728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

  Στον δρόμο για την κάλπη ο Γιώργος Λυσίκατος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

  Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, μπορούμε όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα δηλώνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λυσίκατος της παράταξης Ναύπλιο Πρωτεύουσα Κανά με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρει τα ακόλουθα:

   Γιώργο, πες μας λίγα λόγια για εσένα. Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και να είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Πρωτεύουσα ξανά με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά
  Γεννήθηκα στο Ναύπλιο, το αγαπώ, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εδώ, γνωρίζω την πόλη, αλλά και τους συμπολίτες μου, και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω να την κάνουμε καλύτερη. Ο διευρυμένος πλέον Δήμος Ναυπλιέων έχει ανάγκη για μια επανεκκίνηση και θα πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τα δυνατά μας για να επανέλθει ο δήμος μας στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Σε αυτή λοιπόν τη προσπάθεια και ιδιαίτερα μετά τη πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.
  – Πως κρίνεις τη διοίκηση Κωστούρου;
  Η διοίκηση του κ. Κωστούρου είναι μια απερχόμενη διοίκηση. Δυστυχώς δεν έχω να σχολιάσω κάποιο «έργο» για την θητεία του. Να πω δηλαδή ότι αυτό το έργο ο Κωστούρος το έκανε σωστά ή το έκανε λάθος. Μιλάω για σοβαρά έργα, όχι για απλά, δηλαδή κάτι σαν τα δελτία τύπου που έβγαιναν από το γραφείο του δημάρχου για ελαιοχρωματισμούς κτιρίων. Αυτά δεν είναι έργα. Αυτά είναι βασικές υποχρεώσεις. Έχει χαθεί η ουσία από τους απερχόμενους διοικούντες οι οποίοι αρκέστηκαν κατά την θητεία σους σε διάφορες εκδηλώσεις για τις οποίες σπαταλήθηκαν χρήματα και χρεώθηκαν οι δημότες. Συνεπώς αυτό που χρειαζόμαστε λέω και πάλι είναι μια δυνατή επανεκκίνηση. Να βρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης μέσα από σκληρή δουλειά, λύνοντας αρχικά τα βασικά προβλήματα των δημοτών.
  – Ποια θεωρείς δηλαδή ως βασικά προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Ναυπλιέων;
  Θα σταθώ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο οδικό δίκτυο, στην πρόληψη καλής και ασφαλούς μετακίνησης των ΑμΕΑ, στην μη αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και φυσικά σε ζητήματα καθαριότητας. Εκεί ειδικά είμαστε πίσω.
  -Πες μας για ποιους λόγους ένας δημότης Ναυπλίου να επιλέξει τον συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
  Είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, με πολυφωνία αλλά και ομόνοια, κάτι που δεν είναι εύκολο άλλα το έχει καταφέρει ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος δοκιμασμένος τόσο επαγγελματικά όσο και αυτοδιοικητικά. Γνωρίζει πολύ καλά τόσο τη πόλη του Ναυπλίου όσο και ευρύτερα τον Δήμο Ναυπλιέων, τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Ο Τάκης ο Αναγνωσταράς νοιάζεται για όλους και για όλα και αυτό δυστυχώς δεν το συναντάς συχνά στην εποχή μας..
  -Σε περίπτωση που εκλεγείς, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου;  Δηλαδή ο ίδιος ο δημότης γιατί να βάλει σταυρό προτίμησης στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Λυσίκατο;
  Από  όποιο  πόστο  κι  αν  μου  ζητηθεί  να προσφέρω  σε  περίπτωση  που  εκλεγώ, θα προσανατολιστώ  στην  κατεύθυνση  της  αντιμετώπισης των  πραγματικών  καθημερινών  προβλημάτων του Δήμου και  κατά  συνέπεια  των  δημοτών, όχι  στο  πλαίσιο του πανηγυρισμού  ή  της  προβολής  αλλά  σε  επίπεδο  ρεαλισμού   και  πραγματικών αναγκών, καθώς  πιστεύω  ότι  η  κάθε  δράση  ή  ενέργεια μιας  Δημοτικής  αρχής, το οποιοδήποτε έργο μικρό ή μεγάλο, θα  πρέπει  τελικά  να  καταλήγει  και  να  εξαργυρώνεται  προς  όφελος  των  δημοτών της  και  μόνο.  Ο  κόσμος συχνά χρειάζεται  μια  δική  του  φωνή  που  να  λέει  τα  πράγματα  «όπως είναι»  και  αυτός  θέλω να είναι  ο  δικός  μου  ρόλος.
