728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

  Κραυγή αγωνίας για το μέλλον από τους επαγγελματίες της Ερμιόνης


  Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος, μετά από προφορικό αίτημα επαγγελματιών της εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου εστίασης προκειμένου να συζητηθούν οι νέοι έκτακτοι κανόνες υγειονομικής συμπεριφοράς, τα διαδιδόμενα μέτρα στήριξης εκ μέρους των ΟΤΑ και ποιες
  άλλες δυνατότητες μπορεί να υπάρξουν από τον Δήμο μας ξεχωριστά.
  Μετά την λήξη της συγκέντρωσης οι επαγγελματίες ανέθεσαν στον Ιωσήφ Γανώση λόγω της διπλής του ιδιότητας ως επαγγελματίας εστίασης και Πρόεδρος της Κοινότητας μας να συντάξει σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο. Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα "Κύριε Δήμαρχε,
  ως επαγγελματίες της Ερμιόνης στον αναφερόμενο οικονομικό χώρο δραστηριότητας επιθυμούμε εάν είναι δυνατόν εκ μέρους σας μια ανοιχτή συνάντηση σε χώρο και ημέρα που εσείς θα επιλέξετε, ώστε να γίνει μια διαλογική συζήτηση για καλύτερη ενημέρωση αλλά και να συζητηθούν προτάσεις για τις οποίες αρκετοί συνάδελφοι παρουσίασαν και μπορεί να γίνουν αποδεκτές σύμφωνα και με την πολιτική του Δήμου μας, αλλά και την νομιμότητα που διέπει τον κώδικα των ΟΤΑ.
  Επειδή η παρούσα επιστολή θα σταλεί και προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, διότι ένα μεγάλο κομμάτι της συζήτησης αφορά και την Χερσαία Ζώνη Λιμένος, παρακαλούμε, όπως συντονίσετε ώστε στην ίδια συνάντηση να παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ε. κ. Εμμανουήλ Φλωρής, εάν δε είναι δυνατόν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ για θέματα που μπορεί να συζητηθούν ως προς τα Τέλη Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
  Τα ανωτέρω προτάθηκαν από το σύνολο των επαγγελματιών και γι΄ αυτό συγχωρέστε με για την ανάγκη να καταγράψω με ποιόν ή με ποιούς είναι αναγκαίο να γίνει η συνάντηση.
  Κύριε Δήμαρχε,
  ορμώμενος από το Δελτίο Τύπου της 07ης Μαΐου 2020 με τίτλο “Ανακοίνωση Δημάρχου για τους επαγγελματίες του Δήμου Ερμιονίδας” της περί προσέλευσης των Προέδρων αλλά και από τις δικές σας ανακοινώσεις για τις προσπάθειες που καταβάλετε, ώστε να εξευρεθούν λύσεις ελάφρυνσης των επαγγελματιών και επειδή θεωρούμε σίγουρο ότι, ο Δήμος μας ενεργεί ως προς την σωστή κατεύθυνση παρακαλούμε να λάβετε υπ΄ όψιν σας τα παρακάτω:
  α) Η προδιαγεγραμμένη ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων μας δεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα.
  Δεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα διότι η Τουριστική Βιομηχανία όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλον τον κόσμο τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια δεν μπορεί να έχει οικονομική επαναφορά στην κανονικότητα, πόσο μάλλον στην χώρα μας που τα τελευταία χρόνια είναι ο Βασικός Πυλώνας παραγωγής πλούτου, αλλά και στην περιοχή μας που τα καταστήματα μας βασίζουν την λειτουργία τους κατά 90% στον τουρισμό και την τουριστική κατανάλωση.
  β) Η Εστίαση στην πόλη της Ερμιόνης είναι ένας τομέας κεκορεσμένος που κάθε χρόνο αυξάνεται – μόνο για φέτος αναμένονται 3 νέοι συνάδελφοι να λειτουργήσουν συναφή καταστήματα με την εστίαση- ενώ αντιθέτως τα τελευταία χρόνια 3 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες 2.000 και πλέον κλινών ερημοποιήθηκαν και πωλούνται για ιδιόκτητα ακίνητα.
  γ) Κύριε Δήμαρχε,
  η λειτουργία και το έργο της Κοινότητας μας βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην οικονομική στήριξη των συγκεκριμένων επαγγελματιών, οι οποίοι επί χρόνια -και όχι μόνο επί θητείας μου- προσφέρουν αρκετά σεβαστά ποσά για τις διάφορες εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και δράσεις, αλλά και για ότι η Κοινότητα μας έχει την ανάγκη τους, παράλληλα δε είναι οικονομικοί αρωγοί σε όλους τους φορείς και συλλόγους της πόλης μας.
  Τέλος θεωρούμε ότι από την συγκεκριμένη συνάντηση όλοι μας θα μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την στήριξη της οικονομικής μας δραστηριότητας – της καλύτερης συνεργασίας Δήμου και επιχειρήσεων – ως κεντρικό επιστέγασμα της δικής σας πολιτικής που θέλετε να εφαρμόσετε.
  Ευχαριστούμε
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κραυγή αγωνίας για το μέλλον από τους επαγγελματίες της Ερμιόνης Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top