728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

  Η δικαίωση Καμπόσου ήρθε μέσω....Τατούλη -Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ανέλαβε αμέσως την ευθύνη διευθέτησης του προβλήματος

  Η παρέμβαση του Δημήτρη Καμπόσου αποδείχθηκε ότι είχε καταλυτικό χαρακτήρα αφού μετά την συνάντηση που είχε με τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ενεργοποιήθηκε η Περιφέρεια και όπως ανακοίνωσε ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα ο Πέτρος Τατούλης παραμερίζοντας πλέον με εμφανή τρόπο τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσος Χειβιδόπουλος . Η ανακοίνωση που δικαίωσε τον Δήμαρχο Αργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο για όσα λίγη ώρα νωρίτερα υποστήριξε στη συνέντευξη τύπου ήρθε το μεσημέρι απο το γραφείο του Περιφερειάρχη και ανέφερε τα ακόλουθα: Σε ότι αφορά τη σχολική μεταφορά στην Αργολίδα πραγματικά υπήρξε μερικό πρόβλημα λόγω μη συμμετοχής των μεταφορέων στους δύο διεθνείς ανοιχτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και στην αδυναμία τους να ικανοποιήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου για παράταση των συμβάσεων. 
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέλαβε αμέσως την ευθύνη διευθέτησης του προβλήματος, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών, που αποτελεί κύρια φροντίδα της περιφερειακής αρχής. 
  Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της έδρας ανέλαβαν το ζήτημα και ήδη μετά από συνεννόηση με τους μεταφορείς το θέμα βαίνει προς επίλυση, ώστε τη Δευτέρα να έχει εξομαλυνθεί το πρόγραμμα μεταφοράς μέρους των μαθητών της Αργολίδας. 
  Συστήνεται σε όλους να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το θέμα της σχολικής μεταφοράς, καθώς δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση, ούτε για πολιτικούς λόγους, ούτε για προσωπικούς. Αφορά την ασφάλεια και πρόσβαση των μαθητών, των νέων παιδιών μας στα σχολεία τους. 
  Εκφράζεται επίσης απογοήτευση για την αθλιότητα μερικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να σκηνοθετήσουν σκηνές προκειμένου να δυσφημήσουν την κοινωνία μας. 
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ήδη ζητήσει από την Αστυνομική Διεύθυνση να διερευνήσει ποιος χρησιμοποίησε αγροτικό αυτοκίνητο για να μεταφέρει μαθητές, εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο.   
  Καμπόσος 
  Νωρίτερα απο τον Δήμο Αργους-Μυκηνών δόθηκε στην δημοσιότητα :
  Συνάντηση με μαθητές , διευθυντές γυμνασίων, λυκείων και εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Αργολίδας είχε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος με αφορμή την  παρατεταμένη ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί όλες αυτές τις μέρες οι μαθητές του Δήμου μας εφόσον δεν έχει επιλυθεί η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.   Παρά το ότι ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών αφού πρωτίστως ενημερώθηκε για τις εξελίξεις επί του θέματος, πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι  ο Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης ανέλαβε προσωπικώς το ζήτημα και αναμένεται να επιλυθεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Καμπόσος «Δυστυχώς η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  φάνηκαν  κατώτεροι των απαιτήσεων και δεν έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η παρούσα κατάσταση». 
  Ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Αργολίδας κ. Γιάννης Δουβίκας ανέφερε χαρακτηριστικά,  πως το θέμα δημιουργήθηκε διότι ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους έγκαιρα  και έπρεπε να είχε γίνει από τον Σεπτέμβρη του 2017.
  Το ΚΤΕΛ Αργολίδας σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο διαγωνισμός έγινε τελικά τον Ιούνιο του 2018 για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 και κηρύχθηκε άγονος. Θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα... Όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσε να επαναληφθεί; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου όταν εμείς εμφανιστήκαμε στον τύπο και προειδοποιήσαμε ότι δεν έχει γίνει νέος διαγωνισμός και ότι τα παιδιά δε θα μπορούσαν να πάνε στα σχολεία τους; Και γιατί παραμονές έναρξης του σχολικού έτους ψηφίσθηκε με τροπολογία παράταση δηλαδή ουσιαστικά αναβίωση της παλαιάς σύμβασης από το 2015, την οποία παραδέχθηκε ο κος Χειβιδόπουλος ότι δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, τώρα που έχει φτάσει στις 20 Σεπτεμβρίου;».
  Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από πλευράς τους επεσήμαναν πως είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί η μετακίνηση των παιδιών με τα πόδια σε κεντρικές οδούς της πόλης. 
  Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος θα παρακολουθεί στενά το θέμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίλυση του προβλήματος.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η δικαίωση Καμπόσου ήρθε μέσω....Τατούλη -Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ανέλαβε αμέσως την ευθύνη διευθέτησης του προβλήματος Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top