728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

  ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ;-Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης

  ΚΑΘΟΥΜΑΙ και αναλογίζομαι. Και δύο εικόνες ζωηρές ανατέλλουνε μπροστά μου.
  Στην μία θωρώ τον ταλαίπωρο λαό της Τουρκίας.
  Η φτωχια τους  ανείπωτη. Σαν  πέσει ο ήλιος στήνουνε δίχως ντροπή για την ανέχειά τους ,τα δικά τους παζάρια στις γειτονιές και πωλούν ό,τι
  δεν βάζει ο νούς σου.
  Ένας φουκαράς  ογδοντάρης ανακάθεται στα λιγνά του ποδαράκια και πουλά 3-4 ξυραφάκια για το ξύρισμα. Ένας άλλος μεσόκοπος ένα μπουκάλι με μισογεμάτο αφρόλουτρο.
  Κάποιος άλλος με ένα πόδι  έφερε από το φτωχικό του μία μεταχειρισμένη ζυγαριά. Εε όλο και κάποιος θα θέλει να ζυγιστεί  μήπως και του δώσει κανένα παρά να βγάλει την ανημποριά του.
  Άλλοι εμπορεύονται τις κουτάλες και τα τσικάλια από την κουζίνα τους…ό,τι μπορεί ο καθείς σήμερα για να ζήσει.
  Νέα παιδιά γεμάτα αίμα και ζωή αρνούνται να κάνουν τον τεμπέλη και πωλούν μύδια στις γωνίες των δρόμων πάνω σε αυτοσχέδια  τραπεζάκια.
  Η περιπέτειά τους όμως δεν τους κάνει να αποξεχνούν τις βαθιές οικογενειακές αξίες. Σεβασμός στην συλλογική τους μήτρα και χειροφίλημα στους μεγαλυτέρους. Αγάπη για την πολυτεκνία δίχως να έχουνε πετύχει το υψηλό ρεκόρ των εκτρώσεων που εμείς οι  ευσεβείς Ορθόδοξοι Έλληνες κατέχουμε, καίτοι ποτέ δεν κατηχηθήκανε στα νάματα της Χριστιανικής πίστης.
  Σαν κάμει στην μπάντα ετούτη  η εικόνα  μου’ρχεται και καθηλώνεται στην ματιά μου μία άλλη παράσταση.
  Είναι αυτή του «ευλαβούς» και ένδοξου Νεοέλληνα.
  Ταλαίπωρος και αυτός ,μέσα στα κάτεργα των μνημονίων μα αμετανόητος. Υπερήφανος για τις χιλιάδες του εκτρώσεις που σκοτώνει ο ίδιος την ίδια του την γενιά. Θα τρέξει, αφού αφήσει για λίγο τις παραλίες με το αντιηλιακό ακόμη στην πλάτη του,  και «αγαλλομένω ποδί»  θα ψηφίσει με περηφάνια  τους , παντός απο-κόμματος, αρχιτέκτονες της ανομίας που δογματίζουν την αμαρτία, την αθεϊα,την αδικία, την ανωμαλία, την βλασφημία και και  τα Gay pride.
  Θα ‘ρθoυνε μάλιστα και στους Ναούς τώρα προεκλογικά κατά τας Ιεράς πανηγύρεις και θα τους κάνουν οι Χριστιανοί τεμενάδες σαν τα εικονίσματα μήπως μαζί με τον αιώνιο παράδεισο που τους τάζει ο Χριστός  κερδίσουνε και τον επίγειο με κάποιο ρουσφέτι ή τυχόν διορισμό για τα παιδιά τους.
  Θα συνεχίσουν αμεταμέλητα την αμαρτία, την πορνεία, την απατεωνιά,την σκληροκαρδία,  την μοιχεία,να βρίζουν με στόμα και έργα τον Χριστό και την Παναγία,να σέρνει ο ένας τον άλλον στα δικαστήρια,αδιάφοροι για την ιστορία και τις ρίζες τους… και μετά από όλα αυτά θα πέσουν για ύπνο δίχως να κάμουνε ούτε ένα Σταυρό .
  Και ύστερα σαν κλείσει και τούτη η εικόνα, βαρύγδουπες και αδιαμφισβήτητες  καταφθάνουν  οι σύγχρονες  προφητείες που λένε πως  οι Τούρκοι θε’να χαθούν ,να πλημυρίσουν στο αίμα,να βομβαρδιστούν ,να πετσοκοπούν ενώ ο αμετανόητος Νεοέλληνας θέλει να δοξασθεί ,να μεγαλουργήσει και να επαινεθεί από τον Θεό για την πώρωση  και καυτηριασμένη  πια συνείδησή του.Λες το λοιπόν να είναι  ο Θεός τόσο στενόμυαλος;
  π.Διονύσιος Ταμπάκης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ;-Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top