728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

  Ένας Υπουργός από το αύριο στο Ναύπλιο

  Όταν το 2016 έγραφαν για την πολιτική διαδρομή του σημερινού Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου που αύριο θα βρίσκεται στο Ναύπλιο σίγουρα δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι στο μέλλον θα αποτελούσε έναν από τους πλέον χρήσιμους και παραγωγικούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου
  Μητσοτάκη .
  Δεν μπορούσαν να προβλέψουν επίσης ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα κέρδιζε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που προβληματίστηκαν όταν είχε αναλάβει τη συνολική ευθύνη της επικοινωνίας και του στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Η πράξη απέδειξε ότι πολιτικά μυαλά σαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο μπορούν να μπολιάσουν το πολιτικό DNA της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσουν χημεία δημιουργίας .
  Η υπογραφή του στο Νόμο που αφορά την ψήφο των Ελλήνων Μεταναστών σίγουρα περνά στην ιστορία ανοίγοντας νέες προοπτικές στην σχέση της Μητροπολιτικής Ελλάδας και της Ομογένειας.
  Είναι έργο πνοής για τον Ελληνισμό και αφορά το μέλλον. Γι αυτό επεδίωξε την μέγιστη δυνατή συναίνεση.
  Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «βαφτισμένος» πολιτικά στην κολυμβήθρα της Αριστεράς δείχνει μέσα από
  την πορεία του ότι αυτό που αναζητούσε είναι το σωστό πρόσωπο στη σωστή στιγμή για να μπορέσει να κάνει την πολιτική υπέρβαση και να γίνει συνδημιουργός στην προσπάθεια της Κυβέρνησης
  Οι επικοινωνιακές του γνώσεις αποτελούν βασικά όπλα για την κατανόηση των αναγκών της κοινωνίας αλλά και για το πέρασμα καινοτομιών που έχει ανάγκη ο τόπος
  Μέχρι τώρα δείχνει ότι διαθέτει το αισθητήριο του πολιτικού που δίνει την μάχη για το αύριο και δεν μπαίνει στην λογική της απλής διαχείρισης ώστε να μην έχει φθορές και άλλης φύσεως προβλήματα που γεννά η πολιτική δράση στην κεντρική σκηνή
  Η παρουσία του στο Ναύπλιο για τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωση » είναι ένα μικρό δείγμα της πολιτικής που ακολουθεί . Σύγχρονες δράσεις που κατανοεί την ανάγκη τους η κοινωνία και σίγουρα πιο ελκυστικές για το νέο άνθρωπο από όλες τις προηγούμενες.
  Το Ναύπλιο αλλά και οι άλλες πόλεις που επιλέχθηκαν του οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.
  Όπως πολύ σύντομα θα του οφείλει ένα ευχαριστώ για την λύση που προτίθεται να δώσει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων που παράγουν έργο μέσα από διάφορα εμπόδια.
  Το μεγάλο στοίχημα όπως δηλώνει είναι η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
  Η μεγάλη πρόκληση για τον Τάκη Θεοδωρικάκο είναι η αποφασιστική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό μέσα από έναν νέο νόμο κι ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
  Σίγουρα το επόμενο χρονικό διάστημα είναι σημαντικό Το Ναύπλιο μέσα από αυτή την συγκυρία αποκτά έναν πολύτιμο φίλο που οφείλει να τον σεβασθεί και να τον στηρίξει.
  Για τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που αποτελεί σοφή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη κρατήσαμε την απάντηση που έδωσε πρίν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σάσας Σταμάτη για το ποιόν θεωρεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε :
  «Το δημογραφικό πρόβλημα. Το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και με εθνική ενόραση και με συγκεκριμένες πολιτικές, που ξεφεύγουν από τη λογική των επιδομάτων. Ορθότατη η απόφαση για καταβολή 2.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της γέννας στα ζευγάρια που αποκτούν παιδί, αλλά χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές και συγκεκριμένη στρατηγική, γιατί το δημογραφικό είναι πρόβλημα που ξεφεύγει από τον χρονικό ορίζοντα μιας κυβέρνησης τετραετίας. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι το βάθος του προβλήματος και να αλλάξουμε αντιλήψεις, συμπεριφορές και πολιτικές. Τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί.»
  Κύριε Υπουργέ καλώς ήλθες στο Ναύπλιο


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ένας Υπουργός από το αύριο στο Ναύπλιο Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top