728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

  Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις δαπάνες της δημοτικής αρχής για εκδηλώσεις

  Ογδόντα χιλιάδες ευρώ περίπου έχει δαπανήσει η δημοτική αρχή τους πρώτους μήνες της θητείας της καταγγέλλει η  δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου επισημαίνοντας παράλληλα την άρνησή να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του
  τόπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί :
  Ανακοίνωση
  Το δημοτικό συμβούλιο δε συζητά και δεν σχεδιάζει δράσεις και έργα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου. Η δημοτική αρχή που εκπροσωπείται πλειοψηφικά, αρνείται πεισματικά να μπουν στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθούν τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες.
  Τα μέχρι τώρα  δημοτικά συμβούλια εξαντλούν τις συνεδριάσεις τους στο να περαιώνουν τρέχουσες εκκρεμείς υποθέσεις, οργάνωση εκδηλώσεων σεμιναρίων, φιεστών που μάλιστα κοστίζουν και πολύ ακριβά.
  Η διοργάνωση και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων απαιτούν χρηματοδότηση από τα έσοδα του δήμου που δεν είναι άλλα από τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόρους, τέλη κ.λ.π. δηλαδή χρήματα των δημοτών. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχουν ξοδευτεί περίπου 80000 ευρώ σε εκδηλώσεις που τάχα προβάλλουν την πόλη και προσφέρουν τουριστικά έσοδα. Αλήθεια πόσο ευχαριστημένοι και αναζωογονημένοι νοιώθουν όσοι συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο όταν τους  πνίγει η κάπνα από τα πυρηνελαιουργεία και η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια της Παλιάς Πόλης; Πόσο «αφύπνισε» την τοπική κοινωνία σε επίπεδο πολιτισμού η ΜΚΟ «Μεσόνησος» συνδιοργανώτρια με το Δήμο Ναυπλιέων του 6ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου; Πόσοι δημότες «θα αναζητήσουν τον Ιδανικό Εαυτό» στο πλαίσιο της 2ης Διημερίδας ψυχοθεραπευτών Gestalt;
  Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αντιτίθεται στις εκδηλώσεις.
  Αντιτίθεται στη λογική της δημοτικής αρχής όπου  επικρατεί  η σύνδεση  αθλητισμού-πολιτισμού-τουρισμού με τη χρήση των δύο πρώτων ως καύσιμο στις μηχανές του τρίτου με στόχο  η εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς να περάσει στις συνειδήσεις του λαού.
  Αντιτίθεται στη δημιουργία  του κατάλληλου περιβάλλοντος, για να ευδοκιμήσουν τα «φρούτα» της «πολιτιστικής χορηγίας», του «μάνατζμεντ» και των «κριτηρίων» της «αγοράς»
  Ο πολιτισμός,ο αθλητισμός, η σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα. Η πραγματική κοινωνική λειτουργία όλων αυτών  δεν είναι να «φέρει τζίρο και χρήμα» σε αυτούς που έχουν χρήμα, ούτε να κάνει ευχάριστη και ελκυστική τη στασιμότητα ενός κόσμου που σαπίζει. Ο αληθινός σκοπός του πολιτισμού είναι να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του λαού και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις που θα τον βοηθήσουν να ανέβει σε ανώτερες, εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.
  Η δική μας λογική συνδέει τις εκδηλώσεις με τις ανάγκες των δημοτών και μόνο με αυτές. Την ανάγκη της νεολαίας για δημιουργία ενός χώρου που θα «στεγάσει» τις ανησυχίες της  γύρω από τον πολιτισμό και θα δίνει βήμα για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Την ανάγκη της τρίτης ηλικίας  για κοινωνικοποίηση και υποστήριξη μέσω εκδηλώσεων που θα βοηθούσαν  για αυτό τον σκοπό. Την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη λαϊκή δημιουργία και ψυχαγωγούν με δημιουργικό περιεχόμενο.
  Παραθέτουμε πίνακα με τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει- συνδιοργανώσει ο Δήμος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις δαπάνες της δημοτικής αρχής για εκδηλώσεις Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top