728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

  Οριστικό: Κλείδωσαν οι επιλογές της Περιφέρειας για οικονομικές ενισχύσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων-Ποιές είναι οι 16 εκδηλώσεις που θα ενισχυθούν

  Νέα τάξη πραγμάτων βάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όι αφορά τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στη δημοσιότητα ξεκινά να δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις φετινές εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα τις οποίες θα στηρίξει. Ηδη δημοσιοποιήθηκαν
  οι εκδηλώσεις στην Αργολίδα και τη Λακωνία και τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν και αυτές στις υπόλοιπες Π.Ε.
  Παράλληλα, στη σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, γνωστοποιούνται οι προϋποθέσεις και η όλη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι διοργανωτές των εν λόγω εκδηλώσεων.
  “Πρόκειται για την τακτοποίηση ενός θέματος που είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στο παρελθόν, με συνέπεια να οφείλονται πολλά χρήματα. Πλέον τακτοποιούνται οι διαδικασίες και γνωστοποιείται ποιες εκδηλώσεις θα στηριχθούν. Θα πρέπει επομένως να υποβληθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Ο κόσμος πρέπει εκ των προτέρων να ενημερωθεί ποιες εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια και γιατί. Εαν ωστόσο πρόκειται να γίνει μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση, που δεν περιλαμβάνεται στο ‘καλεντάρι’, θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτή” σημείωσε ο περιφερειάρχης.
  Πίνακας Εκδηλώσεων – Δράσεων έτους 2020

  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Marathon)
  8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


  Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία από τις μαζικότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε χιλιάδες συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα οι οποίοι κατέκλυσαν το ιστορικό Ναύπλιο και απόλαυσαν το τρέξιμο και τα αξιοθέατα της περιοχής. Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Υπουργείου Παιδείας, του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) και έχει καθιερωθεί ως το τρίτο σημαντικότερο αθλητικό δρομικό γεγονός σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Αγώνες της Αθλητικής Οργάνωσης «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - NAFPLIO ΜΑRAΤΗΟΝ» σε Δημόσια Οδό περιλαμβάνουν: α) Μαραθώνιος δρόμος, β) Ημιμαραθώνιος δρόμος γ) Αγώνας 5 χλμ, και δ) Αγώνας 2,5 χλμ. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας, αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου. Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος της Διοργάνωσης, η Οργανωτική επιτροπή υλοποιεί προγράμματα άλλα και άλλες δράσεις.

  7o Mediterranean Yacht Show 2-6 ΜΑΪΟΥ 2020
  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  Το Mediterranenan Yacht Show έχει καθιερωθεί πλέον ως το μεγαλύτερο show πολυτελών επανδρωμένων σκαφών διαθέσιμων προς ναύλωση. Στη Διεθνή Έκθεση του «Μediterranean Yacht Show 2020» συμμετέχουν σκάφη αναψυχής και yacht brokers από όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των συμμετοχών, η οργάνωση και η ποιότητα των σκαφών κατατάσσουν ήδη το Μediterranean Yacht Show στις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτίθενται σκάφη με ελληνική σημαία, σκάφη από Αντίγκουα και Μπαρμπούνια, Αυστραλία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ιταλία, Μονακό, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο & Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και πολλά εκθεσιακά περίπτερα. Η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του εξωτερικού που καλύπτουν πάνω από το 95% στα ναύλα των επανδρωμένων σκαφών στην Ελλάδα. Μια έκθεση για λάτρεις και διεθνείς επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών σκαφών, όπου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πληρώματα και συνάψουν συμφωνίες. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο γραφικό Ναύπλιο και να επισκεφθούν τους πάρα πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής, με στόχο να συντελέσει στην προσπάθεια για έναν ποιοτικό ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τηνυποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

  Γιορτή Μελιού στον Άγιο Δημήτριο
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Πρόκειται για την ανάδειξη και προβολή της τέχνης της Μελισσοκομίας μέσα από τους
  κατοίκους της τοπικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου. Εκλεκτές ποικιλίες μελιού, κηρήθρα, πρόπολη θα είναι οι πρωταγωνιστές ενώ οι επισκέπτες της γιορτής μελιού στον Άγιο Δημήτριο θα μπορούν να τα δοκιμάσουν και να τα προμηθευτούν. Η πρωτοβουλία αυτή ωφελεί τόσο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο κλάδο. Η ανταλλαγή ιδεών θα δώσει κίνητρο και σε νέους του επαγγέλματος να συνεχίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα. Απαραίτητα δράσεις της εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι ομιλίες από εισηγητές με τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα της μελισσοκομίας , το στήσιμο περιπτέρων, η διαφήμιση-ενημέρωση από τα το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με το αμπέλι και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

