728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

  Σφοδρή επίθεση Πατσαρίνου κατα Τατούλη : Η διάλυση της Περιφερειακής Αρχής

  Σφοδρή επίθεση κατά της Περιφερειακής αρχής ΕΞΑΠΈΛΥΣΕ ο  Νίκος Πατσαρίνος επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με αφορμή το τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο και τα προς συζήτηση θέματα . Αν και το συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας (!!!) ο Νίκος Πατσαρίνος έδωσε στην δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση :
  «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτή η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα έργα ή δράσεις.
  Παράδειγμα, το 4ο θέμα της συνεδρίασης τουΠεριφερειακού Συμβουλίου (4/3/2019) που αφορούσε τηνέγκριση ΣΔΙΤ για τη μαρίνα Ναυπλίου, για το οποίο δεν είχαμε καμία ουσιαστική ενημέρωση. Ξεκινά μία δράση που θα μας δεσμεύει για τα επόμενα 40 χρόνια και απ’ αρχής δεν μας δίνονται σοβαρά και απαραίτητα στοιχεία για ενημέρωση και διαμόρφωση άποψης.
  Όμως πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η διαχείριση των δύο θεμάτων(5 και 6) που αφορούν την κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων για το έργο ΣΔΙΤ Απορριμμάτων, για το οποίο έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
  α) Τηναπουσία δημόσιου ελέγχου και παρακολούθησής του, γι’ αυτό και τα συνεχή φαινόμενα, ακόμη και σε αυτή τη συνεδρίαση, νομικών παρατυπιών, αλλά και αδιαφάνειας και στρέβλωσης στοιχείων.
  β) Τησυμφωνία με την Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», που δεν υπήρχε κατά τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακόμη δεν ξέρουμε αν έχει συσταθεί και αν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.
  γ) Την περίφημη ιδιωτική χωροθέτηση που παραμένει«στον αέρα» ακόμη και τώρα.Τα προς αξιοποίηση ακίνητα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί πριν από τη σύμβαση και αυτό δεν έγινε ποτέ!Αποφασίστηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για να περισωθεί το έργο αλλά και εδώ υπάρχουν προβλήματα και «ανοιχτά» θέματα.
  δ) Τα απανωτά ψέματα, την απόκρυψη στοιχείων, τους αιφνιδιασμούς και την προχειρότητα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας,που δείχνουνέλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας, με επακόλουθο την αναποτελεσματικότητα.
  ε) Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι αυτό το έργο που θα ισχύσει για τα επόμενα 28 χρόνια (έως το 2047!) είναι εκτός σύγχρονων προδιαγραφών και ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΔΑ (Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων) και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με αμφισβήτηση των χρηματοδοτήσεων και με επιβολή προστίμων, με μελανά σημεία τη διαχείριση συμμίκτων, τις υπερβολικά φουσκωμένες ποσότητες και τον μεγάλο όγκο υπολειμμάτων.
  Με «ανοιχτά» όλα αυτά τα θεσμικά, νομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτικά ζητήματα, οι αποφάσεις, δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να είναι καθαρές, δημοκρατικές και υπεύθυνες. Η Περιφερειακή Αρχή κινήθηκε και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση!
  Δεν μπορεί σε αυτό το μεγάλο - πρωταρχικό έργο της Περιφέρειας, η Περιφερειακή Αρχή να μην έχει διασφαλίσει την πλειοψηφία και να επιχειρεί να νομιμοποιήσει το έργο με σχετικές πλειοψηφίες, δεδομένων των αντιρρήσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
  Την καλούμε, αν δεν διασφαλίσει τις παραπάνω προϋποθέσεις να μην ξαναφέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τις εκλογές του Μάη. Καλύτερα να διαχειριστεί το ζήτημα η νέα Περιφερειακή Αρχή και τα νέα συλλογικά όργανα που θα διακατέχονται, μετά τη δυναμική είσοδο της απλής αναλογικής, από συλλογικότητα, συνεννόηση, σεβασμό προς όλους, διαφάνεια, δημοκρατία και αποτελεσματικότητα. Έτσι θα ωφεληθούν περισσότερο οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.
  Υ.Γ. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, που ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ζήσαμε τα εξής κωμικοτραγικά γεγονότα:
  - Με την αλαζονική και λαθεμένη στάση της αλλά και με τον πανικό που την διακατείχε, η Περιφερειακή Αρχή αντί να δει ότι ακόμη και στο μεγάλο της έργο της έμειναν σχεδόν οι μισοί της σύμβουλοι για να το υπερασπιστούν, προσπάθησε να πει ότι φταίει η συνεπής στάση της αντιπολίτευσης.
  -Ενώ είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ματαίωσης τηςσυνεδρίασης, η Περιφερειακή Αρχή μας απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουμε την αίθουσα συνεδριάσεωνμε την απειλή ότι θα μας κατέγραφε στους παρόντες! Φαινόμενα αντιδημοκρατικότητας και αυταρχικότητας που χαρακτηρίζουν τα «πληγωμένα θηρία» του παρελθόντος.
  Για την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα»
  ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Σφοδρή επίθεση Πατσαρίνου κατα Τατούλη : Η διάλυση της Περιφερειακής Αρχής Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top