728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

  Χατούνα Σακβαρελίντζε: η δυναμική γυναικεία έκφραση στο πλευρό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

  Η κυρία Χατούνα Σακβαρελίντζε γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Συγκυρίες της ζωής (κυρίως πολιτικές) την έφεραν στο Ναύπλιο. Πολιτογραφήθηκε Ναυπλιώτισσα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της εδώ, πριν από 23 τόσα χρόνια!
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ χαρακτηριστικά: Ζώ και δραστηριοποιούμε στο Ναύπλιο από το 1993, εργάστηκα ως υπάλληλος σε διαφορά τεχνικά
  γραφεία δίπλα με πολύ αξιόλογους συναδέλφους. (Τάσος Σαλεσιώτης, Θάνος Καλημέρης , Σταύρος Καλαντζής, Τεχνική εταιρία «ΕΣΤΙΑ» με ειδίκευση στην αντιστήριξη και αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων) είμαι ευγνώμων σε όλους, γιατί μου δώσανε μεγάλη αγκαλιά, εμπιστοσύνη και χώρο για να αναδείξω άξιες μου και τις δυνατότητες μου.
  ΕΙΝΑΙ αναμφισβήτητα μια γοητευτική γυναίκα. Κέρδισε όμως τη μάχη της ζωής δουλεύοντας σκληρά και αδιάκοπα. Το όνειρό της να αποκτήσει δικό της τεχνικό γραφείο στο Ναύπλιο. Τα κατάφερε και νοιώθει υπερήφανη γι’ αυτό. Όπως λέει: Aπόκτησα την ελληνική ιθαγένεια και από 2001 είμαι δημότης Ναυπλίου. Από 2002 και μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας Αρχιτέκτων Μηχανικός και διατηρώ τεχνικό γραφείο στο Ναύπλιο.
  ΠΩΣ… μπλέχτηκε με τα κοινά; Απλά την προσέγγισε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς λόγω… συναδελφικότητας. Υποστηρίζει η Χατούνα: Αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ναυπλίου με το συνδυασμό του «Ναύπλιο πρωτεύουσα ξανά». Είναι χαρά μου να αγωνιστώ και να προσφέρω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην πόλη, που αγαπώ και με φιλοξενεί περίπου 30 χρόνια.
  Η κυρία Σακβαρελίντζε αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Τμπίλισι της Γεωργίας που ανήκε, ως γνωστόν, στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Όταν ήλθε στην Ελλάδα αναγνώρισε τους τίτλους σπουδών της (στο ΔΙΚΑΤΣΑ ΤΟ 1997) παίρνοντας πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Μπορώ να προσφέρω πολλά» λέει «αφού το Ναύπλιο έχει πλήθος από διατηρητέα κτίρια τα οποία… λατρεύω να αναπαλαιώνω. Είναι και η ειδικότητά μου άλλωστε».
  ΕΙΝΑΙ φίλη και με τον Σαλεσιώτη και τον Αναγνωσταρά. Ο δεύτερος όμως έκανε την κίνηση – ματ. Και την έπεισε να πει το «ναι».
  Η κυρία Σακβαρελίντζε είναι μητέρα δύο παιδιών. Μιλάει τέσσερις γλώσσες: Ρωσικά, Αγγλικά, Γεωργιανά και φυσικά Ελληνικά. Ποιος δεν θα ήθελε μια τέτοια υποψήφια στον συνδυασμό του;
  ΠΟΙΕΣ είναι οι προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης για μια γυναίκα που ήλθε στο Ναύπλιο από πολύ μακριά; «Θα ήθελα έναν Δήμο να δίνει αξία στον κάθε πολίτη, ώστε κι αυτός να δίνει αξία στην πόλη μας. Η γραφειοκρατία, οι συναρμοδιότητες, τα κενά και οι επικαλύψεις μας απαξιώνουν καθημερινά. Στόχος μας να κάνουμε έναν Δήμο προσανατολισμένο στον δημότη με λειτουργία των υπηρεσιών του που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προσφέρουν τα μέγιστα».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Χατούνα Σακβαρελίντζε: η δυναμική γυναικεία έκφραση στο πλευρό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top