728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

  Επείγοντα μέτρα για την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία ζητά ο Παναγιώτης Πεβερέτος

  Επείγοντα μέτρα για την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία ζητά με επιστολή του στο Πρωθυπουργό αλλά και όλους τους αρμόδιους υπουργούς ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων Στην επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αναφέρονται τα ακόλουθα: Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Κυρίες, κύριοι Υπουργοί,
  Κύριε Διοικητή,Οι κτηνοτρόφοι - πτηνοτρόφοι της χώρας μας βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις, ιδιαίτερα τις τραπεζικές και φορολογικές.
  Αυτά τα είχαμε επισημάνει με επιστολή μας, από τον Δεκέμβριο του 2019, με την οποία σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ δύσκολη κατάσταση στη οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία - πτηνοτροφία της χώρας, λόγω της κατάρρευσης του εισοδήματος μας (μείωση τιμών παραγωγών -αύξηση κόστους παραγωγής).
  Τώρα αντιμετωπίζουμε δυστυχώς και την παγκόσμια πανδημία του κορωναϊού από την οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Εμείς δεν μπορούμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας γιατί πρέπει να φροντίσουμε τα ζώα μας, να τα ταισουμε να τα αρμέξουμε, να τα μεταφέρουμε στα σφαγεία κ.α. Αντιμετωπίζοντας επιπλέον και ζωοαθρωπονόσους, κινδυνεύουμε περισσότερο από άλλους επαγγελματίες, εκτός βέβαια των επαγγελματιών
  στο χώρο υγείας, και όλα αυτά για να τροφοδοτούμε την αγορά με πολύτιμα ποιοτικά προϊόντα (κρέας, γάλα, τυριά κ.α) Επιπλέον προέκυψαν και προβλήματα σφαγών και πώλησης αρνιών και κατσικιών, εισόδημα που υπολόγιζαν οι αιγοπροβαατοτρόφοι την περίοδο του Πάσχα.
  Έως σήμερα δεν έχουμε απάντηση από την πολιτεία στα αίτηματά μας, αντίθετα οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό και απειλούν με κατασχέσεις κατοικιών και στάβλων και η εφορία προχωρά σε κατασχέσεις, ακόμη και ακατάσχετων λογαριασμών κτηνοτρόφων .
  Δεχόμαστε συνεχή εκφοβισμό από τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και άλλα γραφεία διαχείρισης χρεών, ιδιαίτερα τώρα που πρόεκυψε και το πρόβλημα με τον κορωναϊό, που στέλνουν αγωγές- απειλές κατασχέσεων κ.α. σε κτηνοτρόφους - πτηνοτρόφους. Ιδιαίτερα η εταιρία διαχείρισης των εγγυημένων από το κράτος δανείων της πρώην ΑΤΕ "δεν καταλαβαίνει τίποτα" απειλεί, εκβιάζει, σοφίζεται, στέλνοντας συνεχώς απειλητικά έγγραφα.
  "Σταματήστε τους επιτέλους"
  Χρειάζεται άμεσα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας της χώρας, που θα περιλαμβάνουν και γενναίες ρυθμίσεις στα τραπεζικά δάνεια, αφού πολλοί κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ενταχτούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, λόγω των αυστηρών κριτηρίων.
  Ζητάμε άμεσα, να νομοθετήσετε:
  1. Διαγραφή του 80% των δανείων μας, εγγυημένων και κόκκινων και ρύθμιση του υπολοίπου 20% για 15-20 χρόνια με σταθερό επιτόκιο 1% (τα ξένα funds αγοράζουν τα δάνεια μας από τις τράπεζες με 3- 20%)
  2. Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και των στάβλων μας, έναντι οποιονδήποτε χρεών μας.
  3. Μετάθεση, για ένα χρόνο της πληρωμής των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων.
  4. Κατάργηση του πρόσθετου φόρου ( ΕΝΦΙΑ) στις κτηνοτροφικές -πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
  Εάν δεν παρθούν, έστω και τώρα αυτά τα ελάχιστα μέτρα προστασίας μας, χιλιάδες κτηνοτρόφοι - πτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή και το δύσκολο επάγγελμα που κάνουμε και θα προστεθούν στις κάποιες χιλιάδες που ήδη έχουν εγκαταλείψει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια της χώρας μας σε γάλα κρέας κ.α., την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τις επιπτώσεις σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία (μεταποίηση, μεταφορές κ.α) αλλά και στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας.
  2
  Στηρίξτε μας για να "μείνουμε όρθιοι", να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών, κρέατος και άλλων προϊόντων αγροδιατροφής.
  Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούν οι κραυγές απόγνωσης και οι διεκδικήσεις μας.
  Εμείς από την πλευρά μας θα αντισταθούμε με οποιονδήποτε τρόπο στις κατασχέσεις κατοικιών και σταβλικών εγκαταστάσεων.
  Με τιμή
  Παναγιώτης Πεβερέτος
  Πρόεδρος ΣΕΚ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Επείγοντα μέτρα για την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία ζητά ο Παναγιώτης Πεβερέτος Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top