728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

  Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

  Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας πρέπει να έγινε φάουλ και μάλιστα από αυτά που λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα αχρείαστο. Αν φυσικά αρχίσεις και κάνεις φάουλ από τώρα τότε τι θα κάνεις σε μία άλλη στιγμή πιο κρίσιμη. Είναι ένα ερώτημα και αυτό. Εμείς ευχόμαστε αν είναι αλήθεια να μην
  έχουμε άλλο παρόμοιο θέμα γιατί σε μία μικρή πόλη με τα χαρακτηριστικά που έχει το Ναύπλιο προέχει ο πολιτικός πολιτισμός και όχι ποιος θα ακουσθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  Καμπόσος 
  Στο Αργος πάντως είναι πιο ήσυχα τα πράγματα σε ότι αφορά τις αντιπαραθέσεις για τον Δήμο. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος κάνει μεγάλες κι νήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην Δημοτική αρχή ενώ παράλληλα θα της δώσει και ακόμα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά .Ονόματα –εκπλήξεις
  Νικητόπουλος
  Όχι μόνον δεν κάνει πίσω ο Νικητόπουλος στο Αργος αλλά αρχίζει να ετοιμάζεται πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι θα αποσυρθεί παραχωρώντας την θέση του στον Χειβιδόπουλο. Γνωρίζει φυσικά όλα τα παιχνίδια που παίζονται στον χώρο της Αριστεράς και έχει στείλει τα πρώτα μηνύματα. Η διαμόρφωση μία πλατφόρμας προτάσεων που θα βγει μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες είναι το πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή.
  Αναγνωσταράς
  Ορθώς έπραξε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και έβαλε το ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών στο Ναύπλιο όπως φημολογείται Εκείνο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το νόημα της σιωπής του Δημήτρη Κωστούρου. Αν ο Δήμαρχος Ναυπλίου εκτιμά ότι δεν πρέπει να απαντά στον τέως συνεργάτη του τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι θέμα που απασχολεί την πόλη και οφείλει να είναι ξεκάθαρος για το μέλλον.
  Γκάτζιος
  Η αποχώρηση του Κώστα Γκάτζιου από τον Δήμο Επιδαύρου έχει ανοίξει τα σενάρια της διαδοχής με πολλούς πρωταγωνιστές. Ένα από αυτά θέλει την επιστροφή του Αλέξανδρου Τσιλογιάννη στα κοινά. Είναι σίγουρα ένα σενάριο που αφορά την παλιά φρουρά του Δήμου Ασκληπιείου και σηκώνει μεγάλη συζήτηση αφού το όνομα του Αλέξανδρου είναι συνδεδεμένο με μεγάλες στιγμές. Το πρόβλημα που θα υπάρξει είναι η σχέση του με τους ΑΝΕΛ αν παραμένει εκεί.

  Σφυρής 

  Τον Δημήτρη Καμιζή θυμήθηκε ο Δημήτρης Σφυρής στοχεύοντας προφανώς σε κάποιες επικοινωνιακές τακτικές. Φυσικά η αναφορά σε λάθη η παραλείψεις του τέως Δημάρχου δεν έχουν καμία ισχύ πλέον. Αυτό που έχει ισχύ είναι οι κινήσεις που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι αντίπαλοί του. Προφανώς τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο στελέχωσης των ψηφοδελτίων η μάχη θα είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα σκληρή αφού όποιος χάσει αυτή την φορά χάνεται .

  Ανδριανός 
  Η ρήξη της Νέας Δημοκρατίας με τον Πέτρο Τατούλη είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Φυσιολογικό ακόλουθο είναι οι δηλώσεις των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατά του περιφερειάρχη . Ενας ένας αποστασιοποιείται και ετοιμάζεται για να στηρίξει την τελική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η του Αντώνη Σαμαρά αν προτιμάτε . Ο Γιάννης Ανδριανός μέχρι τώρα σιωπά. Πώς να μεταφράσουμε αυτή την σιωπή. Διαφωνία με την ηγεσία η απλά δεν θέλει να χαλάσει την σχέση του με τον Πέτρο ; Θα δούμε ….

  Πλάκα 

  Αυτό το κόμμα έχει τελικά μεγάλη πλάκα όταν αφήνει στην τύχη τους κάποια πράγματα Αν αληθεύει η πληροφορία λίγα 24ωρα μετά την δήλωση του Αδωνη Γεωργιάδη που έκοψε κάθε δεσμό με τον Πέτρο Τατούλη καλώντας παράλληλα τους Νεοδημοκράτες σε στάση μάχης απέναντι στον Περιφερειάρχη έγινε το εξής : Η αναπληρώτρια Γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Παναγιωτοπούλου  μιλώντας σε μαθητές την ημέρα του Αγιασμού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πέτρου Τατούλη. Προφανώς ως Αντιπεριφεριεάρχης γιατί σαν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί για να πέσει ο Τατούλης Ετσι δεν είναι ;;;

  Γραμματέας 

  Ο Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με εσωτερική εγκύκλιο ζητά από τα μέλη του κόμματος : «Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού που 0α διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.» Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβατε ;;

  Νίκας 

  Την θυμόσαστε εκείνη την διαφήμιση που έλεγε : « Βλέπεις ΝΙΚΑΣ είναι καλό». Προφανώς αυτήν έβλεπαν συχνά στη Νέα Δημοκρατία και καταλήγουν κατά πάσα πιθανότητα στην επιλογή του Δημάρχου Καλαμάτας για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μία επιλογή που σίγουρα δεν φέρνει ενθουσιασμό αλλά και πίστη για νίκη. Μία επιλογή που θα φέρει ατελείωτη γκρίνια στο Αργος. Μία επιλογή που δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία στερείται νέων στελεχών και πολιτικής βούλησης για ανανέωση. Οσο για τον Ανδρέα Λυκουρέτζο μάλλον δεν ήταν έτοιμος για τέτοιοι ρόλο .

  Δημοσκοπήσεις

  Πάμε για τον Οκτώβριο και ταυτόχρονα έρχεται η ώρα των δημοσκοπήσεων . Ήδη υποψήφιοι έχουν κλείσει συμφωνίες και θα προχωρήσουν στην υλοποίησή τους ώστε να έχουν μια καθαρή εικόνα για το που πάνε και να προλάβουν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Φυσικά οι περισσότεροι θα πάνε στα τυφλά και ότι προκύψει αλλά έτσι δεν δίνουν απαντήσεις. Παράλληλα αρχίζουν και γεμίζουν τα ψηφοδέλτια. Ο Αναγνωσταράς δείχνει να πηγαίνει καλά με τις γυναίκες αφού οι τρείς πρώτες υποψηφιότητες είναι γνωστά ονόματα. Ο Κωστούρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και ο Σαλεσιώτης καλό Φλεβάρη

  Αναμονή

  Για τον Χειβιδόπουλο τα είπαμε . Οι φήμες από το περιβάλλον του μιλούσαν για επισημοποίηση της πρόθεσής του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αργους- Μυκηνών μέσα στον Σεπτέμβριο. Νεότερες φήμες λένε ότι αλλάζει γνώμη και πάει με την όπισθεν ολοταχώς. Προφανώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλει και ψάχνει τον κατάλληλο χρόνο. Κουράγιο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top