ολοκλήρωση του έργου θα εκτοξεύσει τις φιλοδοξίες του Ναυπλίου για αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας και μάλιστα υψηλού οικονομικού επιπέδου. Προφανώς, είναι ένα έργο που θα φέρει στην επιφάνεια αισιόδοξα σενάρια για το μέλλον και αυτό θα το πιστωθεί σίγουρα ο Δημήτρης Κωστούρος. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ για τον τουρισμό μέσω Λιμανιού είναι το υδατοδρόμιο αλλά και η μαρίνα Ναυπλίου.
  Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της μαρίνας του Ναυπλίου έγινε στη πρόσφατη
  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, ομόφωνα ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού, σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων που προκρίνονται στην β΄ φάση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με ανταγωνιστικό διάλογο, για την επιλογή ιδιωτικού φορέα σύμπραξης, για το έργο μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) στο Ναύπλιο.
  Πέρα όμως από το λιμάνι που θα φέρει οικονομικά αποτελέσματα που χρειάζεται το Ναύπλιο υπάρχει και η πόλη που δείχνει να θέλει ένα λίφτινγκ σε  αρκετά σημεία.
  Αναπλάσεις -παρεμβάσεις
  Ο Δημήτρης Κωστούρος δείχνει να έχει αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό την ανάγκη να ανανεώσει την εικόνα της πόλης και ετοιμάζει μια σειρά κινήσεων που θα δώσουν την εικόνα της δημιουργίας και της αλλαγής. Της ανανέωσης που όλοι χρειάζονται να δουν μετά από μια πορεία οκτάχρονη και δύο εκλογικές νίκες. Η πρώτη κίνηση είναι η πολυπόθητη ανάπλαση στην Αιγίου που σήμερα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Το έργο έχει κλειδώσει με την άδεια δημοπράτησης η οποία και δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος και τα  2.517.200 ευρώ θα
  δημιουργήσουν μία εικόνα που το σίγουρο είναι ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στον Δήμαρχο Ναυπλίου. Τα έργα ανάπλασης μάλλον είναι σε προτεραιότητα και μάλιστα ευρείας έκτασης Όπως έχουμε ήδη γράψει πάμε για μία μελέτη φωτισμού έξι σημαντικών σημείων για το Ναύπλιο, τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες, προχωρά ο κόμβος στην είσοδο του λιμανιού με παράλληλα έργα κυκλοφοριακών αλλαγών και πάει λέγοντας. Μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό θα πρέπει να καταγραφεί και η ένταξη στο ΕΠΣΑ του έργου που αφορά τον Ψαρομαχαλά αλλά και ο σχεδιασμός παρέμβασης στο πάρκο Κολοκοτρώνη. Σε αυτόν τον τομέα αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό τότε ο Δημήτρης Κωστούρος θα έχει καταφέρει να ανανεώσει την εικόνα της πόλης και μαζί με αυτήν και την δικιά του ώστε να έχει θετικό πρόσημο στην μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
   Αντιπολίτευση 
  Αν δεν γνωρίζαμε ότι ο Κώστας Καράπαυλος έχει εκλεγεί στη δημοτική κοινότητα Ναυπλίου και μαθαίναμε τα νέα από το ίντερνετ θα λέγαμε ότι αυτός είναι η αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης. Αυτός δημιουργεί θέματα και αυτός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.Αυτό αποτελεί μια κοινή διαπίστωση. Η παρουσία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά στα δημοτικά συμβούλια δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι φίλοι του και μέχρι ένα σημείο είναι λογικό αφού έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που εμφανίσθηκε στο Δήμο Ναυπλίου και είναι λογικό να έχει επέλθει και μια κόπωση πλέον. Μια κόπωση που δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και το σώμα των ψηφοφόρων που προφανώς θεωρούν ότι έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος. Πολλά χρόνια σαν σύμβουλος και άλλα τόσα σαν Δήμαρχος Ναυπλίου δεν εκφράζει πλέον κάποια ανανέωση . Λίγο πιο πίσω του ακολουθεί ο δικηγόρος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος που δέχεται τις φιλοφρονήσεις των ψηφοφόρων του στο facebook και μαζί με αυτές την παρότρυνση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.
  Φυσικά ο ίδιος δείχνει να μην έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει και αντιλαμβάνεται ότι το Βαγγέλης Λαμπρόπουλος δεν είναι ακόμα «ψημένος» για μία μάχη κατά μέτωπο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να πάει σε μία μετωπική σύγκρουση ακόμα. Θα χρειασθεί χρόνο και ίσως και την βοήθεια του Αναγνωσταρά σε επίπεδο γνώσης ώστε να αποκτήσει πάτημα υποψήφιου Δημάρχου. Βέβαια είναι άγνωστο αν ο Αναγνωσταράς επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη.
  Το facebook δεν αποτελεί και την πιο αξιόπιστη πηγή δεδομένων που θα τον οδηγήσει στην τελική απόφαση να είναι υποψήφιος.
  Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Τάσος Σαλεσιώτης που ακόμα δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά ότι και εάν γίνει δε αποτελεί μελλοντικό αντίπαλο του Δημήτρη Κωστούρου. Προφανώς και εδώ μετά από δεκαετίες προσφοράς έχει κλείσει ο κύκλος.
  Όσο για τον Κώστα Γκόνη σίγουρα δεν απασχολεί τον Δημήτρη Κωστούρο αφού έχει συγκεκριμένη στόχευση πολιτικού κοινού και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
  Αντίπαλος
  Στον δεύτερο χρόνο λοιπόν ο Δημήτρης Κωστούρος μπαίνει έχοντας στην πολιτική του φαρέτρα που επιθυμούσε να έχει από τις προηγούμενες εκλογές και επιπλέον χωρίς να τον απασχολεί αυτή τη στιγμή θέμα πολιτικού αντιπάλου. Αν στην πορεία αλλάξει κάτι θα είναι εντυπωσιακό αλλά αξίζει να θυμίσουμε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα υπάρχει απλή αναλογική αλλά ένα τελείως διαφορετικό πλειοψηφικό σύστημα. Βέβαια ακόμα και με απλή αναλογική δεν είδαμε να μεταμορφώνεται σε πράξη το ενδιαφέρον πολλών για τον Δήμο Ναυπλίου. Ο Δημήτρης Κωστούρος έχει δείξει ότι δεν χαρίζει μάχες και κατά συνέπεια εάν εμφανισθεί αντίπαλος θα πρέπει να έχει αντοχές και αντίστοιχη στρατηγική για να μπορέσει να έχει τύχη απέναντι σε ένα καλά οργανωμένο δημοτικό σχήμα .Στο κλείσιμο της διετίας θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός Δήμαρχος Ναυπλίου έχει κερδίσει και τις δύο τετραετίες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Κωστούρος- Με το δεξί μπαίνει στον δεύτερο χρόνο-Με ερωτηματικά η αντιπολίτευση Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top