728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

  Σάλος με τις συλλήψεις των εγκληματικών συμμοριών που είχαν έδρα-ορμητήριο τη Νέα Κίο (ΒΙΝΤΕΟ)

  Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αργολίδα μετά την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που είχαν  έδρα ορμητήριο τη Νέα Κίο. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφερε, μετά από πολύμηνη έρευνα, να εξαρθρώσει τρεις (3) πολυμελείς, αυτοτελείς και ιεραρχικά διαρθρωμένες εγκληματικές
  οργανώσεις, αποτελούμενες από πενήντα τέσσερα (54) μέλη, τα οποία συνεργάζονταν με σκοπό την τέλεση, κατά κύριο λόγο, εγκλημάτων απάτης και πλαστογραφίας, αλλά και κλοπών και εκβιάσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο.
  Για την αποδόμηση των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 20-6-2019, παράλληλες επιχειρήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής από κοινού με το Τ.Α Αλίμου και τη συνδρομή ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε, της Υ.Α.Τ, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδος και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Αθήνας, Ασπροπύργου, Κινέττας, Αχαρνών, Γέρακα, Κορυδαλλού Αττικής, καθώς και Νέας Κίου Αργολίδος και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.
  Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον και αναζητούνται, δέκα οκτώ (18) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων, συνεχίζεται.
  Όπως διαπιστώθηκε από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, την φυσική επιτήρηση των υπόπτων και την συνολική έρευνα, οι τρείς (3) εγκληματικές οργανώσεις, είχαν δομημένη ιεραρχία και διαρκή δράση και συνεργάζονταν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και τεχνογνωσία με σκοπό την διάπραξη εγκλημάτων απάτης, πλαστογραφιών, εκβιάσεων και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, δρώντας χωρίς εδαφικό περιορισμό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
  Ως έδρα-ορμητήριο των εγκληματικών οργανώσεων ήταν, για την μία εξ’ αυτών η περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου και για τις άλλες δύο η περιοχή Νέας Κίου Αργολίδας.
  Ως προς τον τρόπο δράσης, τα αρχηγικά μέλη, αρχικά, εντόπιζαν μέσω διαδικτύου και κάποιες φορές μέσω έντυπου τύπου, τα υποψήφια θύματά τους, πωλητές εμπορευμάτων, προϊόντων, οχημάτων και άλλων αντικειμένων.
  Στη συνέχεια, άλλα μέλη προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους τηλεφωνικά και προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, κατόρθωναν να κλείσουν συμφωνία για την αγοραπωλησία.
  Ακολούθως και προκειμένου να κατορθώσουν την παραπλάνηση, κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού τραπεζικού λογαριασμού πάντα διαφορετικής τράπεζας από αυτή που υποδείκνυε το θύμα, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας (e-banking ) και στη συνέχεια τους απέστελλαν με e-mail το αποδεικτικό.
  Κατόπιν αυτού και εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα διαδικασίας VALEUR του τραπεζικού συστήματος, κατά την οποία το ποσό πιστώνεται σε χρονική διάρκεια περίπου δύο ημερών και όχι άμεσα, παραλάμβαναν το συμφωνηθέν εμπόρευμα, πριν ο πωλητής αντιληφθεί την απάτη.
  Τα παραπάνω παράνομα αποκτηθέντα εμπορεύματα στη συνέχεια τα εκποιούσαν σε ενδιαφερόμενο αγοραστή, σε τιμή πολύ μικρότερη της πραγματικής , έχοντας ως σκοπό την άμεση αποκόμιση χρηματικού ποσού.
  Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δράσης τους ήταν η συνεχής αλλαγή των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσαν, η χρησιμοποίηση κωδικών ονομασιών αντί των πραγματικών ονομάτων στις μεταξύ τους συνομιλίες και τα μέτρα αντιπαρακολούθησης που λάμβαναν.
  Συνολικά εξιχνιάστηκαν διακόσιες πενήντα πέντε (255) αξιόποινες πράξεις, κυρίως απάτες καθώς και εκβιάσεις, πλαστογραφίες και κλοπές, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα θεωρείται βέβαιη η περαιτέρω ταυτοποίηση και εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.
  Η συνολική περιουσιακή ζημία που προκάλεσαν στα θύματά τους, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.200.000 ευρώ.
  Από τις διενεργηθείσες έρευνες σε 12 κατοικίες, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 35.900 ευρώ, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, εκατοντάδες πακέτα καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων, πιστόλι, δύο (2) αεροβόλα όπλα, φυσίγγια, δεκατέσσερις (14) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιβλιάρια καταθέσεων, κάρτες ανάληψης διαφόρων Τραπεζών και τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Σάλος με τις συλλήψεις των εγκληματικών συμμοριών που είχαν έδρα-ορμητήριο τη Νέα Κίο (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top