728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ για την αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου»


  Δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το οποίο κάνει γνωστό πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία  κατά της ΜΚΟ «Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM», για την
  αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου».
  Το ζήτημα ξεκίνησε όταν στις 21 Μαΐου η ΜΚΟ Moria Corona Awareness Team έκανε ανάρτηση στο Facebook για την παρουσίαση του έργου της από τη νορβηγική εφημερίδα VG. 

   Στην ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
   «Μία από τις μεγαλύτερες νορβηγικές εφημερίδες ανέφερε πολύ ωραία λόγια για εμάς και τη δουλειά μας. Δυστυχώς, μερικές λανθασμένες πληροφορίες δόθηκαν από άτομα που πήραν συνέντευξη και δεν ήταν εδώ.   Η δομή προσφύγων στη Μόρια δεν ήταν ποτέ τελείως κλειστή και οι άνθρωποι μπορούσαν να μπουν μέσα. Από την πρώτη μέρα εμείς από το MCAT, και άλλοι πρόσφυγες καλωσορίσαμε τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί αυτό μας προστατεύει από τον ιό στην ελληνική πλευρά του νησιού».
  Αυτό ήταν αρκετό ώστε να ξεσπάσει σάλος αντιδράσεων από πολίτες που ζητούσαν εξηγήσεις με αναρτήσεις στο Facebook.   To ζήτημα έφτασε μέχρι την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά.


  Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
  «Η Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)...»   ( “…Greek side of island...”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.
  Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία».

  Ωστόσο, η ΜΚΟ με νέα της ανάρτηση διευκρινίζει την επομένη, δηλαδή στις 22 Μαΐου ότι:  

  «Είδαμε ότι μια δήλωση μας οδήγησε σε μια μεγάλη παρεξήγηση, αλλά καλό είναι ότι μπορούμε να το διευκρινίσουμε.   Κάποιοι φαίνεται να πιστεύουν ότι θέλουμε να πάρουμε κάτι από την Ελλάδα ή τη Λέσβο.   Δεν θέλουμε. Είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε εδώ και να περιμένουμε επί μήνες. Αν μπορούσαν να φύγουν αμέσως όλοι οι πρόσφυγες, θα έφευγαν. Κάθε φορά που οι άνθρωποι επανεγκαθίστανται ειδικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκείνοι που μένουν πίσω αισθάνονται λυπημένοι.   Η Μόρια είναι μια κόλαση και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ζει σε αυτές τις συνθήκες ούτε για μια μέρα.   Αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε άλλη ευκαιρία, έτσι προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να βοηθήσουμε σε αυτές τις εποχές του κορωνοϊού.   Γνωρίζαμε ότι αν έρθει ο ιός στη δομή, αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες. Έτσι, συνεργαστήκαμε για να το αποτρέψουμε.   Για εμάς, υπάρχει η Μόρια, η κόλαση (σ.σ από τη μία πλευρά) και η υπόλοιπη Λέσβος (σ.σ από την άλλη) την οποία και ονομάζουμε ελληνική πλευρά.   Κανείς από εμάς δεν θέλει τίποτα παρά να φύγει το συντομότερο δυνατό και θέλουμε το ίδιο όπως και πολλοί άνθρωποι αυτού του νησιού: Ότι αυτή η τρομερή κατάσταση.   Αν κανείς πιστεύει ότι θέλουμε να πάρουμε κάτι, δεν καταλαβαίνει την κατάστασή μας.   Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και όταν μερικοί συνάδελφοι δούλεψαν, το έκαναν για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση  ενός σχολείου για να μάθουν τα παιδιά.   Όπως λέμε σε όλους, εάν θέλετε να μάθετε πώς ζούμε και τι κάνουμε, επικοινωνήστε μαζί μας, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να σας απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις.»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ για την αναφορά σε «ελληνικό τμήμα Λέσβου» Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top