728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

  Ναύπλιο : Συγκέντρωση καταδικη της εισβολής στην Συρία και ..." Berxwedan Jiyane "ή Η αντίσταση φέρνει ζωή !-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

  Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των πολιτών στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από ενεργούς πολίτες της περιοχής και τους οποίους εκπροσώπησε ο οδοντίατρος και τέως δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα
  εντυπωσιακή και αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της δικηγόρου Κορίνα Ρεπούση που συμμετέχει στην υπεράσπιση Κούρδων αγωνιστών ενώ συμμετείχε και στην υπόθεση Οτσαλάν στην υπεράσπισή του. Μαζί της ήταν και ο Κούρδος αγωνιστής που ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα μετά απο δύο χρόνια εγκλεισμού του σε Τούρκικες φυλακές  όπου και βασανίσθηκε .
  Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος στη σύντομη ομιλία του καταδίκασε εκ μέρους των πολιτών τη εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τη γενοκτονία τω Κούρδων και στη συνέχεια παρουσίασε την Κορίνα Ρεπούση που ανέφερε τα ακόλουθα:
  Για αρχή σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη που προσφέρεται απλόχειρα στο κουρδικό λαό ! Και σας φέρνω επαναστατικά  χαιρετίσματα από το πολιτικό κέντρο Κουρδισταν της Αθήνας. Θα Θέλαμε να ξέρετε πως Ως λαός, είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη της Ειρήνης.
  Αντιστεκόμαστε 8 η ημέρα στους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας.
  Ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.
  Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ήταν εξαιρετικά ασφαλή και δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ένοπλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. Στις πρόσφατες συνομιλίες -με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ- μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέδειξαν την προθυμία τους να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας διαρκούς ειρήνης.
  Με την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία, να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας αιματηρής σύγκρουσης.
  Ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από την ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα της ISIS.
  Η συνεχείς εισβολή  στην περιοχή από τις τουρκικές δυνάμεις θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες ο ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.
  Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία,
  Για να πετύχουμε τον στόχο μας, στηριζόμαστε στη διεθνή αλληλεγγύη και στον κοινό αγώνα όλων των Λαών και  που αγαπούν την ελευθερία.
  Οπως λέει και ο κουρδικός λαός
      " Berxwedan Jiyane "
  Η αντίσταση φέρνει ζωή !


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ναύπλιο : Συγκέντρωση καταδικη της εισβολής στην Συρία και ..." Berxwedan Jiyane "ή Η αντίσταση φέρνει ζωή !-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top