728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

  Στην Επίδαυρο ξεκινάνε οικονομικούς ελέγχους αφού ξαφνικά βρήκαν ότι έλειπαν χρήματα απο το ταμείο της ΔΕΥΑΕΠ

  Οικονομικούς ελέγχους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, όπου δεν έχει γίνει, ώστε να γίνει γνωστή πλήρως η οικονομική και διοικητική θέση του Δήμου Επιδαύρου αποφάσισε η νέα Δημοτική αρχή.
  Τα χρήματα που έλειπαν από το ταμείο της ΔΕΥΑΕΠ
  και αντικαταστάθηκαν αυτές τις μέρες ήταν η αφετηρία και από εδώ και πέρα αυτό που θα ακολουθήσει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα βγάλει.
  Η ανακοίνωση
  Η νέα δημοτική αρχή, που ανέλαβε την διακυβέρνηση του δήμου από 1/9/2019 έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη, την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου και την πλήρη διαφάνεια σε όλα τα θέματα.
  Επειδή δε λειτουργούσαμε, δε λειτουργούμε και δε θα λειτουργήσουμε ποτέ εκδικητικά, εν θερμώ και σε βάρος κανενός που δεν έχει ευθύνη, εγγυόμαστε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες με γνώμονα την κείμενη νομοθεσία. Έτσι και τώρα θέλουμε να γνωρίζουμε την καθαρή οικονομική και διοικητική θέση του Δήμου και των νομικών προσώπων. Ζητάμε στοιχεία που δείχνουν αυτή τη θέση και βάση αυτών πορευόμαστε.
  Η πραγματικότητα όμως μερικές φορές μας ξεπερνά. Στη ΔΕΥΑΕΠ, όπου μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος ο απερχόμενος δήμαρχος, ο νέος πρόεδρος ανέλαβε στις 30/10/2019,γιατί τότε ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες νομιμοποίησης του νέου Δ.Σ της ΔΕΥΑΕΠ και έγινε συγκρότηση σε σώμα (ΦΕΚ-Α.Φ 3942,τεύχος Β/δημοσίευση 25/10/2019, διαπιστώθηκε μη ορθή χρήση του ταμείου της επιχείρησης, στις 26/ 10/ 2019. Την Τρίτη 29/ 10/ 2019, αμέσως μετά το 3ημερο της αργίας και αμέσως μόλις άνοιξαν οι τράπεζες,  διαπιστώθηκε έλλειμμα στο ταμείο της ΔΕΥΑΕΠ, το οποίο σήμερα τονίζουμε ότι δεν υπάρχει, καθώς τα χρήματα επεστράφησαν. Άμεσα και μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν βρέθηκε το ακριβές ποσό του ελλείμματος και αποκαταστάθηκε, σε αντίθεση με παλαιότερες υποθέσεις που μας ταλαιπώρησαν για χρόνια (και μερικές μας ταλαιπωρούν ακόμα), δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά σε εμάς και την τοπική κοινωνία για την έκβασή τους.
  Επίσης, πάρθηκε απόφαση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες (ΕΔΕ) για τον μη σύννομο τρόπο που διαχειρίζονταν το ταμείο, στην προηγούμενη διοικητική σύνθεση, οι υπάλληλοι και δόθηκαν αυστηρές εντολές, με καθημερινό έλεγχο από το νέο πρόεδρο.
  Η αξιοπιστία της ΔΕΥΑΕΠ και του δήμου, πρέπει να ανακτηθεί! Από την πρώτη κιόλας μέρα διοίκησης είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη της διαφάνειας και να αντιταχθούμε στον ωχαδερφισμό προηγούμενων διοικήσεων και αυτό έχει γίνει κατανοητό σε όλες τις κατευθύνσεις.
  Τα "παλιά" ανοιχτά θέματα που μας άφησε η απερχόμενη δημοτική αρχή (υπεξαιρέσεις στη ΔΕΥΑΕΠ, υπεξαιρέσεις στις σχολικές επιτροπές) καθώς και η νέα ατασθαλία στα ταμεία της ΔΕΥΑΕΠ που ανακαλύψαμε προσφάτως, μας αναγκάζουν να διενεργήσουμε οικονομικούς ελέγχους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, όπου δεν έχει γίνει, ώστε να γνωρίζουμε πλήρως την οικονομική και διοικητική θέση του Δήμου και με βάση αυτή να πορευτούμε. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, αιρετοί και δημότες, από πού ξεκινάμε!
  Ζητάμε από τους δημότες του δήμου μας να σταθούν πλάι μας σε αυτή την πρωτοβουλία και να είναι σίγουροι ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο και φυσικά η διαχείριση τους είναι ορθή και πάντα τεκμηριωμένη.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στην Επίδαυρο ξεκινάνε οικονομικούς ελέγχους αφού ξαφνικά βρήκαν ότι έλειπαν χρήματα απο το ταμείο της ΔΕΥΑΕΠ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top