728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

  Κρίσιμες στιγμές για το συσσίτιο-Νέα έκκληση για στήριξη- Πού οδηγείται η κοινωνική δομή της Ευαγγελίστριας

  Έκκληση για στήριξη του συσσιτίου απευθύνει για μία ακόμη φορά ο Ιερέας Ελευθέριος Μίχος μέσω μίας ανοικτής επιστολής στην οποία καταγράφεται η αθέατη πλευρά του κοινωνικού προβλήματος που μαστίζει την κοινωνία αλλά ελάχιστους συγκινεί.
  Ο Ιερέας Ελεύθεριος Μίχος που έχει κατορθώσει να δίνει τροφή σε κάθε αιτούντα στήριξη φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω αν
  και οι ανάγκες μεγαλώνουν και όπως φαίνεται τους επόμενους μήνες μπορεί να πάρουν εφιαλτικές διαστάσεις. Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η στήριξη από άτομα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας θεωρείται ελάχιστη έως ανύπαρκτη ενώ η πολιτική ηγεσία , αν εξαιρέσει κάποιος περιπτώσεις όπως του Δημήτρη Κωστούρου  δείχνει να είναι αδιάφορη για την στήριξη του συσσιτίου. Το βάρος της ευθύνης της επιβίωσης τόσων ατόμων που συνεχώς αυξάνονται είναι μεγάλο. Άγνωστο παραμένει και το τι θα κάνει  η Περιφέρεια Πελοποννήσου που πρίν από λίγο καιρό μοίρασε χιλιάδες ευρώ χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν και κατά πόσο και πώς θα στηρίξει την δομή του Συσσιτίου της Ευαγελιστρίας που δίνει καθημερινό παρόν στην μάχη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αν οι εκκλήσεις του Ιερέα πέσουν στο κενό και δεν βρουν ανταπόκριση τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πόσοι από όσους μέχρι σήμερα σιτίζονται θα έχουν το ίδιο προνόμιο και τον χειμώνα που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός σε επίπεδο οικονομίας.
  Στην επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρονται τα ακόλουθα :
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
  Η ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει και εμείς όλοι εδώ στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με την βοήθεια του Θεού και με την δική σας αγάπη, προσπαθούμε κάθε μέρα, να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας, που παρακαλούν για ένα πιάτο φαγητό. Άνθρωποι περήφανοι οι οποίοι λόγω των μνημονίων ή του, κορονοϊού ,έχασαν δουλειές, έμειναν άνεργοι, άποροι, άνθρωποι με οικογένειες με μικρά ανήλικα παιδιά ........
  ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.
  Χιλιάδες άνθρωποι σε όλοι την Ελλάδα είναι στα όρια της εξαθλίωσης και δίνουν καθημερινά αγώνα δρόμου για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια .
  Άνθρωποι, που η οικονομική πραγματικότητα και η συλλογική μας αποτυχία ως κοινωνία τους οδήγησε στην ανέχεια, παλεύουν να περισώσουν όση αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει.
  Προχθές ,ήρθε ένας κύριος, τρέχοντας, γεμάτος λαχτάρα και καταϊδρωμένος, για να πάρει φαγητό από τα μαγειρεία του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας .Οι εθελόντριες είχαν όμως τελειώσει και το φαγητό είχε διανεμηθεί. «Δεν πρόλαβα!», μου λέει απογοητευμένος, κοιτάζοντας τα άδεια ταψιά , και η απογοήτευσή του μεγαλώνει. Ο άνθρωπος αυτός, με δύο πτυχία Πανεπιστημίου, κάποτε έπαιρνε μισθό 1.700€, , από την εργασία του,αλλά σήμερα είναι άνεργος και η οικογένειά του υποφέρει .Βέβαια δεν τον αφήσαμε να φύγει με άδεια χέρια. Όμως τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε συνεχώς.
  Πολλοί νιώθουν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ίσως και δυσφορία για κάποιους που τους αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση , για κάποιους που είναι έξω από τον «χορό» . Ίσως γιατί δεν έχουμε σκεφθεί ότι μπορεί να βρεθούμε και εμείς στην δική τους θέση. Ποτέ μην λέμε «εμένα δεν θα μου συμβεί ». Το ίδιο σκέφτονταν κάποτε οι περισσότεροι από αυτούς, που σήμερα είναι στο συσσίτιο
  Ας καταλάβουμε ότι αυτοί άνθρωποι δεν είναι ζητιάνοι, η ανάγκη τους έφερε στο συσσίτιο.
  Πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, με τους πιο αδύναμους να έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση .
  Δεν μπορούμε να κωφεύουμε. Ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά προσπαθούμε να έχουν όλοι έστω από ένα πιάτο φαγητό. Σε αυτό μας βοηθάτε όλοι εσείς και η αγάπη και η προσφορά σας είναι σημαντική.
  Το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας ,εκτός από τα έσοδα του Ιερού Ναού που τα διαθέτει για το συσσίτιο, στηρίζεται σε χορηγίες , ωστόσο η κρίση έχει επηρεάσει και η προσφορά των πολιτών, έχει μειωθεί . Εκτός από τον Δήμο Ναυπλιέων που μας δίνει τρόφιμα όταν το ζητήσουμε ,ΚΑΝΕΝΑΣ Κρατικός φορέας ΔΕΝ μας έχει βοηθήσει ,ΟΥΤΕ με ένα ευρώ.
  Προσπαθούμε με την δική σας προσφορά να ανταποκριθούμε, ώστε κανένας να μην μείνει χωρίς φαγητό.Γι’ αυτό όσοι θέλετε και όσοι μπορείτε ενισχύστε το συσσίτιο με τρόφιμα ή χρήματα. Τραπεζικός λογαριασμός Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού : 540-002101206970 της ALPHA τράπεζας και αριθμός IBAN : GR37 0140 5400 5400 0210 1206 970.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Κρίσιμες στιγμές για το συσσίτιο-Νέα έκκληση για στήριξη- Πού οδηγείται η κοινωνική δομή της Ευαγγελίστριας Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top