728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:Σφοδρή επίθεση Γόντικα με καταλογισμό ευθυνών σε όλα τα επίπεδα για την μεταφορά των μαθητών-Φταίνε και οι Δήμαρχοι

  Σφοδρή επίθεση συνολικά κατά του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταλογίζοντας ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους. Σε σχετική συνέντευξη τύπου αναφέρει : « Εκατοντάδες μαθητές στη
  Πελοπόννησο θα πάνε αύριο στο σχολείο,  χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους.  Για εκατοντάδες δρομολόγια σε όλους τους νομούς,  δεν έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι στους διαγωνισμούς που έκανε η Περιφέρεια,  ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και εκεί που έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι.
  Μαθητές ορεινών και απομακρυσμένων χωριών ταλαιπωρούνται μέχρι και δύο ώρες το πρωί και άλλες τόσες το μεσημέρι γιατί το λεωφορείο πρέπει να περάσει από όλα τα χωριά.    Πολλοί μαθητές ακόμα και του Δημοτικού περιμένουν για αρκετή ώρα το πρωί μέχρι να ανοίξει το σχολείο ή το μεσημέρι μέχρι να σχολάσει και η τελευταία τάξη γιατί το λεωφορείο πρέπει να κάνει διπλό δρομολόγιο.
  Ακόμα και η μετεπιβίβαση από το ένα λεωφορείο στο άλλο γίνεται στη μέση του δρόμου, ακόμα και στην εθνική  γίνονται μετεπιβιβάσεις λες και οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού είναι ζώντα ζώα που μεταφορτώνονται.
   Αυτά είναι τα αποτελέσματα των δραστικών περικοπών από όλες τις κυβερνήσεις στα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών. Είναι συνένοχη η Περιφερειακή Αρχή γιατί με ζήλο υλοποιεί αυτή την πολιτική, καμαρώνει για τις περικοπές και ιδιωτικοποιεί ακόμα και τον έλεγχο στην υλοποίηση των συμβάσεων, αφού σταδιακά αναθέτει αυτά στην Πελοπόννησο ΑΕ με πρώτη δόση αμοιβής πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
   Είναι συνένοχες και οι Δημοτικές αρχές γιατί ενώ γνωρίζουν τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών σιωπούν ρίχνοντας το μπαλάκι στην Περιφέρεια.
  Όλοι τους κυβέρνηση - περιφέρεια - δήμοι είναι συνένοχοι. Θέλουν να μεταφέρουν το κόστος και την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο στις πλάτες των γονιών των λαϊκών στρωμάτων. Θέλουν να συρρικνώσουν αυτές τις δαπάνες για να εξοικονομήσουν κονδύλια, για να τα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο.
  Καλούμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες μεταφοράς των μαθητών. Κανένας γονιός, καμία λαϊκή οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος για τη μόρφωση των παιδιών τους. Αρκετά πληρώνουν στο κράτος και στους δήμους. Να απαιτήσουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία
  Τατούλης.
  Λίγη ώρα αργότερα ο Πέτρος Τατούλης έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση μέσω της οποίας μίλησε και για το πρόβλημα της Αργολίδας παραπέμποντας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα αναφέρει :
  Ενόψει της αυριανής έναρξης της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κύριων μεταφορέων και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής αρχής.
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την αδιαπραγμάτευτη θέση του για την προστασία του δημόσιου αγαθού της σχολικής μεταφοράς, η οποία θα πρέπει να αφορά όλους τους ωφελούμενους μαθητές και να διασφαλίζει την ασφαλή και τη συνεπή μεταφορά τους.
  Ζήτησε επίσης ο κ. Τατούλης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ενημερώσουν τους αναδόχους για την απόλυτη τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία και την ετοιμότητά τους.
  Αναφορικά με ενδεχόμενο πρόβλημα σε ότι αφορά τη σχολική μεταφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου, αξιοποιώντας την κείμενη νομοθεσία, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών. 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:Σφοδρή επίθεση Γόντικα με καταλογισμό ευθυνών σε όλα τα επίπεδα για την μεταφορά των μαθητών-Φταίνε και οι Δήμαρχοι Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top