728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

  Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο για ψήφισμα συμπαράστασης στους επαγγελματίες εστίασης

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, Σταύρος Αυγουστόπουλος,  συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 6 Μαϊου 2020 και από ώρα 14:00 με
  15:00 που θα πραγματοποιηθεί  δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τηλεφώνου) με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης.
  Ο λόγος του κατεπείγοντος είναι η αναγκαιότητα συμπαράστασης στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των φορέων του χώρου.
  Το κείμενο του ψηφίσματος:
  Εισηγούμεθα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος συμπαράστασης στους επαγγελματίες του τομέα εστίασης: Η επόμενη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης απαιτεί ρεαλιστικές και γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση ώστε να διασωθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου.
   Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και επικαιροποιούνται όσο η υγειονομική κρίση συνεχίζεται είναι σε σωστή κατεύθυνση χρειάζονται όμως και εξειδίκευση ανά κλάδο δραστηριότητας, αφού ένα φάρμακο δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες. Τ α ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τον πολύπαθο Κλάδο της εστίασης καθώς και τις Υγειονομικές οδηγίες που θα συνοδεύσουν την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων μας, επιβάλλουν ρηξικέλευθα μέτρα και λύσεις αποτελεσματικές για τον κλάδο και το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας. Προτείνονται τρεις βασικοί άξονες παρέμβασης στο φορολογικό, ασφαλιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο δράσης.
  Αναλυτικά :
  α. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% και 13% . Μετάβαση του φαγητού στο 6% και όλων των ροφημάτων και αλκοολούχων ποτών στο 13% . Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αποτέλεσε το κύριο προεκλογικό επιχείρημα της κυβέρνησης και ειδικά για τον κλάδο της εστίασης υποσχέθηκε την υπαγωγή όλων των προϊόντων στο 13%.
  Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο την υπαγωγή στον χαμηλό συντελεστή 6% το φαγητό και στο μεσαίο 13% όλα τα ροφήματα και τα ποτά .Ο κλάδος εστίασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις γειτονικές χώρες αλλά ταυτόχρονα και να σταθεί ξανάρθει. Στόχος βγαίνοντας από την οικονομική κρίση ενιαίο μονοψήφιο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης.
  β. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% μέχρι 31/12/2020 Με στόχο τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας προτείνεται η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% έως 31/12 /2020 καθώς και κίνητρα για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης .
  Θεωρούμε σημαντικό να μπει ανώτατο πλαφόν 250 ευρώ, εργοδοτικών εισφορών ανά υπάλληλο του επισιτιστικού κλάδου. γ. Κεφάλαιο επανεκκίνησης σε όλα τα καταστήματα εστίασης Η εστίαση σε αντίθεση με τα άλλα κλειστά καταστήματα με την επανέναρξη θα χρειαστεί πρώτες ύλες και προϊόντα απαραίτητα για τη λειτουργία της .
  Το μικρό αυτό κεφάλαιο θα πέσει συνολικά στην πραγματική οικονομία και θα αναμοχλεύσει όλη την προμηθευτική αλυσίδα δίνοντας πνοή και κουράγιο σε ιδιοκτήτες και προμηθευτές . Προτείνεται η καταβολή εφάπαξ ποσού ίσο με το 3% του τζίρου του 2019 και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο πλαφόν τα 8.000 ευρώ.
  Η εστίαση θέλει και απαιτεί στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων 100 ετών .Η ανάταξη της οικονομίας θα επιτευχθεί όταν όλες οι δυνάμεις του τόπου συνεργήσουν . Η εστίαση δηλώνει παρούσα στη μεγάλη μάχη. ( Το παρόν συνυπογράφουν και οι παρακάτω σύλλογοι ενώσεις: Το ΑΝΑΠΛΙ- Σύλλογος εστίασης Ναυπλίου)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο για ψήφισμα συμπαράστασης στους επαγγελματίες εστίασης Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top