  Γιορτή κρασιού στο Μαλανδρένι
  Προοδευικός  Μορφωτικός Σύλλογος Μαλαντρενίου

  Το Φεστιβάλ θα  πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2020 μετά από πολλά χρόνια. Το Μαλαντρένι είναι μια αγροτική  κοινότητα που όλοι οι κάτοικοι της σε ποσοστό 100% ασχολούνται με την καλλιέργεια του αμπελιού από γενιά σε γενιά πολλά χρόνια πίσω, είναι μια παραδοσιακά αμπελουργική κοινότητα. Η κοινότητα απαρτίζεται από επαγγελματίες οινοποιούς και παραγωγούς. Παράγει περίπου 15.000 τόνους κρασί
  ετησίως το οποίο προέρχεται από τους αμπελώνες που βρίσκονται στην ζώνη Π.Ο.Π. Νεμέας.

  DANAON CUP
  Αθλητικός Όμιλος Διομήδης Άργους

  Το Danaon Cup είναι ένα διεθνές τουρνουά Χάντμπολ της Νεολαίας, που πραγματοποιείται στην Αργολίδα. Δεν έχει αμιγώς αθλητική εμβέλεια, αλλά δείχνει επίσης έναν ισχυρό ψυχαγωγικό,πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να προβληθεί το χάντμπολ και να ενισχύσουμε τις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των νέων μέσω χειροσφαίρισης. Με συμμετοχές ομάδων από τις ισχυρότερες της χώρας και του εξωτερικού το τουρνουά Handball Danaon Cup στην γίνεται κάθε  χρόνο και πιο ισχυρό με την οργανωτική επιτροπή του να επιτυγχάνει την διάδοση του Handball σε  νέους και παιδιά.

  6ος Παλαμήδειος Άθλος 2020 - Nafplio Castle Run
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020
  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  με την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

  Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συνδιοργανώνει κάθε χρόνο τη διοργάνωση του
  Παλαμήδειου Άθλου και τις παράλληλες εκδηλώσεις του ενώ αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων για  τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί έναν επιτυχημένο αθλητικό  θεσμό και κάθε χρόνο εμπλεκόμεθα όλο και περισσότερο στην οργάνωση αυτού του μεγάλης  εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών αθλητικού γεγονότος, καθώς εκτός του ότι προάγεται το αθλητικό πνεύμα, παράλληλα αναδεικνύεται το κάλλος και η ιστορία της πόλης του Ναυπλίου. Η  ανάβαση πιο δοξασμένου και εντυπωσιακού κάστρου του Παλαμηδίου δίπλα σε θαυμάσια μνημεία καθιστά τη διοργάνωση μοναδική. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους αφού παίρνουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες, που στέλνουν πολλαπλά  μηνύματα με τη συμμετοχή τους.

  3ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Ναύπλιο 12-13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
  ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

   Πρόκειται για ένα θεσμοθετημένο ετήσιο Φεστιβάλ χορωδιών με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων χορωδιών από όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη με σκοπό την ανάδειξη του χορωδιακού πνεύματος με όλο το φιλόμουσο κοινό
  14η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»

  Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορωδίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και η Παιδική Χορωδία του συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ. Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής εκδήλωσης θα είναι ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός. Κάθε χορωδία θα απαρτίζεται από 45 περίπου χορωδούς. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δείπνο των χορωδών για τη σύσφιξη των σχέσεων τους. Σκοπός της συνδιοργάνωσης είναι η διατήρηση και ανάδειξη της Ελληνικής παράδοσης και τοπικής κληρονομιάς, Στόχος είναι η ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη με σκοπό την ανάδειξη του χορωδιακού πνεύματος με όλο το φιλόμουσο κοινό για τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς στους νέους. Επιπρόσθετα ενισχύεται ο τουρισμός αφού οι καλεσμένοι χορωδοί επισκέπτονται ιστορικούς, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους και γίνονται πρεσβευτές του τόπου μας.

  ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 8-10 ΜΑΙΟΥ 2020
  ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  To Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2005, στο Ναύπλιο, στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού» με πρωτοβουλία του Αναπλιώτη Καθηγητή Στέλιου Περράκη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεσμό, μοναδικό στα ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα, με αναφορές στις διεθνείς ecoles doctorales με μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο νέων ερευνητών. Μέχρι σήμερα, στο Σεμινάριο συμμετείχαν δεκάδες Υποψήφιοι Διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο σε ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου ενώπιον Ακαδημαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου διεξήχθηκαν σημαντικές Ημερίδες/Εσπερίδες/Διασκέψεις πάνω σε θέματα της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής επικαιρότητας, στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, διπλωματικό, πολιτικό, κλπ. χώρους και τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι, ερευνητές, διεθνολόγοι κ.α.


  16ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
  Ευρωπαϊκό Κέντρο  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του
  Παντείου Πανεπιστημίου, Έδρα J.Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και
  Ανθρωπιστική  Δράση στην Ε.Ε.»  και Έδρα UNESCO «Δημοκ ρατία, Δικαιώματα
  Του Ανθρώπου και Ειρήνη»

  Οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν τη διεθνή ιατρική επικαιρότητα και ενδιαφέρουν τις περισσότερες ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης θα αποτελέσουν το αντικείμενο του σεμιναρίου. Η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων μέσα από στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις κλινικά φροντιστήρια θα δώσει τη δυνατότητα γόνιμου επιστημονικά διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με σκοπό τη βελτίωση της γνώσης, την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης αλλά και την ανάδειξη και προβολή της προσπάθειας των ιατρών της περιφέρειας σε επιστημονικό επίπεδο.

  Επιστημονικό Συνέδριο για τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Σεφέρη, 
  «Κράτησα τη Ζωή μου»
  16-18 Οκτωβρίου 2020, Βουλευτικό Ναυπλίου
  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Βουλευτικό Ναυπλίου το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2020. Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Δημηρούλης, ένας καταξιωμένος μελετητής του έργου του Σεφέρη σε διεθνές επίπεδο. Τον πλαισιώνουν, με αλφαβητική σειρά: ο κ. Δημήτριος Δασκαλόπουλος, Συγγραφέας-Ποιητής, η κ. Μαρία Κακαβούλια, Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Δημήτρης Καργιώτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Πέγκυ Καρπούζου, Αν. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και η κ. Αγγελική Σπυροπούλου, Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα υπάρξει ξενάγηση των Συνέδρων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ασίνης και συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Σεφέρη. Το εν λόγω Συνέδριο, εκτός από τις εισηγήσεις κορυφαίων Πανεπιστημιακών και Ειδικών Επιστημόνων - πάντοτε στο πλαίσιο της υψηλού επιπέδου δραστηριότητας του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας - θα εμπλουτιστεί, περιλαμβάνοντας ξενάγηση των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας

  ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2020 ΜΑΙΟΣ 2020
  ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

  Ο Επιδαύριος Δρόμος καθιερώθηκε να λειτουργεί ως «προπομπός των Επιδαυρίων» και
  περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Στον «ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Ο αγώνας ξεκινάει από το Μικρό θέατρο της Επιδαύρου. Η διαδρομή στα πρώτα μέτρα είναι χωμάτινη καθώς βρισκόμαστε σε αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια η διαδρομή εναλλάσσεται μεταξύ κυβόλιθων και ασφάλτου. Οι αθλητές περνούν από το λιμάνι της Επιδαύρου, μέσα από το χωρίο και στην συνέχεια κατευθύνονται προς το Λυγουριό. Στο 8,5km χιλιόμετρο, αρχίζει το χωμάτινο ανηφορικό μονοπάτι (trail) με διάρκεια περίπου 2,5km. Μετά το τέλος του μονοπατιού, οι αθλητές τρέχουν για περίπου 2.5km σε άσφαλτο, πριν συνεχίσουν σε χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο αρχαίο στάδιο, όπου και τερματίζουν.

