728x90 AdSpace

 • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

  Θετική η πορεία της δακοκτονίας μέχρι τώρα

  Θετική χαρακτηρίζεται στο σύνολό της η πορεία για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στην Πελοπόννησο. Τα προβλήματα που υπάρχουν και σχετίζονται με τους διαγωνισμούς ή την ύπαρξη του απαιτούμενου προσωπικού δεν φαίνονται ικανά να εμποδίσουν την έγκαιρη  υλοποίηση του
  έργου.
  Κορινθία
  Από την ΚορινΔΑΟΚ Κορινθίας ο υπεύθυνος για τη δακοκτονία Κος Καλαντζής Ιωάννης μας ανακοίνωσε ότι : «όλοι οι διαγωνισμοί κύλησαν ομαλά χωρίς προβλήματα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφούν και οι σχετικές συμβάσεις προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο ». Τα δένδρα που θα καλυφθούν είναι 1.361.000 και η συνολική έκταση είναι 141 χιλιάδες στρέμματα .
  Αρκαδία
  Σε διαφορετικό δρόμο βρίσκεται η ΔΑΟΚ Αρκαδίας όπου όπως μας ενημέρωσε η Κα Φωτεινή Θεοδωρακοπούλου : « ο διαγωνισμός είναι ακόμα σε εξέλιξη και στα περισσότερα μέρη ο διαγωνισμός ήταν άγονος. Κοντεύουμε σε σύμβαση με τον εργολάβο που θα αναλάβει τον τομέα του Λεωνιδίου μαζί με τα Πούλιθρα και το Πηγάδι.  Για το υπόλοιπο κομμάτι της Αρκαδίας θα πάμε σε διαπραγμάτευση αφού πρώτα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Ανεξάρτητης αρχής» Στην Αρκαδία έχουμε 1.631.000 ελαιόδεντρα που αφορά μία έκταση 150 χιλιάδων περίπου στρεμμάτων.
  Αργολίδα
  Στην Αργολίδα το πρόγραμμα δακοκτονίας περιλαμβάνει 2.985.594 δένδρα σε 31 δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Ο διαγωνισμός για την διαδικασία της παγιδοθεσίας έχει ολοκληρωθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις ενώ παράλληλα έχει κλείσει και το θέμα με αυτούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Από την ΔΑΟΚ Αργολίδας η Κα Μαραθιανού Μαρία δήλωσε ότι : «στόχος μας είναι και φέτος όπως και την περασμένη χρονιά να λειτουργήσουν όλα άψογα με τους εργολάβους.»
  Λακωνία
  Στην Λακωνία όπου τα προστατευόμενα δένδρα είναι 5.062.600 ο διαγωνισμός για την παγιδοθεσία έληξε χωρίς προβλήματα ενώ για τους εργολάβους που θα αναλάβουν την δακοκτονία  έχουν υποβληθεί αποδεκτές προσφορές για είκοσι τέσσερις (24) εργολαβίες από τις τριάντα τέσσερις (34) που υποδιαιρείται το έργο για το 2018.
  Σε πέντε (5) εργολαβίες δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και δεν υπέβαλε προσφορά κανένας εργολάβος με αποτέλεσμα το έργο στις κάτωθι περιοχές να κηρυχθεί άγονο.
  Αναλυτικά οι εργολαβίες στις οποίες δεν έχουν υποβληθεί προσφορές είναι:
  1. Αγγελώνα –Αγιος Ιωάννης Μονεμβάσιας .
  2. Νόμια .
  3. Παπαδιάννικα .
  4. Καστόρι .
  5. Αλευρού- Γεωργίτσι- Περιβόλια .
  Επιπλέον σε πέντε ( 5 ) εργολαβίες υποβλήθηκαν μη κανονικές προσφορές , συνεπώς στις κάτωθι περιοχές το έργο δεν έχει προσωρινό μειοδότη :
  1. Άγιος Νικόλαος Μελιτίνης -Παλαιόβρυση -Μελιτίνη .
  2. Κόκκινα Λουριά – Καστάνια – Σελεγούδι .
  3. Ζαραφώνα-Καρίτσα .
  4. Μεταμόρφωση .
  5. Θεολόγος .
  Μεσσηνία
  Από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας ο Κος Γιάννης Κυριακόπουλος αφού μας ενημέρωσε ότι ο συνολικός αριθμός δένδρων που καλύπτει φτάνει τα 8.760.000 δένδρα περίπου δήλωσε ότι : «η διαγωνιστική διαδικασία είναι στην φάση της αποστολής των φακέλων των διαγωνισμών στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ».
  Στην περιοχή της Τριφυλίας όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αντώνης Παρασκευόπουλος   θα ψεκασθούν 1.630.000 ελαιόδεντρα που είναι σε 110 χιλιάδες στρέμματα .Στη συνέχεια ο Αντώνης Παρασκευόπουλος δήλωσε Σε ότι αφορά την παγιδοθεσία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει πάει στον επίτροπο για έλεγχο ενώ για τους εργολάβους έχουμε στείλει στο ελεγκτικό συνέδριο τον φάκελο.Το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού »

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Θετική η πορεία της δακοκτονίας μέχρι τώρα Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Αργυριου
  Scroll to Top