prooptiki@msn.com

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στη συζήτηση για το δάνειο του Δήμου Ναυπλιέων (βίντεο)

Συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ορφανού-Κωστούρου, αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 28 Μαρτίου, σε μια εκρηκτική συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις.

Αυτό που διαφαίνεται πλέον καθαρά είναι πως η προεκλογική περίοδος δεν έχει τελειώσει για την τωρινή δημοτική αρχή Ορφανού που αντί να επικεντρωθεί στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου που τώρα συσσωρεύονται από τους δικούς της χειρισμούς, επιλέγει να τα φορτώνει στην απελθούσα δημοτική αρχή.

Αιτία ήταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δάνειο ισοσκελισμού που επιμένει να πάρει η διοίκηση Ορφανού. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημήτρη Κωστούρου, του Κωνσταντίνου Μάκαρη και του Δημήτρη Παπαδημόπουλου αντέδρασαν έντονα και με επιχειρήματα κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις τονίζοντας πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Ο Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτησή του μίλησε για “φούσκωμα” των ελλειμμάτων προκειμένου να οδηγηθεί ο Δήμος σε υπερδανεισμό που μακροπρόθεσμα θα καταστεί καταστροφικός. Ανέφερε πως δίνονται επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, πως η αποπληρωμή του προηγούμενου δάνειου του 2011 επί δημαρχίας Αναγνωσταρά λήγει σε τρεις μήνες, πως η αύξηση των δημοτικών τελών και η εξοικονόμηση χρημάτων από το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού αποφέρουν αύξηση εσόδων στο ταμείο του Δήμου, κ. ά. Ο Δημήτρης Κωστούρος τόνισε επίσης πως το δάνειο θα υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου καθώς για την αποπληρωμή θα καταβάλλονται κατά μέσο όρο 400.000 ευρώ για τόκους και 1.000.000 ευρώ για κεφάλαιο ετησίως για την επόμενη δεκαπενταετία.

Ο Κώστας Νικολάου, εκπροσωπώντας την παράταξη Μάκαρη πρότεινε τη λύση της επιτήρησης από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα ελέγχει για μικρό χρονικό διάστημα τα οικονομικά του Δήμου και θα αποδώσει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αν αυτές αποδειχθούν.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος πρότεινε να εξαντληθούν τα όρια διαπραγμάτευσης με προμηθευτές και πιστωτές και να βρεθούν τρόποι διακανονισμού των χρεών.

Στο τέλος η πρόταση της δημοτικής αρχής για δανεισμό του Δήμου καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά “πέρασε” με τις ψήφους της παράταξης του Δημήτρη Ορφανού.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Φραγκιουδάκης, εμφανίστηκε με ένα… κύπελλο δίπλα του θέλοντας να δείξει πως ο Δήμος Ναυπλιέων είναι πρωταθλητής στα χρέη, μια εντελώς άστοχη ενέργεια από αντιδήμαρχο του Ορφανού ο οποίος όλη την προεκλογική περίοδο χαρακτήριζε αλαζονική την απελθούσα δημοτική αρχή.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, διέκοψε αρκετές φορές τον πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο και του επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος δείχνει αδυναμία να επιβάλλει την τάξη και να προστατέψει το θεσμό καθώς ο κ. Περράκης έχει τη δική του πολιτική άποψη και νοοτροπία.

Τέλος, ο κ. Μαντζαβράκος ρώτησε αν η απελθούσα δημοτική αρχή ήταν υποχρεωμένη να είχε καταρτίσει προϋπολογισμό πριν παραδώσει τη Δημοτική Αρχή.

Παραθέτουμε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της παράταξης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ-ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της 8ης Νοεμβρίου 2023 στο οποίο ο Δημήτρης Ορφανός αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο κύριος Δήμαρχος, έδωσε κάποιες απαντήσεις, εξέφρασε την απόφασή του να μην καταρτιστεί Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα, στο οποίο συμφωνήσαμε”.

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πολιτιστικός σύλλογος Φιχτίων Σάμινθος: Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού

Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιχτίων Σάμινθος διοργανώνει την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 μουσικοχορευτική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής μας επετείου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα και Λακωνία βίοι παράλληλοι με ανατροπές στις καλλιέργειες πορτοκαλιού -Προβληματική πορεία για τα εσπεριδοειδή

Εντελώς διαφορετικές πορείες ακολουθούν οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγικοί Νομοί εσπεριδοειδών την τελευταία εικοσαετία. Αργολίδα και Λακωνία ακολουθούν εντελώς διαφορετικές πορείες αφού σύμφωνα με στοιχεία του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την 203η επέτειο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1821: H Καλαμάτα γίνεται η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

1821: H Καλαμάτα γίνεται η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους. Οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Παπαφλέσσας και άλλοι εισέρχονται ως απελευθερωτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »