728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

  Ξενοδόχοι Πελοποννήσου: "Αψυχολόγητο" το μέτρο για τα συνεχούς λειτουργίας καταλύματα

  Συνολική απόφαση για τη λειτουργία των πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων ζητεί από την κυβέρνηση ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι "το μέτρο της μη λειτουργίας των εποχιακών καταλυμάτων μέχρι τις 30 Απριλίου, που ούτως η άλλως δεν
  έχουν ανοίξει και η απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από όσα είναι ήδη κλειστά αποδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη διάθεσης συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος".
  Χαρακτηρίζει επίσης ως "αψυχολόγητο" το μέτρο για τη λειτουργία των συνεχούς λειτουργίας καταλυμάτων στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, με τη δικαιολογία του μη εποχιακού τους χαρακτήρα, "την ώρα που έχουν και ελλείψεις στο προσωπικό τους λόγω ασθενειών αλλά και χαμηλές πληρότητες, γεγονός που επιφέρει σοβαρές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά τους έξοδα".
  Αναλυτικά η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που συνυπογράφεται από τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Λακωνίας, Άργους-Μυκηνών, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αρχαίας Ολυμπίας & Περιχώρων, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Πύργου και Πάτρας.
  Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,
  Σε συνέχεια της από 10/3/2020 επιστολής μας αναφορικά με την αναγκαιότητα άμεσης λήψης πρόσθετων οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε τουριστικές επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
  Η απόφαση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον κλάδο του Τουρισμού αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για τη διάσωση του τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. Το μέτρο της μη λειτουργίας των εποχιακών καταλυμάτων μέχρι τις 30 Απριλίου, που ούτως η άλλως δεν έχουν ανοίξει και η απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από όσα είναι ήδη κλειστά αποδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη διάθεσης συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
  Επιπλέον δε, θεωρούμε αψυχολόγητο το μέτρο για τη λειτουργία των συνεχούς λειτουργίας καταλυμάτων στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, με τη δικαιολογία του μη εποχιακού τους χαρακτήρα, την ώρα που έχουν και ελλείψεις στο προσωπικό τους λόγω ασθενειών αλλά και χαμηλές πληρότητες, γεγονός που επιφέρει σοβαρές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά τους έξοδα.
  Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,
  Σας αποστείλαμε εγκαίρως, τόσο σε εσάς όσο και στους αρμόδιους Υπουργούς σας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όπως επίσης το έπραξαν και άλλοι δυναμικού χαρακτήρα φορείς της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν πολλοί κλάδοι στην Πελοπόννησο, μετά την εισβολή του κορωνοϊού, χωρίς δυστυχώς να τύχουν της ανάλογης προσοχής και χωρίς να δούμε κάποια έμπρακτη ανάληψη ουσιαστικής πρωτοβουλίας.
  Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, εμείς από την πλευρά μας πειθαρχήσαμε και υποστηρίξαμε τις επιταγές της Πολιτείας, σε ότι αφορά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας, κινητοποιώντας τα μέλη μας, ενώ παράλληλα δημοσιοποιήσαμε τις σχετικές κατευθύνσεις προς όλα τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής μας.
  Στο πλαίσιο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, αναλάβαμε πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε Παρατηρητήριο, έτσι ώστε όλες οι Ενώσεις μας να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο, μετά την επέλαση του συγκεκριμένου φαινομένου.
  Κεντρική μας θέση είναι ότι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που βιώνουμε, απαιτείται συνολική απόφαση για τη λειτουργία των πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων, επιβολή καραντίνας στους σταθμούς εισόδου και λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του τομέα, ώστε να διασφαλιστεί τόσο η δημόσια υγεία όσο και η μετέπειτα επιβίωση των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον Τουρισμό.
  Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από την ηρωική προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Περιφέρειά μας, προς τους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και συμπαράσταση, χρειάζεται από πλευράς Πολιτείας, σοβαρός και αποτελεσματικός κεντρικός σχεδιασμός, χωρίς επικοινωνιακές τακτικές που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά ως προς το εάν οι έχοντες την εξουσία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, παραμένουν αμήχανοι θεατές μιας επερχόμενης καταστροφής.
  Οι επισημάνσεις μας αυτές, αποτελούν κραυγή αγωνίας για να ληφθούν άμεσα μέτρα!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ξενοδόχοι Πελοποννήσου: "Αψυχολόγητο" το μέτρο για τα συνεχούς λειτουργίας καταλύματα Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top