728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σύλλογος εργαζομένων Δήμου στέλνει χειροπέδες & γάντια στα σύνορα (φωτο)

  Σε μια απίστευτη απόφαση που δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών και προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Καλαμαριάς.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα μέλη του Συλλόγου, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συγκεντρώσουν υγρομάντηλα, Ταϊ ράπς (σφικτήρες ελαστικούς) και
  γάντια μιας χρήσης μεγάλα προκειμένου να αποσταλούν στα σύνορα του Έβρο για τα Σώματα Ασφαλείας!
  Η συγκεκριμένη κίνηση και μάλιστα η συγκέντρωση «ταϊ ράπς», τα οποία κάτω από συνθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν χειροπέδες δημιουργεί ερώτηματα για τις προθέσεις των εργαζομένων. Ποια είναι η χρησιμότητα της συλλογής και αποστολής των συγκεκριμένων υλικών; Μήπως επιδιώκουν να εφοδιάσουν τον στρατό και την αστυνομία στα σύνορα με «αυτοσχέδιες χειροπέδες»;  Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντάσσονται στις αρμοδιότητες του συλλόγου;
  ΔΑΣ ΟΤΑ Καλαμαριάς: Μήπως θα χρησιμοποιηθούν ως χειροπέδες;
  Την συγκεκριμένη απόφαση καταψήφισαν τα μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ του Δήμου Καλαμαριάς και σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν τους λόγους της διαφωνίας τους, τους οποίους συνοδεύουν από πλήθος ερωτηματικών. Συγκεκριμένα σημειώνουν:
  «Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς για συγκέντρωση κάποιων ειδών και συγκεκριμένα υγρομάντηλα, «τάΙραπς» και γάντια μιας χρήσης μεγάλα, τα οποία θα σταλούν στα σώματα ασφαλείας στον Έβρο, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας, η Δ.Α.Σ. (2 μέλη στο Δ.Σ.) καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση -την οποία εισηγήθηκε μέλος του Δ.Σ.- για τους παρακάτω λόγους.
  Δε μας δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για το πώς προέκυψε η ανάγκη αυτή των σωμάτων ασφαλείας, από ποιον ζητήθηκαν, γιατί τα συγκεκριμένα είδη και που ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν και από ποιόν, αφού σύμφωνα με αυτά τα οποία μέχρι τώρα γνωρίζουμε, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση-έκκληση ούτε από την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας αλλά και ούτε από κάποιον άλλο κρατικό φορέα ή γενικότερα την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, για την ύπαρξη τέτοιας ανάγκης. Σημειωτέον ότι τα «τάϊραπς» (tire up) ή αλλιώς τσέρκια είναι δεματικά καλωδίων και αναρωτιόμαστε πού ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν; Μήπως ως χειροπέδες;
  Στα μέλη και τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να χορηγούνται υποχρεωτικά από το κράτος όλα εκείνα τα μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Εννοείται ότι πρέπει να τους παρέχονται όλα τα μέσα ατομικής προστασίας καθώς και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως φυσικά και για οποιοδήποτε εργαζόμενο.
  Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι εργαζόμενοι αλλά και γενικότερα ο λαός μας, πληρώνουμε δυσβάστακτη φορολογία, ένα μεγάλο μέρος της οποίας πηγαίνει για τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και κατά συνέπεια δεν πρέπει να επιβαρυνόμαστε περισσότερο και να πληρώνουμε τα πληρωμένα. Εξάλλου, δε νομίζουμε να αποτελεί κανένα σοβαρό κόστος για το κράτος, η προμήθεια των παραπάνω ειδών».
  Στην ανακοίνωση-απάντησή του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  δεν απαντάει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν, παρά μόνο δίνει μια γενική εικόνα των προθέσεών του :
  Αναλυτικά η ανακοίνωση:
  «Με έκπληξη διαβάσαμε τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν από διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο σχετικά με την απόφαση του Συλλόγου μας να συνδράμει με είδη που αφορούν πρωτίστως την ατομική υγιεινή , τους φαντάρους που αυτή την περίοδο υποχρεώνονται να βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου λόγω των προκλήσεων του Τουρκικού κράτους το οποίο στήνει βρώμικα πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια ασκώντας πίεση εκμεταλλευόμενοι ανθρώπινες κατατρεγμένες ψυχές μεταναστών και προσφύγων.
  Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς διαχρονικά έχει επιδείξει έμπρακτα το πρόσωπο αλληλεγγύης και βοήθειας σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης συλλέγοντας και διανέμοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Ειδομένης με μια σειρά δράσεων.
  Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τις φασίζουσες πρακτικές της Κυβέρνησης οι οποίες δίνουν ξανά οντότητα και ρόλο στα φασιστικά και ρατσιστικά εκτρώματα που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ως συνδικαλιστικό κίνημα αντιπαλέψαμε και απομονώσαμε με κάθε ευκαιρία. Μακριά από εμάς τέτοιες πρακτικές και σκέψεις.
  Η μόνη σκέψη που κάναμε και ψηφίσαμε την πρόταση της συναδέλφου μας και μέλους του Δ.Σ, που μάλιστα δεν ανήκει καν στην παράταξη μας, ήταν η προστασία των νέων παιδιά που υπηρετούν την θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό και εξαναγκάστηκαν να βρίσκονται στον Έβρο αυτές τις ημέρες, και εκτίθενται σε κίνδυνο η υγεία τους λόγω έλλειψη μέσων υγιεινής που η ανίκανη κυβέρνηση δεν παρείχε ως όφειλε.
  Καμία δεύτερη σκέψη δεν κρύβεται πίσω από αυτή μας την απόφαση και κανένας δήθεν «πατριωτισμός» στα όρια του φασισμού όπως άφησαν να εννοηθεί οι εν λόγω ιστοσελίδες.
  Η μέχρι τώρα πορεία μας αποδεικνύει περίτρανα ποιοι ακριβώς είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Ας μην ξεχνάνε μερικοί ότι και στα περιβόητα συλλαλητήρια των “μακεδονομάχων” είχαμε ανοιχτά ταχθεί κατά και πάντα τρέχαμε κοντά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες με κάθε τρόπο προσπαθώντας να ανακουφίσουμε τον πόνο τους και να συνδράμουμε με ότι μπορούσε ο καθένας.
  Άλλωστε καταγόμαστε από οικογένειες προσφύγων και ζούμε σε μια αμιγώς προσφυγική πόλη και κάθε άλλη πράξη πέρα από τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες θα ήταν προσβλητικό προς τις οικογένειες μας και την ιστορία μας».
  Πηγή: aftodioikisi.gr

  Τα τάι -ραπς που χρησιμοποιούνται και ως χειροπέδες

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σύλλογος εργαζομένων Δήμου στέλνει χειροπέδες & γάντια στα σύνορα (φωτο) Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top