728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

  Πέτσας: Οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στις 9 Μαΐου-Ανοιχτές εκκλησίες για ατομική προσευχή

  Σταδιακή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, από τις 4 Μαΐου και σε βάθος δυο μηνών με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορωναϊό, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
  Τόνισε πως τα στάδια της άρσης των μέτρων θα
  απέχουν χρονικά, προκειμένου να μπορεί το κάθε βήμα να αξιολογηθεί ως προς τις επιπτώσεις του.
  Τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής θα ανοίξουν πρώτα . Στη συνέχεια σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους θα επαναλειτουργήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και πιο μετά οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και η εστίαση.
  Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα, στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά με κανόνες λειτουργίας, όπως είπε ο κ. Πέτσας.
  Αργότερα θα επαναλειτουργήσουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες και θα διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος επαναλειτουργίας και για τα εποχιακά καταλύματα.
  Αύριο στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει αμέσως μετά παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους αρμόδιους υπουργούς.
  Σε ό,τι αφορά την Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου.

  Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

  Μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως τις 4 Μαΐου, το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
  Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων να απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.
  Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.
  Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά - και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους - οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.
  Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.
  Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και - αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών - και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.
  Η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του Σχεδίου μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο Τρίτη 28 Απριλίου στις έξι το απόγευμα.
  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κοινή παρουσίαση των πτυχών του σχεδίου από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
  Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου 2020.
  Μέχρι να αρθούν, τηρούνται ευλαβικά για την προστασία της υγείας μας, των ανθρώπων που αγαπάμε και για το κοινό καλό.
  Ακόμη και συμβολικές συναθροίσεις, όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα.
  Θα είναι κρίμα.
  Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα, όσο και για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μην υπάρξει πισωγύρισμα.
  Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα.
  Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
  Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς.
  Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πέτσας: Οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς στις 9 Μαΐου-Ανοιχτές εκκλησίες για ατομική προσευχή Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top