  ΤΡΙΑΘΛΟ - multisport event Epidavros Action
  12-13 Σεπτεμβρίου 2020
  ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

  Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση κάθε χρόνο διευρύνεται πράγμα το οποίο προκύπτει
  από τη συμμετοχή. Το 2019 σημείωσε αύξηση 48% φτάνοντας τις 720 συμμετοχές και τους 250 επισκέπτες. Πρόκειται για αθλητική εκδήλωση τριάθλου, Aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο. Πρόκειται για διοργάνωση η οποία έχει διεξαχθεί το 2014, 2017, και 2018 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην τριαθλητική κοινότητα. Πρόθεση είναι το Epidavros Action να «ντυθεί» καλλιτεχνικά αλλά και αγροτοτουριστικά με έκθεση ντόπιων προϊόντων. Απώτερος στόχος είναι η εξωστρέφεια προκειμένου να υπάρχουν διεθνείς συμμετοχές

  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2020 ΙΟΥΛΙΟΣ 2020
  ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟ ΓΟΣ Ν. ΚΙΟΥ

  Η Νέα Κίος χτίστηκε από πρόσφυγες της Μικρασιατικής Κίου το 1927 στο μυχό του όρμου του Nαυπλίου στις ακτές του Αργολικού Κόλπου. Σήμερα μετράει τους 3.800 μόνιμους κατοίκους, ενώ τα νεόκτιστα καταπράσινα πάρκα, αλλά κι η παραλία Νέας Κίου προσελκύουν ολοένα περισσότερους επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά ή για ενήλικες, χορευτικές συναντήσεις , αφιέρωμα σε συνθέτες μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, βραδιές μαγειρικής κ. α. Θα πραγματοποιηθούν χορευτικές παραστάσεις όπου θα παρουσιαστούν χοροί από την Ανατολική Ρωμυλία, Πόντο και Κωνσταντινούπολη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Σκοπός της συνδιοργάνωσης είναι η διατήρηση, ανάδειξη και διαφύλαξη της Ελληνικής, λαογραφικής παράδοσης και κληρονομιάς, με σκοπό την ένωση των παραδοσιακών στοιχείων με το σύγχρονο κόσμο και τη διάδοσή τους στους νέους, μέσα από ακλόνητα ιστορικά δρώμενα που αναδεικνύονται και ζωντανεύουν από τέτοιες εκδηλώσεις.

  ΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2020 ΜΑΙΟΣ 2020
  Δήμος Άργου ς –Μυκηνών

  Το Άργος αποτέλεσε κορυφαίο κέντρο ολυμπιακής παιδείας στην αρχαιότητα και τα δρομικά γεγονότα που διοργανώνονται σήμερα από το Δήμο Άργους Μυκηνών, βασίζονται στη σπουδαία αυτή παρακαταθήκη, ενώ διαρκώς εμπλουτίζονται με πολιτιστικά στοιχεία και ποιοτικές παράλληλες εκδηλώσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικές προτάσεις, πολυεπίπεδα αθλητικά γεγονότα που ξεχωρίζουν. Όλες οι διοργανώσεις, παρά τις υψηλές παροχές σε όλους τους συμμετέχοντες, είναι μαζικές, ανοιχτές, λαϊκές, δωρεάν - χωρίς οιοδήποτε κόστος συμμετοχής. Επίσης υπάρχει πάντα ένας ιδιαίτερος κοινωφελής σκοπός, όπως η συγκέντρωση προϊόντων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε όποιον δύναται να προσφέρει, αλλά και πολύ σημαντικές δράσεις. Διαδρομές :
  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2019 21 ΚΜ
  ΔΡΟΜΟΣ 2019 5 ΚΜ
  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2019 1 ΚΜ

  ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ 2020 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
  ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

  Η «Γιορτή Ροδιού» που πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην Ερμιόνη, αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλλει σε όλους το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης, διαφημίζοντας παράλληλα την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ντόπια παιδιά, ντυμένα αγρότες, προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι μαγειρεμένες από κάποιον γνωστό Σεφ. Εκτός από τις γεύσεις ροδιού που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης μέσα από τα γλυκίσματα, τα φαγητά και τα ποτά που έχουν ετοιμάσει οι επαγγελματίες και οι νοικοκυρές της Ερμιόνης, έχει επίσης τη δυνατότητα να γλεντήσει με μουσική και χορό από ντόπια και ξένα συγκροτήματα. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος στην ποδηλατάδα, σε μια διαδρομή μέσα από τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια μέχρι το πανέμορφο φαράγγι Καταφύκι, όπου καταλήγει. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διοργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Οριστικό: Κλείδωσαν οι επιλογές της Περιφέρειας για οικονομικές ενισχύσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων-Ποιές είναι οι 16 εκδηλώσεις που θα ενισχυθούν Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top