  -Δεν υπάρχει κάτι δηλαδή στο οποίο να είσαι πιο κοντά; Εκλέχθηκες και έρχεται ο Αναγνωσταράς και σου λέει Γιώργο τι θέλεις να κάνεις; Τι του απαντάς;
  Κοιτάξτε, προσωπικά, με  ενδιαφέρει  ο  τομέας της Καθημερινότητας για  την   οποία  ήδη μίλησα  αλλά  και  ο  τομέας  Κοινωνικής Πολιτικής  δηλαδή  η οργάνωση  δομών  και  δράσεων, που  θα έχουν ως στόχο   την  ενίσχυση  και  υποστήριξη  ευπαθών  ομάδων του  πληθυσμού  ή  ομάδων  που  έχουν  περιθωριοποιηθεί. Πραγματικά   δεν  πρέπει  να  λησμονούμε  ούτε  στιγμή, ειδικά  στις  μέρες  μας,  ότι  δίπλα  μας  μπορεί  να  υπάρχουν  άνθρωποι  που  δίνουν  μεγάλη  μάχη  για  να  μπορέσουν  να  ανταποκριθούν ακόμη  και  σε απλές  καθημερινές  ανάγκες.
  -Το φαινόμενο των «άφωνων» δημοτικών Συμβούλων σε Δημοτικά Συμβούλια σκοπεύεις σε περίπτωση εκλογής σου να το τηρήσεις; 
  Φυσικά  και  δεν  θα  είμαι  ένας  άφωνος  δημοτικός  σύμβουλος  καθώς  στη  ζωή  έχω μάθει  να  λέω  πάντα  την  άποψη  μου δυνατά    και  καθαρά  και  αυτό  θα  συνεχίσω  να  κάνω  σε  κάθε  περίπτωση.
  Διεκδικούμε έναν καλύτερο Δήμο γιατί αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο. Η σημερινή κατάσταση στα δημοτικά συμβούλια την οποία και έχω παρακολουθήσει δεν έχει προηγούμενο. Ειδικότερα μπορώ να πω πως σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έχουν πάρει καν τον λόγο, να ρωτήσουν, κάτι. Σε όλα ναι χωρίς να ξέρουν ούτε για ποιο θέμα γίνεται συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και ο κόσμος φυσικά, έχει ευθύνες. Θα πρέπει να καταλάβει ότι η ψήφος είναι η εκπροσώπηση του και η φωνή του στο δημοτικό συμβούλιο.
  -Πως βλέπεις το μέλλον του Δήμου, μέσα στις δύσκολες οικονομικο-πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;
  Κοιτάξτε. Το Ναύπλιο είναι μια εξαιρετική πόλη με πολλές δυνατότητες, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, ιστορία και άριστη γεωγραφική τοποθεσία. Κάτω από οποιεσδήποτε οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, πιστεύω ότι το μέλλον του Δήμου μας θα είναι λαμπερό και θα βρεθεί εκεί που του αξίζει: μια από τις πιο αξιόλογες πόλεις στην Ελλάδα και με Ευρωπαϊκή προοπτική. Θέληση να υπάρχει, και τα προβλήματα του Δήμου μας τα γνωρίζουμε και έχουμε την θέληση και την ικανότητα να τα λύσουμε.
  -Κλείνοντας τι άλλο θα ήθελες να προσθέσεις σε όλους αυτούς που μας παρακολουθούν.
  Ως νέος, αποφάσισα να συμμετέχω. Θα μπορούσα να απέχω όπως κάνουν πολλοί – πάρα πολλοί συνομήλικοι μου. Αντί όμως να κατηγορώ για όσα θεωρώ ότι μπορούσαν να γίνουν  αποφάσισα να προσπαθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου, συμβάλλοντας στη προσπάθεια ενός συνδυασμού που στόχο έχει να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Διεκδικούμε έναν καλύτερο Δήμο γιατί πολύ απλά η απερχόμενη διοίκηση δε προσέφερε ούτε τα βασικά στους συνδημότες μας. Αποφάσισα να στηρίξω τον άνθρωπο Παναγιώτη Αναγνωσταρά που έχει αποδείξει την αγάπη του για τον τόπο με έργα τα οποία εξυπηρετούν τους συνδημότες μας μέχρι σήμερα.  Αποφάσισα να προσπαθήσω να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο και να βοηθήσω τον τόπο μας! Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, μπορούμε όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα. Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα στους νέους αυτού του Δήμου, η συμμετοχή και η ψήφος τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απαραίτητη. Θα πρέπει σοβαρά να αποφασίσουν για το αύριο του τόπου μας ώστε ο Δήμος μας να γίνει το κόσμημα που του αξίζει. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος μας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Στον δρόμο για την κάλπη ο Γιώργος Λυσίκατος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top