728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

  Συνεχείς ενέργειες και πιέσεις για την απομάκρυνση του σκάφους από το λιμάνι του Πορτοχελίου

  Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας  με σχετική ανακοίνωσή του, ενημερώνει για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι του Πορτοχελίου.
  Το έγγραφο απαντά στον κ. Αναστάσιο Τόκα, επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ και Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ερμιονίδας.

  «Σε συνέχεια δημοσιεύματός σας με τίτλο "ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ", σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεχτεί σχετικό ερώτημά σας.
  Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας έχει επιδώσει εξώδικη πρόσκληση στον ιδιοκτήτη τον εν λόγω σκάφους, με την οποία τον καλεί να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απομάκρυνση του από το Λιμάνι Πορτοχελίου.
  Το σκάφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο και επιβλαβές, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 2881/2001. με το πρακτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης , απομάκρυνσης ή εξουδετέρωοης ναυαγίων ή πλοίων.
  Η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, με την οποία η υπηρεσία μας είναι σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό, έχει προβεί στα προβλεπόμενα και ο ιδιοκτήτης έχει απομακρύνει ό,τι ήταν πιθανόν χρήσιμο από το σκάφος με σκοπό να εκδώσει την άδεια διάλυσης , η οποία είναι απαραίτητη για να διαγραφεί από τα νηολόγια (το σκάφος είναι νηολογημένο).
  Η προθεσμία ήταν για τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού , είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση των δικαιολογητικών πού απαιτούνται για την άδεια διάλυσης, καθώς κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν.
  Ευελπιστούμε, στο τέλος του τρέχοντος μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες.
  Να σημειωθεί ότι καμία υπηρεσία δε νομιμοποιείται να προβεί σε ενέργειες απομάκρυνσης ή διάλυσης οιουδήποτε σκάφους δια της βίας ή μονομερώς  από τη στιγμή που υπάρχει ιδιοκτήτης, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ως γνωστόν, είναι αρκετά χρονοβόρες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ένα σκάφος βρίσκεται στη θάλασσα, καθώς τίθεται ζήτημα ασφαλείας.
  Η διαπίστωση έχει γίνει, ενέργειες και συνεχείς πιέσεις ασκούνται και ως εκ τούτον θεωρούμε ότι το σκάφος θα απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατόν».
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΦΛΩΡΗΣ

  Η ανακοίνωση του κου Τόκα που προκάλεσε την απάντηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας:
  Ο κλάδος του τουρισμού στην Ερμιονίδα, μετά από την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, καταγράφει ήδη τεράστιες απώλειες, οι επιχειρηματίες μιλούν για πτώση ακόμα και 70% και φοβούνται για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
  Η επόμενη χρονική περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η έντονη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τον Δήμο Ερμιονίδας και τις υπηρεσίες του.
  Ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν και του ανοίγματος των επιχειρήσεων στο Πορτοχέλι και μετά τις διαμαρτυρίες δημοτών είναι αναγκαία η άμεση απομάκρυνση ενός τεράστιου σάπιου και εγκαταλειμμένου πλοίου που είναι δεμένο στον λιμένα –σε κεντρικό σημείο μάλιστα- και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις μόνο με την εικόνα του δίνοντας ένα ακόμη πλήγμα στο τουριστικό προϊόν.
  Το σάπιο σκαρί, είναι πολύ εύκολο να βυθιστεί σε ελάχιστο χρόνο λόγω εισροής υδάτων. Το τοξικό φορτίο του θα απλωθεί στη θαλάσσια περιοχή και πολύ πιθανό σε όλο το πανέμορφο λιμάνι του Πορτοχελίου, και να προκαλέσει οικολογική καταστροφή.με ανυπολόγιστη ζημιά.
  Αύριο η παράταξή μας θα αποστείλει σχετικό ερώτημα για το θέμα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.
  ΝΕΔΥΠΕΡ
  Τάσος Τόκας


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Συνεχείς ενέργειες και πιέσεις για την απομάκρυνση του σκάφους από το λιμάνι του Πορτοχελίου Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top