728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

  Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου νέα Πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εργασίας

  Μία ιδιαίτερα σημαντική θέση εμπιστεύθηκε στη Σόνια Ταντάρου Κρίγγου η Κυβέρνηση.
  Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση νέα Πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εργασίας!
  Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) έχει πανελλήνια εμβέλεια με
  παραρτήματα σε όλες τις περιφέρειες. Ιδρύθηκε το 1994 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  Το ΚΕΘΙ ενεργοποιείται δυναμικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων. Διεξάγει έρευνες, εκπονεί μελέτες και πραγματοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δράσης σε θέματα ισότητας των φύλων.
  Μάλιστα η προηγούμενη πρόεδρος του ΚΕΘΙ κα Αδαμοπούλου είναι τώρα βουλευτής και παλαιότερα πρόεδρος του έχει χρηματίσει καιη ευρωβουλευτής κα Έυα Καϊλή.
  Ειδικότερα, το ΚΕΘΙ:
  Διεξάγει έρευνες και εκπονεί μελέτες για την ισότητα των φύλων, τις οποίες διαθέτει σε ενδιαφερόμενους/ες.
  Σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιολογεί προγράμματα δράσης, που προωθούν τους στόχους για την άρση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων.
  Μεταφέρει τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα συμβουλευτικής γυναικών και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ένταξη.
  Αναλαμβάνει την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση ατόμων, ομάδων, φορέων και οργανισμών σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων.
  Δημοσιεύει και εκδίδει μελέτες, έρευνες και άλλο ενημερωτικό υλικό (έντυπο, ηλεκτρονικό και οπτικο-ακουστικό).
  Προωθεί την αμφίδρομη πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς και τα δικαιώματα των γυναικών με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς.
  Υποστηρίζει τη δικτύωση και τη σύνδεση φορέων που δραστηριοποιούνται στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ένταξη.
  Διοργανώνει διαλέξεις, ημερίδες και συνέδρια για την ευαισθητοποίηση των γυναικών και των ανδρών, καθώς και για την υποστήριξη των δράσεων του φορέα.
  Το ΚΕΘΙ συμμετέχει είτε ως συντονιστής φορέας είτε ως εταίρος σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Δράσης, των οποίων σκοπός είναι η ενδυνάμωση και ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική.
  Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του εμφορείται από την αρχή της ένταξης της ισότητας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις (gendermainstreaming) αλλά και της ανάπτυξης θετικών δράσεων υπέρ των γυναικών, έτσι ώστε να συμβάλει στην άρση των έμφυλων διακρίσεων, στερεοτύπων, προκαταλήψεων και ανισοτήτων. Συνεκδοχικά, η μέχρι τώρα ανάληψη και υλοποίηση Προγραμμάτων Δράσης, ερευνών κ.λπ. επιχειρεί να επηρεάσει τις εθνικές πολιτικές, έχοντας ως στόχο την ισότιμη προώθηση των φύλων, όπως επίσης την καταπολέμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην οικογενειακή, εκπαιδευτική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική τους δράση.
  Ποια είναι η Σόνια
  Η Θεοδοσία (Σόνια) ΤάνταρουΚρίγγου γεννήθηκε το 1975. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» με κατεύθυνση την «Διακυβέρνηση», στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (CertifiedDataProtectionOfficerbyActa). Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
  Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μαχόμενη δικηγορία διατηρώντας δικό της δικηγορικό γραφείο, με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης το διοικητικό, οικογενειακό, εμπράγματο και εμπορικό δίκαιο. Είναι νομική σύμβουλος σε αρκετές επιχειρήσεις και γνώστης των θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, παρέχοντας νομική στήριξη και συμβουλές σε Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ., ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε ειδική σύμβουλος Δημάρχου. Συνεργάστηκε ως στέλεχος συμβουλευτικής για την υλοποίηση του έργου Δράση Συμβουλευτικής στα πλαίσια του Σχεδίου «Τοπική Πρωτοβουλία για την απασχόληση στον αστικό και ημιαστικό χώρο της Αργολίδος.»
  Παράλληλα έχει αναπτύξει και πλούσια κοινωνική δράση. Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πολλούς συλλόγους και συνεχίζει να συμμετέχει, με ποικίλες παρεμβάσεις, σε διάφορους κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και ιδρύματα. Διατέλεσε Ταμίας της Εταιρείας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Φυλακών Ναυπλίου, που σκοπό έχει την παροχή πληροφόρησης, προσανατολισμού και υποστήριξης προς την ευπαθή ομάδα των αποφυλακιζομένων από τις φυλακές Ναυπλίου. Υπήρξε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου.
  Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Αργολίδας.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου νέα Πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εργασίας Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top