728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

  Tο πιο διαδραστικό Open Day έρχεται στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)! 10 Νοεμβρίου 2019, Βαμβακού Λακωνίας

  Το V.Lab  (Vamkakou Technology Labfully powered by SNF) είναιπλέον γεγονός:Ένα υπερσύγχρονο κέντρο STEAM στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς, που λειτουργείαπό την VamvakouRevival,και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)!Από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στη Βαμβακού Λακωνίας, λειτουργεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο, πλήρως
  εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας 3D εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, συστήματα τηλεδιασκέ-ψεων,iPads, laptops/desktops, πλακέτεςπρογραμματισμού Arduino και Lego EV3 robots. Το V.Labλειτούργησε αρχικά πιλοτικά προσφέροντας μια σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων, ως γνωριμία με τα αντικείμενα της ρομποτικής, των μαθηματικών με τη χρήση Η/Υ, της 3D σχεδίασης και εκτύπωσης και του προγραμματισμού. Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του πρόσφατα ανα-καινισμένου σχολείου της Βαμβακούςκαι ξεναγήθηκαν στους χώρους του.
  Την Κυριακή10 Νοεμβρίου, 11:00-15:00, το V.Labανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία.
  Εκεί,οι επισκέπτες θα έχουντην ευκαιρία ναγνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων
  και το περιεχόμενό τους, να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ταιριάζει, να μιλήσουν με καθηγητέςγια τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.
  Μαζί μας θα είναι το CTY (Center for TalentedYouth)Greeceτου AnatoliaCollege, ένα κέντρο για χαρι-σματικά και ταλαντούχα παιδιά που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιτρέποντας στους πιο ικανούς και δραστήριους μαθητές από Β' Δημοτικού έως B' Λυκείου να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.Το CTY θα μας εισάγειστο πρόγραμμα “Θέλεις να γίνεις Επιστήμονας;”, που  απευθύνεται σε παιδιά τα οποία ενθουσιάζονται με τις επιστήμες.
  Οι μαθητές Γ’ & Δ’ Δημοτικού, 12:00-13:30,θα γίνουν διαδοχικά βιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι και γεωλόγοι και με απλά υλικά, θα προσπαθήσουν να μοντελοποιήσουν δομές και σχέσεις, να «μεγαλώσουν» τα μικρά και να «μικρύνουν» τα μεγάλα, ώστε να τα φέρουν στα μέτρα τους και να τα «δουν» με λεπτομέρεια!
  Στη συνέχεια, η σκυτάλη θα δοθεί στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, 13:30-15:00,που θα γίνουν για λίγο βιολόγοι και αστρονόμοι, επιχειρώντας να μοντελοποιήσουν τόσο τα «μικρά» του κόσμου
  μας, όσο και τα «μεγάλα». Έπειτα, οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν μηχανικοί και χωρισμένοι σε ομάδες θα επιχειρήσουν να φτιάξουν τα πιο τρελά τρενάκια, με ανάποδες στροφές και βρόχους. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έννοια της ενέργειας, να διακρίνουν τη δυναμική και την κινητική ενέργεια και να διαπιστώσουν τις ενεργειακές μετατροπές.
  Σε καθένα από τα δύο εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν έως 20 παιδιά. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα [email protected] ή 2731-0-76233. Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες!
  Παράλληλα, όλη την ημέρα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρίανα ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που διαθέτει, να εκτυπώσουν σχέδια σε 3D printersκαι ναπαρακολουθήσουν πώς λειτουργούν τα Beebots, Dash&Dots και τα LegoEV3 robots. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μάθουν πώς προγραμματίζεται μία πλακέτα ανοιχτού κώδικα Arduinoκαι να ανακαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των μαθηματικών, μέσα από γρίφους και λογική, με τη χρήση Η/Υ &tablets και τα προγράμματα Osmo&Geogebra.
  Ήρθε η ώρα να χτυπήσει ξανά το κουδούνι του σχολείου της Βαμβακούςκαθώς την ίδια ημέρα θα
  πραγμα-τοποιηθούν οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτωντου V.Lab (VamvakouTechnologyLabfullypoweredbySNF) και τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει σε νέες τεχνολογίες, STEAM και ψηφιακές δεξιότητες!
  Είσοδος δωρεάν.
  Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα ανακοινωθεί σύντομα στο www.vamvakourevival.org.
  #V.Lab #VamvakouRevival
  Επικοινωνία
  Ομάδα VamvakouRevival
  Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
  [email protected]
  +30 27310 76233
  www.vamvakourevival.org
  Like us on Facebook @VamvakouRevival
  Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Tο πιο διαδραστικό Open Day έρχεται στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)! 10 Νοεμβρίου 2019, Βαμβακού Λακωνίας Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top